Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ужасни се :) да не беше една со црна коса што те распрашуваше? Напор еј! Езултатите се чекаат преку еден ден. И јас кога се боцкав во петок, за во вторник ми кажаа. А сето тоа им е 2ч работа, бидејќи кога ме боцкаа заради нивната грешка повторно, за 2ч имав резултати. Компликатори.

Инаку јас од денес почнувам со јасмин таблети, за 10 дена пак кај докторот за терапија т.е. веќе сме во ивф постапка. Се согласи докторот нема фајде пак иуи. Па со господ напред сега! :)
    Се боцнавме сега со мм за хепатитите и хив, па со сите документи докторот вика кај него за 10 дена па почнуваме со боцкање. До кај 20 мај треба да сме завршени со се, така кажа.

На guldzana, Kaetana, bubic.k и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    Оваа мојава денес сабајле беше со плава коса :). Ајде со лесно за понатаму, која постапка од инвитро ќе ја терате, кратка.. долга...? Мене докторот овој месец ми даде да пијам микрогинон, и тек некаде средина на Мај ќе почнеме со боцкање, само 4 дена ќе бидам на терапија (мојата е на природен модифициран циклус).

3. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    jeeeeeee bravo kukla bas se raduvam,super....ajde ajde moze malku ja ke zakasnam ama daj boze tuka nekade da sme

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Supeeer kukla, konecno dojde i tvojot oficijalen pocetok... ti ja pustam cela srekja!

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Supeeeerrr....ajde kuklicka,ova e pocetok na krajot na makite,bas mi e milo za tebe.
    So lesno i so pesna da si ja teras postapkata...brzo ke projde i ovoj mesec ,pa od Juni so bebule vo stomaceto.
    SREKNO!

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  6. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.646
    Се извинувам што се убацувам ко џокер у покер , @kukla21 може ли да ми кажеш каде правеше за ХИВ и Хепатите ( Б и Ц ? ) , и колку партиципација ти земаа ?

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дај Боже девојчиња - чул ве Господ :) На сите да ни се посреќи што побрзо!
    Искрено, иако се спремав за овој момент, некако тешко ми падна кога го слушнав од докторот.. незнам зошто така.

Се надевам добро ќе ги поднесам овие јасмин.. Се надевам не се страшни. @Стефани_5 докторот ме советуваше долг протокол. Бил подобар - можел докторот да ги смири јајниците и да ги земе работите во свои раце. Така ми кажа иако и јас сакав долг. Ми вика, да почнеме одма овој циклус и јас викам како тоа одма?! Мислев сака да каже одма со стимулација со се. Ама убаво ми објасни дека 2 циклуса ќе треба, еден убаво да се смират јајниците и уште еден веќе кога ќе иде стимулацијата..

Едит - изгледа ги тренираат на ГАК да се распрашуваат. мене искрено тоа многу ми смета. Интимата си е моја и не сакам на некоја непозната да и раскажувам

@black-angel не ги правев со упат. Се мислев помеѓу систина и авицена, ама авицена ми е позгодна затоа што сам си ги симнуваш резултатите, а во систина на неколку пати морам да се јавувам за да ми ги пратат.
    Сите 3 теста (хепатит б и ц и хив) се 2200 мкд. Ние се боцкавме кај 12 и веќе ни се готови резултатите.

На black-angel, MADO и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  8. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Kukla...a od koj den pocnuvas so jasmin...mene mojata maticna isto mi rece koga bi se spremale za ivf,odma prviot den od ciklus da pocnam so jasmin i kolku dena se pijat tie!?...

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Ninichka јас почнувам од денес, 4 ден ми е. Докторот ми кажа дур не ми каже он да прекинам, никако да не ги прекинувам. Така да, незнам колку време ќе ги пијам. Мислам ќе ми темпира со нив кога да добијам, за да се погоди добро пункција и трансфер хихихи

Едит. не сите пијат јасмин. Ако имаш нередовен или долг циклус, тогаш ги даваат. Колешката моја не примаше ама она си има редовен циклус на 26-28 дена. Јас имам мноооогу долг

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    и јас како што читав подобро е подолг протокол, ајде со среќа и искрено мислам дека ќе успеешинаку јас со мојата намалена резерва на јк неможам и не е препорачливо да го терсм тој протокол, јас идам со ептен кратка терапија од 4 дена боцкање, само во времетраење на стимулацијата се разликува протоколот, кај мене една до две јк ќе извадат, кај тебе во долгиот протикол три четити пати повеќе. Ајде со лесно нека ни е, кажи ми нешто посебно за исхраната зборнавте, мене ми кажа повеќе протеинска исхрана, јас се нафурав само тоа пазам и активност пешачење до почеток на терапијата.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Физички сум се активирала да ти кажам право, друго ништо посебно. Не планирам нешто да менувам и така не сум некој јадач, уште да се ограничам, ќе пукнам..
    Ама ќе прашам следниот пат. Не бери гајле за малку/многу. Кванитет и квалитет не е исто.
    Дај Боже да успееме, јас, ти и сите други :)

На Стефани_5 и MADO им се допаѓа ова.
  12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    kukla mojata drugarka so redoven ciklus piese isto jasmin 20 dena,isto bese kaj Lazarevski,covekot si znae kaj sekogo e razlicno

13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ke prasam glupost:) ,a tvojata koleska ostana bremena,ili vo postapka e za ivf?...mnogu sakam koga ke slusnam za uspesno ivf,pa uste i ako spermogram los bil pricina...nekako se utesuvam...

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ima dve sincinja. Problem so spermogram, nitu edna iui ne pravea zatoa sto nemalo fajde. Od fondot im odobrija, taja da ninicka ne se grizi :)

На MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    @kukla21 честито, нека е со лесно ајде па побрзо да видиш две цртички.
    Инаку и јас пиев Јасмин цела година (ама тоа беше одмна 2009 или 2010)за нередовен циклус и ми помогнаа привремено додека ги пиев, но потоа пак си почна со нередовни циклуси.За мене беа лесно подносливи, мислам дека и на тебе не би требало да ти прават проблеми, бидејќи имаат ниско ниво на хормони, не се јаки на пр како Дијането.А кај тебе каков ти е проблемот со хормоните?

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Nemam jas nekoi problemi so hormonite. Ova e priprema za ivf. Da moze doktorot da mi go kontrolira ciklusot.
    mi dade doktorot denes i edno brosurce so opis na postapkata, ama duri sega go vidov. I tamu e ova objasneto. Pisuva, se pijat 10 dena, pa se odi na lekar po zemeni 10 tableti. Posle se dogovara terapija i najverojatno se pocnuva so suprefakt za da napravi supresija na hormonite i najbitno da se namali estradiolot. Se nadevam mojot estrasiol ke bide dovolno nizok, bidejki bazicniot mi e okolu 100ka :)

17. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Добро, јас пак добив впечаток дека и ти имаш некој проблем со хормоните.Се надевам лесно ќе го поминеш периодот на припрема за инв и после ќе не израдуваш со убави вести:D

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Една жена што ја познавам пие јасмин поради често крварење.Супер ги поднесува.Се надевам и кај тебе ке биде така,и се надева и дека овој пат резултатот ке биде позитивен :*

19. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    Позитивна мисла секогаш владее дали во процес на инсеминација дали во процес на инвитро, моментот е тежок кога исчекуваш последните неколку дена.... Барем така ми беше за инсеминациите, инаку правевте муабет после трансфер колку време е препорачливо дома да одмараш???инаку да подобро квалитет отколку квантитет и една јк да е ако е квалитетна ќе се фатиии, ајдеее мене убав период ми е некако времево мн позитивно ми влијае ☀️ мора да мислиме дека ќе успееемеееее

На Ninichka, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ne sum go prasala doktorot, ama od ona kolku sum go sfatila do sega ne e nekoj pobornik na lezarenje, tuku na prirodni raboti. I na web stranata pisuva deka se prosolzuva so nkrmalen zivot taka da sigurno toa ke mi kaze :) ke go prasam sl pat :)

На Стефани_5 му/ѝ се допаѓа ова.