Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Помина и моето ХСГ во најдобар ред :) Болеше, ама краткотрајни болки само кога се вбризгува - 3пати вбризгување по 3секунди болка=10 секунди болка во целата интервенција, така да не е нешто што се паѓа во несвес издржливи се. А гадни болки се (бидејќи јас немам менструални болки значи ме болеше). Ми протече малку крв заедно со контаст ама ништо страшно денес немам ништо. Уште рано денес писнав на работа оти сите ми рекоа после хсг има големи шанси за бременост :wasntme: Е сега не ми е јасно нигде не ми наплатија не платив ништо многу ми е чудно? Ми текна вчера дома кога се прибрав дека уствари денар не ми побараа :^) Да не се плаќа со резултати по една недела?

На cvetina, Стефани_5 и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ocicka, kade pravese?

3. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Во државна болница

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Muslam tamu se plaka koga ke gi zemes rezultatite.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ocicka se plaka so zemanjeto na pezultatite od salter,jas vo drzavna pravev inseminacija,vednas ne mi naplatija,mi kazaa deka za desetina dena ke mi bidat gotovi dokumentite i togas mi naplatija.

На ocicka2014 и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Еден совет или мислење...Прокрварив на 16 ден од циклус,добивам у просек на 26 дена,немам инфекции,чист ПАП и се тоа.Ама од сабајле се исплашив.Пробуваме за бебе ,ама не знам нели би било рано на 16 ден имплантациско крварење.Многу оскудно е,колку да морам влошка да носам.Ако не ми помине до понеделник ќе закажам на лекар.Ми се нема никогаш случено нешто слично...

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Neznam sto se slucuva ama site sme so cudni ciklusi. Eve i mene ovoj pat mn malku vremenski i kolicinski imav. Site tuka sme se pozalile na temava.. stvarno neznam sto se slucuva?!

8. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    ocicka, rezultati koga ke zimas na gak, togas ke platis. Prasav kolku pari, nikoj ne znaese! Edni vikaat 350, edni 800 den. Ke vidime, pari ne se problem, samo da e se ok i da donese 2 crtki :)
    Bas mi e milo sto lesno pomina :) hrabri sme nie, se ke izdrzime! I mene doktorot mi rece deka ako hsg-to e uspesno, sansite za bremenost se zgolemeni :) taka i citav jas. Golem % od zenite sto pravele, naredniot mesec veke imaa pozitivni rezultati :) jas si vikam ne mora nareden, ama ajde veke neka bide poskoro :) mu davam sansi uste do kraj na letovo. Ako ne bide, odime na inseminacija. Do dusa cekam rezultatite da gi zemam, pa da vidam, nesto mi spomna doktotkava malku da me stimulira(verojatno mislese na klomifen ako dobro pamtam)
    Ocicka, da mavneme i jas i ti na galenje sega :) pa od kaj znaes, moze istovremeno da prijavime II. Ti pustam sreka tebe i na site drugi!

На bebaa, MADO, ocicka2014 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Јас уште месецов со следнава тетка ќе почнувам со кломифен. Затоа и правев ХСГ сама си побарав бидејки сакаа да ми го дадат без проверка на канали.Јас одам на се или ништо со стимулација(кломифен), не ми се ризикува - одам на сигурно да имам овулација, бидејќи имам неколу вишок кг и можно е поради тоа да пресконе некој месец.
    Само гушкање ова лето, одам до 3месеци со кломифен после уште 3 без ништо и потоа почнувам со инсеминации... Се надевам нема да ни дојде до тоа ама аj :)
    Ти колку време си во брак? Дај боже да не тера се исто во исто време на хсг, исто време 2 цртички сега ни се плодни денови ајде на работа јас и сабајлево се покажав многу вредна .. мора хахахаха :D

На cvetina, Ninichka, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Vo isti nasoki se dvizime Ocicka :) i jas isto planiram kako tebe, taa vremenska ramka ja imam zamisleno, nekoi 6-7 meseci od sega, pa inseminacija. Jas samo se mislev dali od ovoj ciklus da pocnam so klomifen ili os sledniot. Ne za drugo, stvarno mi treba odmor od doktori i bolnici...koj znae kolku vreme i kolku kilometri projdov ovoj mesec niz klinika :( veke ne mozam, moram da se opustam malku.
    2 godini sum vo brak, recisi tolku vreme i probuvam da ostanam bremena. Za zal imavme mnogu problmi, slab spermogram, jas haos hormoni, docna ovulacija, cista...vremeto si proagase i se nesto ispagase novo... Sreka krajot se gledase, poleka se sredivme i dvajcata :) jas sum konecno ok, i mm isto i fala mu na boga, malku ke se opustime. Jas imam i mnogu stresna rabota, non stop sum pod pritisok i se si zima danok na kraj.
    Belki konecno ke ni trgne rabotava :)
    Ti kolku vreme probuvas?

На MADO, kukla21 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Јас скоро 3 години. Што е најтрагично ние немавме некои поголеми пробелми ама до тука стасав од нестручни гинеколози кои не се способнида те упатат навреме за некои работи, туку се чека ти да им досаѓаш за секое испитување. Се, ама буквално се иницирам јас. Имав проблем со циклус може една година, гинекологот ме лечеше со примулот нор цела година. Се здебелив се напаравив свиња. На крај од читање по форумиве дознав дека е можно да имам проблем со хормони. Инсистрав на испитување и испадна така. Со терапија една година се доведов во ред.
    Но пак не сака. Немаме проблем ни со спермограм ни со цисти, миоми ни полицистични, но сега е психата.... Го сменив гинекологот отидов кај друг(сегашниот) кој инсистираше да почекам со испитување после 3години бидејки сум била млада(бог да чува). Не се согласив и ми препиша коломифен - и и викам нели треба прво хсг да направам? И она ами ако сакаш може. (facepalm)
    Абе лекариве се страшна работа мораш за се ти да си пазиш инаку ќе те клукаат со лекарсва око нема да им трепне како некое експиремантално глувче сум им. А во нашиов град толку гинеколози се немам избор кај друг.
    Да ви даде здравје и бебчиња господ драги феминки од тука ги добивам сите потребни информации. Без вас незнам кај ќе бев сега - веројатно сеуште на почеток :)

На cvetina, MADO, wings и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Daddysprincess

Daddysprincess Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    може да се забремени доколку имаш бактерија?

13. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Zavisi za kakva bakterija stanuva zbor.

14. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Да зависи за каква.
    Може да забремениш со некоја бактерија и има два исходи од ова: бактерија која ќе го нападне плодот и ке дојде до спонтан и бактерија која може да се пренесе со раѓањето на детето.
    Додека има бактерии кои ја нарушуваат пх вредноста на матката, односно таа станува кисела средина која ги уништува сперматозоидите пред да стасаат до целта. Во вториов случај нема шанси од забременување. Затоа се прават пап тестови и брисеви за да се даде соодветна терапија за нормализирање на пх-вредноста.

15. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Doktorive se sreashna rabota znaci! I mojava mi predlozi klomifen bez hsg. Mi vika moze i taka ke bide da sme probale, pa ako ne bidnelo hsg. Rekov nema sansi! Mislam kako taka, ke si igrame igracki! Ne e ova nekoja obicna rabota, se trosat rezervi na j.kletki, taa da sme probale! Ccccc...ne znam. Posle mi vikase deka sum bila vo pravo sto barav hsg, ama ko demek drugite go izbegnuvale, bla bla...se pravdase. Sreka do sega bila ok so se drugo. Redovno me prakase za hormoni i za cista koga imav, taka da ne i zameriv mnogu.
    Inaku ne znam dali ti kazaa deka posle hsg ciklusot moze da docni do 15 dena. Na klinika mi naglasija da si pazam na toa, demek da ne pravam test za dzabe.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И мене ми каснеше после хсг - јас паника кренав :)

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.238
    Допаѓања:
    111.531
    Еве ме менееее.... Си дојдов од кај мајка, свадба протерав, сега се фрлам со мм на работа :D Мене наместо на 18ти ми дојде на 16ти, ја почуден циклус во живот не сум имала, дел од вас знаат за мојот швајцарски саат, абе до ден, до саат ми било точно, сега два дена порано, 4 дена покасно, се се измеша. Којзнае на што е ова резултат, промена на клима не е, дека патував де, не ми е прв пат да сменам, 12 години сум по патиштава вака. Јас пак ќе пијам антибиотик, за еширихија, имам уште и од лекот со корен од магдонос, да го допијам па ќе правам пак уринокултура, ама овој пат во Државна, се одадов од пари во Адриалаб, секој месец по 1000ка ми иде само на уринокултура, по два пати ја правам :( Искрено летово се си мислам дека нема да ми се посреќи, ама што е тука е, ќе чекаме, ни дал Бог трпение. Викендов бев на свадба и венчавката се одржуваше во Католичка црква, бев присутна на најубавата служба досега, се осеќав прекрасно, опуштено, одморено, мирно, отецот беше прекрасен и зборуваше за фамилијата за децата, за нова надеж. Бог е голем!

На Lisa_Maja, Mekuska, awl и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Сите се со чуден циклусот последниве два месеци,мене ме прескокна во март, сега ми дојде недела порано ама и времево како не би. Јас денес бев на 3 ден за хормони, другата недела ке одам на доктор, па да ги направиме сите потребни испитувања, пап тест не сум правела од август минатата година, ако правам тука на државно ке чекам месец месец ипол, затоа ке одам на приватно. нема да може ништо да ми даде сега мислам за припреми за забременување

19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.653
    Месецов од што ми беше чуден, дури сигурна сум и дека имав овулација :lol:. Не е за смеење, ама не ми се плаче у моментов :D Бев на следење на фоликули и малку покасно ама ми пораснал еден, само што не прсна истиот ден, ниту наредниот, туку тој после него приметив исцедок густ како белка од јајце и си ги искористив јас сите денови, и тие пред а и планирам сега тие по овулацијата. Ај па некој херој може ќе ја ќари јајце клетката, ако не правец кај Трајковски.
    Откако сменив матична, полесно ми е, имам со кого да поразговарам а има и кој да биде трпелив со мене и конечно да заврши до крај со фоликулометрија.
    Се надевам дека сите одеднаш ќе забремениме како што ќе се стопли времето. ;)

Ангелче маа, доста со песимизам, ќе ни се посреќи, ќе видиш! :*

На AngelOfArh, Lisa_Maja, MADO и 3 други им се допаѓа ова.
  20. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Kukle, a kazi mi, posle toa ti se regulirase ciklusot? Mislam, samo toj mesec ti zadocni ili? Mene od samiot pregled ne mi bese tolku strav kolku sto sega si vikam da ne mi se izremeti ciklusot... Nema sto da se pravi, moram da cekam, da vidam kako ke bide...