CccC znaci ova doktorive cuda se! Ti blagodaram na iscrpniot odgovor i bas ke ja prasam zasto ne mi rekla takvo ispituvanje da pravam bozeee mislis te lecat ustvari beter moze belja da ti napravat... A kako gi podnese klomifenot?
Незнам кој ти кажал, ама примолут нор не се користат за бременост. Тие се користат за одложување или поттикнување циклус.
Честитки! Прекрасен Велигденски подарок. Па, подели ја тајната на успехот. Како бидна? Инвитро, природно, инсеминација? Имаше ли некој проблем што не бивало 2 години?
И јас би ти препорачала прво проодност на каналите што поскоро,ама и за да не те напнуваме еве како надеж нека ти биде примерот од сестрами.Она не можеше да остане скоро две години.Кога почна да оди на др испита хормони и и дадоа терапија кломифен.Остана одма тој месец.Е сега јас имам пиено неколку пати добро ги поднесував ама не останував трудна но кај мене имало и други проблеми што дури сега ми ги открија.
Јас лично добро го поднесов кломифенот, не сетив некои промени или проблеми, но и не ни размислував за тоа- првиот месец беше добро, имаше фоликули ми ставија прегнил инекција, но не беше успешно. Вториот пат пукна најголемиот фоликул најверојатно пред време, кога бев да мериме немаше ништо, а третиот месец ми се направи голема водена циста 4-5 цм и ги прекинав, пиев примулот нор за да се исчисти убаво и си пукна. После тоа правев хсг и планиравме инсеминација, но за среќа останав бремена истиот месец. Разговарај со докторката, кажи и што мислиш и дека сакаш се со ред да оди и се ќе биде, само позитивно и опуштено. milamila988 честитки од срце, со лесно да е, ти посакувам убава бременост, а на сите останати ви го посакувам истото.
Фала ви на сите за убавите зборови ,не губите надеж јас мислев дека сум многу далеку од оваа радост, претходниот месец имав биохемиска бременост и да не направев тест немаше да знам ете сега сакало да биде само да си остане се во ред до крај,нема да кажам дека најмалку очекував секој месец се надевав и очекувам дека е токму тој месец Имавме проблеми со спермограмот мм пиеше витамини,јас во меѓувреме правев ХСг пред три месеци а инаку се спремавме ак не биде инсеминација
RaDi policisticni jajnici mi gi dade ne za bremenost, kao da mi pomognat za da mi dojdat vo normala jajnicite ama vide nevide mi gi smeni kao nemale efekt kaj mene...
Ohhh fala vi na site ke zboram so doktorkava... A dali moze da ne bara da pravam proodnost nakanali zatoa sto pred 2 godini imav bremenost?
Женче не знам што да ти кажам, ама Кломифен без проодност за мене е сулудо, замисли да ти се запушени јајоводите, кај ќе одат тие јајцеклетки? Тоа е моето лично мислење и мислење на 3ца гинеколози со кои сум разговарала на оваа тема и хомеопатката кај која одам.
A apsolutno si vo pravo ke baram da mi se napravi i toa a kako e procedurata ili ima posebna tema za proodnost ma kanali da citnam?
Ne ne, posle 2 god. Od neuspesna bremenost se obiduvam pak da ostanam bremena ali bez nekoj posebni tempiranja sledenje itn... Onaka spontano, e sega pravev ispituvanja osven proodnost na kanali i mi konstatiraa policist. Jajnici Prvo primulot nor piev 3 meseci ama ne deluvaa sega dabroston pijam vtor mesec so toa sto od ovoj mesec mi prepisa i klomifen... Pa da vidime sega kako ke ide, jas se plasam radi cistive Nakratko toa...
Те прашав зашто читам си останала еднаш бремена, па некако чудно ми е да ти прават проодност на канали, ама сепак докторите најдобро знаат...
Ne doktor ne mi rekol da pravam proodnost nego me sovetuvaat feminkive i jas si vikam zasto da pravam koga veke ednas sum ostanala bremena neznam sto e pmetno hahh... Ajde kazete sto mislite? Nemam nekoe iskustvo bas
После подолго време сакам да ве поздравам сите,ве читам редовно. Најискрени честитки до најновите трудници,до milamila988,убава вест на убав празник. Кај нас ништо ново,хормонскиот статус иреден,микробиолошки брисеви бев позитивна на уреапласма,па со сопругот примавме антибиотска терапија,па повторно земаа брис и ок сум.Така да тоа ни беше некако приоритет у март.Си добивам редовно . Со мм се договоривме малку да олабавиме,ако нема ништо до септември да почнеме со др.основни испитувања.А мене ми е само во главата дека у септември ќе биде цела година без успех за бебенце. Многу ми е
Извини јас не прочитав дека еднаш веке си била бремена.А викаш неуспешна била.Се пушти и само се исчити или те чистеа.Некогаш може да дојде до запушување на каналите поради спонтан но и немора да значи.Моја пријателка после спонтан мораа да ја чистат па после неколку месеци нели пауза се прави кога пробаа повторно од прва им се фана.За запушувањево така имам читано на интернетов али најдобро да си се конслутираш со специјалист.Ние тука можеме само лаички да коментираме.
@Women 7 , јас имав спонтан, па инсеминација и не сум правела , затоа ми е чудно,кога еднаш си останала значи не е проблемот во забременување,туку задржување на плодот...
Честитки до новата трудница на темава и до другарката на МАДО, ова се преубави вести! Се надеваме за сите нас дека ке не повлече среќава. Имајте убав празник !
Чеатитκи и од мене, сρеќен пρазниκ на сите, да ате ми живи здρави до год со бебче во ρаце да си го дочеκатежпρазниκоρ, инаκу κај мене уште ништо нема нити теρапија пρимам ни ништо а вρемето лета, уκρасував за велигден и седнав и се пρашував за κого јас уκρасував, ? спеρмогρам немаме уште напρавено наκρатκо тоа е се, убаво да си поминете за Велигден до сите вас дами мои