Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Fala vi srcki mi olesna nekako :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Само да надополнам... Колку што сум јас информирана, после киретажа треба да се направи пауза од 3 до 6 месеци...

На iva78 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    бидејќи те чистеле треба да си почекаш 6 месеци па да почнеш со обиди. јас бидејќи имав сонтан ама си имаше плод само не доби срцева реакција и после тоа само си искрвари не ме чистеа правев само микробиолошки брисеви и папа тест

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Тука кај што живеам во странство, кажуваат дека доволно е само еден циклус да помине после киретажа па пак да се проба. Така и јас направив пред да го родам син ми, после киретажата почекав да ми дојде наредниот месец и штом ми помина пак си пробавме со маж ми и оп се фати одма и ете си имам здраво и живо синче

На iva78, danichap, jacqueline.s и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Нестрплива сум да поминат уште 7-8 дена,да направам тест.Крварењето што го имав на 16-17 ден од циклусот ми траеше 2-3 дена,оскудно и кафеавко.Па сега натака што ќе се случува,само Господ знае....

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    "kukla21, кој е твојот следен чекор?Ти си секогаш со план...:)

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас веќе пијам контрацептиви и сум во постапка за ИВФ :) Во понеделник сум на преглед и договор со докторот за терапија (читај боцкање) :)

На Lisa_Maja, Ninichka и MADO им се допаѓа ова.
  8. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Јас преска бев на консултација со Ендокринолог и ми препишаа Л-Тироксин од 50 да земам во наредните два месеци па на контрола.Ај, белки ќе се оправам со циклусот барем малку од малку оти ептен започна да забегувам( ми го нема од 30 Јануари а не сум трудна).Не верувам ни да останам ако имам вака ретко крварење.И претходно ми беше нередовна до месец и пол максимум два, ама сега е ептен:x

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    A ginekologot sto ti vika?

10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Мене истото ми се случи пред некој месец ми каснеше точно 58 дена, нема бременост ништо а не доаѓа.на преглед ми рекоа дека имам затворени овуоли на боди. Ми дадоа апчиња и после то ми дојде и се нормално. Тоа биле како чепови на каналот на матката што се затвараат и не дава да истече менструацијата.абе не за џабе рекле старите да не се родиш женско :)

11. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Викаше дека изгледа проблемот со менструацијата е заради тироидната жлезда,затоа и ме прати на еднокринолог.Ендокринологот пак кажа дека да одам кај геникологот одприлика за два месеци и таму да ги правам контролите за тироидни хормони и дека ќе ги прати документите од прегледот со дијагноза и терапија на геникологот.Од утре почнувам со апчињата.Денес прашав и за тоа колку време треба да ја примам терапијата и ми кажаа изгледа доживотно, односно овие резултати се како реакција на автоимуно заболување на жлездата.На ехото се покажувало знаци на воспалителен процес...
    @fs-fs-fs e баш е така женско да не си, се сме си со некои проблеми.Инаку добро е што ти го нашле проблемот, поради кој не ти доваѓало толку време.
    Јас цел живот си имам проблем со менструацијата и изгледа конечно сега најдеа што е проблемот кај мене.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.957
    Допаѓања:
    110.329
    Koj, jas pesimist? Neeeee, ne sum pesimist @Abeja samo sum iskrena. Mnogu iskrena. Iskrena kon sebe, iskrena kon zivotot, kon mm. Sega sum na odmor, star odmor, uzivkam malce. Povesela odamna ne sum bila, ne vredi da se udiras od zemja koga ne e do tebe.

Vo vrska so bakterijava, probano mu e bukvalno se, ama bukvalno, i nisto ne pomogna, nisto. Sega ke zemam eden antibiotik na priovatno ke go pijam, skap e ama moram, zaedno so eden kup bapski lekovi pa belki ke pomogne ovoj pat.

На danichap, Kiflicka05, Abeja и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Ве молам за совет, веќе ми касни 3 дена но страв ми е да направам тест бидејки преку глава ми е веќе од негативни тестови ќе почекам уште некој ден но се прашувам дали е можно да ми касни бидејку предходниот месец ги пиев таблетите циклус прогинова бидејки правев хистероскопија и вадев полип на 24.02 и по некој ден имав циклус кога завршив со прогиновата ми дојде 8 дена порано значи на 20.03 и еве сега уште го нема и дај боже да го нема уште 9 месеци али страв ми е да правам тест уште сега а имам симптоми како да ќе добијам незнам што да правам

14. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Ние со сопругод разговаравме за ИВФ како последна опција,ако нема резултати за една год.,но по тоа што читав на нет,главата ме здоболе што се бараат.Не знам колку точно покрива Фондот,па ако знаеш сподели,а за по приватните клиники како што ми кажа една пријателка не им барале ништо посебно,ни комисии,ни толкава документација....Само парички ;)

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако одиш преку фондот, тогаш се ти е покриено. Ти плаќаш партиципација од 100 еур и евентуално ако ја надминеш терапијата која ја има одредено фондот. Таа терапија е некоја средна вредност - на некои им е доволно, на некои не. Се што ќе надминеш од ова, си го доплатуваш.
    Ние не правиме преку фондот - правиме приватно. Цирка, некои 2000 еур ќе не фати. Од документи докторот ми побара брисеви да му однесам, крвна слика со гликемија, хепатитите Б и Ц и ХИВ за мене си мм.

Едит - заборавив ни побара и спермокултура од мм.

Edit. I hormoni 3 den od ciklus :)

Последна измена: 23 април 2015
  16. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Сепак тоа се завршува релативно брзо,,,онака дури не ми се ни почнува,ќе се загубиш со документите,да ти се смачи и од лекари и од се.Ок,фала ти многу на инфо.:)

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    баш да ти кажам да ти се смачи од доктори.. Јас среќа моја имав скоро се. Брисеви правев во јануари, крвна слика скоро бидејќи болна бев, хормони пред 1 циклус и, мм правеше спермокултура пред 1 месец само хепатитите ги направивме сега.

18. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Devojki ako imate pari podobro da odite na privatno,taka dokumentite vo globala i ne odzemaat vreme,ako si ispituval hormoni,mikrobioloski,hepatit b,c,sida test,hsg i gotov si,problemot e sto i ne davaat taka lesno vaucer.Eve mene mi baraat uste edna inseminacija,i toa bi go odlozilo za uste eden mesec,pa uste dve-tri nedeli odgovor i otidoa uste dva meseci,neznam sto da kazam.

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Mado, a ne mozes uste ovj mesec?

20. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Kako што прочитав од Фондот бараат 3 неуспешни инсеминации,а на приватно може и без ниедна,така?Зашто знам kukle21 правеше инсеминации,па не знам тоа беше ваша одлука или задолжително?