Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Women 7

Women 7 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    11
    Da da i jas taka mislam, samo eve dve godini od togas i uste nisto... Zdravje Ke vidime ovoj mesec moze ke se izraduvam daj Boze site sto poskoro da se izraduvame!

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Women 7

Women 7 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    11
    Me cistea da...

3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас останав природно имав спонтан, потоа две години никако не останував, се решив за инсеминација бидејќи не ми се чекаше,таа беше успешна, но заврши со спонтан, трета среќа, по шест месеци останав природно и еве ме сега деветти месец, со Господ напред чекаме да се роди живо ,здраво бебенце...Така да, нема правила,како треба така ќе биде...

На elena.mak, galapce, Lisa_Maja и 5 други им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    women7 Се извинувам, и јас пропуштив, не прочитав дека си имала останато, сигурно поради тоа не ти рекла докторката.Како и да е ти посакувам побрзо повторно да стигнеш до тоа и да биде успешно!

На bebaa, Women 7 и espana им се допаѓа ова.
  5. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Jas pal se vrativ na ovaa tema me cistea vo sredata imase samo gestaciona kesa bez plod.sigurno od stres.sega mora da odmaram pa zdravje boze.ubavi praznici vi posakuvam

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    O Iva, bas mi e zal :( Ako bilo ednas, ke bide pak, samo verba i trpenie. Ubav praznik i tebe. Iskoristi go vremeto da se opustis i olabavis. :hug:

На MADO, Women 7 и espana им се допаѓа ова.
  7. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Hristos Voskrese mili moi,da ste mi zivi,zdrav,sledniot Veligden da ni bidat polni racete.Neka e za mnogu godini!:hug:

На galapce, Ninichka, espana и 4 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Vistina Voskrese! Sto ubavi zelbi MADO, samo za ubavo neka e. :)

На MADO и espana им се допаѓа ова.
  9. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Hristos Vokrese dami !
    Istiov den dogodina so bebulinja Vi posakuvam na site,a i sebe:)
    Ve gushkam :hug:

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Hrostos voskrese devojki samo ubavi raboti da slusame .
    Cestitki do novata trudnica i neka povlece noga za ostanatite . Na ovoj ubav praznik neka ima mnogu bebinja iako jas na ovoj praznik ostanav bez moeto :(
    Navistina voskrese :* :*

На milamila988 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    @Women 7 јас колку што знам, а знам доста работи, со проодност на канали не се проверува само проодноста на каналите, туку и прегради на матката, форма на матката и многу слични проблеми кои може да предизвикале спонтан абортус. Би ти советувала да ја прочитај темава од почеток, некаде ќе наидеш на квалитетни мислења, на многу информации кои ќе ти бидат од значење. Си започнала да одиш по овој пат и мораш да го тераш, но мораш да се едуцираш, нашите гинеколози често се заборавени и не ја знаат нашата приказна, па често и не не упатуваат како што треба, затоа сме ние тука, да прашаме, а за да знаеме што да прашаме треба да се едуцираме. Неодамна моја познаничка со Кломифен направи страшен проблем, без да испита проодност на канали пиела Кломифен, во ниедно време навечер кренала температура па со болки во стомакот и завршила на итна, после испитувањата излегло дека нејзе каналите и се непроодни, дека Кломифенот направил голем проблем. Мака ми е бидејќи ја предупредив, и кажав дека не треба да ги пие пред да испита проодност но не ме послуша. Со хормони, со стимуланси нема играчка ;)

А сега на сите среќен празник, Христосовото воскресение нека донесе нова радост во нашите домови, овој голем празник нека биде последен кој го славите со празни прегратки, следната година со црвено јајце и здравец да ги измиеме лиценцата на нашите бебиња. Амин и за многу години денот :*

На elena.mak, Kiflicka05, ocicka2014 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Women 7

Women 7 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    11
    Go
    Za mnogu godini neka ni e praznikot i ti blagodaram za informaciite koj sto mnogu mi znacat citajkipo temava znaci poveke vi veruvam na vas nego na doktorive strasno e kolku sw ne educirani ili pak ne napreduvaat... Uz pat da prasam... Pijam neli dabroston treba za 1 nedela da dobijam a imam simptomi kako za dobivanje bolka vo jajnici mala gradi oteceni nervoza... Dali moze od apcinjava da mi e? I temwratura dva dena 37 i 36.9 a ne sum bolna nastinata ni nisto.. Moze e glupavo ama moram da prasam za mislenje mnogu golema uteha ste mi...

13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ами може и да си трудна ако сте работеле на случајот :).Мене од дабростонот градите ме болеа како за пред добивање исто стандард секогаш скоро ме болат,ама температура не сетив да имам.

14. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    здраво девојки замногу години да е празников ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ
    а сега сакам за совет или ако некој имал вакво искуство требаше да ми дојде на 20 април но на 11 овој месец добив мало крварејне и мислев дека ми дојде но следниот ден ништо само како розовко 2 дена немав ништо денес повторно крв но не како што имав претходниве месеци дали некој имал вакво искуство да ме советува што мозе да биде? фала ви :*

15. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    да работиме на случајот вејке 3 години па се надевам дека ке биде на убо фалати :*

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    cvetelina pocekaj uste malku ako ne ti dojde sveza krv,posle 20-ti moze da napravis test,moze toa rozevkoto ti e od implantacija na embrionot.So sreka

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    dobar den, Hristos voskrese!!! sreken praznik za mnogu godini neka e, se so posakuvate Gospod da vi ispolni

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Да прашам дали обавезно мора да има исцедок бел и леплив кога си во овулација??Јас месецов си завршив работа на 14 ден ама не бев влажна некако невообичаено сува бев????Можно ли е да немало овулација месецов ??

19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Za mnogu godini praznikot zenicki.
    Do naredniot veligden da vi se napolnat prvo mesinjata pa potoa i racete.Da dade Gospod site da ja osetime najgolemata radost zaradi koja postoime.:l:

На bokace, MADO, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас по исцедокот не се водев во врска со овулацијата, кај мене знаев дека е овулација зашто осеќав боцкање вагинално како да имам циститис :) а месецот кога бидна , немав ниту боцкање,ни па секрет повеќе од вообичаено...убаво си завршила работа, сега опушти се и чекај да видиш две цртки...Ете јас долго време чекав две цртки, а никогаш не пазев овулација, ни па правев тестови кои денови ми се плодни...Сакајте си се почесто и ќе погодите овулација ;)