Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    нареден месец заедно ќе се радваме :*

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Јас сум си опуштенка, ич не се замарам со броење, со следење, со нервозанции. Месецов така решив, и така треба да чекам да направам проодност додека исчистам проклетијава, па што ќе се нервирам подобро да се опуштам. Плус тоа, еден месец повеќе за да ослабам, така ја тоа го рачунам, иначе 2 цртки и одма баталувам диета и кардио. Сега ми се на ум јајцата велигденски, на ум ми се прекрасните кошули и фустанчиња што си ги купив, тоа ме интересира сега :D Јас сум решена, без бебе не останувам, само што ете нема да биде бебе проект 2015 туку 2016, е ако де, кога ќе дојде ќе биде најсакано и најгалено на цел свет ;)

На fairy88, bebaa, MADO и 7 други им се допаѓа ова.
  3. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Zencinja nesto Ve nema, da Ve pozdravam i da Vi posakam ubav den :hug::l::inlove:,kaj mene nema nisto novo za nedela dena treba da dojde tetka :wasntme:,aj moze sme ja zafrknale ovoj mesec 8)

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Здраво и од мене девојчиња - ме нема оти немам што да пријавам ново. Си пијам од апчињата уште 2 дена па да чекам после на велигден да ме и „израдува“ тетка.. Се спремате ли за велигден? Јас едвај чекам да дојде четврток и да почнам да си украсувам дома. Имам еден куп тракатанци :)
    Да внесеме малку позитивна енергија дома за празников.
    Имајте убав ден..

На Kiflicka05, MADO и espana им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Удрете на вапцање јајца, на спремање за велигден, да забораиме малце на јајцеклетки и сперматозоиди. Со мм сме удрени на љубов ко никад :D

На Lisa_Maja, Kiflicka05, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Требаше да добијам на 25, уште ништо, не знам дали ради времето се ми е побркано. НАправив тест некаде 1-2 не се сеќавам точно кога, ама беше негативен а тетката ја нема уште. Заради бактеријата на маж ми односи имавме некаде околу 20 само еднаш. Сега не знам дали да купам уште еден тест или залудно да си ги давам парите.

7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Па доволно долго ти доцни , направи си уште еден тест и израдувај се со две цртки :)

На Kiflicka05 и MADO им се допаѓа ова.
  8. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    kukla i te kako ze spremam za Veligden,sega se mislam kakvi da gi napravam jajcata,na vrata ukras soncogled,mnogu pilenca,i granka polna so jajca,se iznaprikazav :),ajde uste va dena i odmor,malku da zdivneme

На kukla21 и espana им се допаѓа ова.
  9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Гледам многу ставаат такви гранкинсо јајца, каде ги има, од каде да си купам?
    Инаку јас многу сакам да украсувам за секој повод, празник, до минатата година јајца на секаков начин бојадисував, но најинтересни и лесни ми се со салфетка(мозаик од салфетки)..Велигден ми е најомилен празник, ама годинава неможаж да се докажам со креативноста, тешко ми е повеќе од 5 мин и да стојам и да седам
    :) затоа, здравје боже, во четврток, во 5.00ќе станам , да исфарбам три јајца , а подоцна и сите само со црвена боја...

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  10. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    espana neznam od kade si,ama sekoj podobro snabden dukan ima vo razni boi granki,konkretno mojot e od vicko.[/QUOTE]

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @espana Како тоа со салфетки?

12. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Најверојатно мисли на декупаж техниката. Има доста туторијали на нет.;)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ги варам јајцата и да пикнат не се нервирам со салфетка не се гледа.Премачкувам јајцеро со белка од јајце(во случајов таа има функција на лепак) Си купувам салфетки шаренки со зајаче, јајце цветче...и сечам делови од салфетката-пр.само зајачиња...и си ги лепам,си правам слика по свој избор,одозгора пак се премачкува со белка и се суши.Навистина преубаво изгледаат.

На MADO, kukla21 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    [/QUOTE]
    Од Скопје сум :) искрено не сум излегла да видам, дека секоја год.сама смислувам и украсувам...а сега бидејќи 8 месеци лежам, сакам пак да ми е украсено,и да знам каде да го пратам мм.да купи :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    I jas nemam sto da kazam,zatoa me nema....ni se sluci edna neubava rabota...smrt na blizok....i. nekako oladiv od se.
    Sega cekam da mi zavrsi dobienovo i ovoj mesec bez klomifen,bez nikakvi pritisoci ke se obiduvame....Minatiot mesec imase super uslovi i folikuli i
    pogodeni plodni denovi i pak nisto.
    Iskreno,veke ne se nadevam na
    nisto drugo,osven na IVF. Ziveam
    za toj den. Dali vo Juli ili Avgust pravat ivf?..nekade procitav deka vo leto ne pravat,ama toa zaradi odmori ili uspesnosta na ivf nesto zavisi!?..

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Pravat ninicka na leto. Koleska moja bas vo avgust pravese, kaj da e ceka da se porodi :)

На Ninichka и MADO им се допаѓа ова.
  17. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Ajde zenicki ke bide samo jako pa u skoro vreme site so po edno ili dve bebcinja u race da drzeme :)
    Jas sum u cetvrtok na genikolog pa ke vidam so ke bide.Nesto mi e epten loso izduvana sum cela dva meseci mi nema dojdeno.Za trudna ne sum oti toa e normalno za mene.Samo da vidam so ke kaze doktoro ovaj pat, oti poslednio pregled ne bese bas najdobar imam problemi so pap testot i na kolposkopsi preged.Imam kako bela fleka golemka e se ne se prebojuvase so rastvorot, pa da vi kazam iskreno se plamas so ke kazat sega
    :worried:

18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.524
    @Ninichka se pravi IFV vo leto, samo treba da vidis koga ke e na odmor doktorot kaj sto sakas da odis, pa posto obicno odat juli/avgust :)
    Eve na primer jas koga go pravev prvoto IFV zapocnav na 29.07 I bas go prasuvav doktorot dali smeam, neli od toplo I slicno, mi kaza deka toa nema vrska, samo ke moras da ne se izlozuvas mnogu na sonce :)

19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.524
    A kaj mene najnovo e toa sto imam nov fustan :) I toa zolt :) :) :) presrekna sum :)
    A za veligden nemam zelba nesto za kitenje iako im mnogu drndupki, staviv samo po nesto, a jajca ke mi vapca majka mi posto jas neznam :) (drug pat ke vi objasnam kako jas farbam jajca I ke se iznasmeete, eve ke kazam zivi mi ostanaa :) , dodusa ovaa godina demek aparatce ke kupuvav za varenje na jajca ali ete jas fustan si izbrav :) domakinka be :) )

На MADO, joy1 и do-re-mi им се допаѓа ова.
  20. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Еве и јас да се пријавам. Гледам други муабети сте потерале, Велигденски. :)
    Јас добив после 4 дена од прекинување на утрогестанот. Само 2 дена ми траеше. Обично имам оскудна менструција, ама овој пат иако очекував пообилно крварење заради естрофемот (нели го даваат за задебелување на ендометриумот), ништо, ниту болки имав.
    Е затоа, си бев на скијање цел викенд, се испукав, се олабавив. И денес кога се јавив кај сестрата да пријавам дека сум добила ми кажаа дека заедно со докторот се на одмор до после празниците. Се потврдија муабетите од овде, на форумот. Така ми скисна, си велам, дигам раце од се', ќе си терам „домашен бизнис”, ако биде, биде, ако не, да сме здрави и живи. За инвитро, здравје понатаму, ако ептен ми фати инает...
    Од велигденски шопинг, кацига за скијање си купив.:D

На AngelOfArh и MADO им се допаѓа ова.