Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Јас како што знам бараат 4 неуспешни инсеминации.

2. MADO

MADO Популарен член

kukla sakam da pravam,utre mi e devetti den ke idam da me vidat na eho,dali imam folikul i kolku mm,pa ke vidime kako ke ispadne za drugata nedela.
    Lisa obicno pred da se donese odluka za in vitro specijalistot te praka da pravis inseminacii,toj najdobro znae i te sovetuva sto kako da pravis,za privatno ako sakas da odis na in vitro direktno prethodno ne pravis nikakvi inseminacii.
    Libra baraat 4 inseminacii koga parot posle tri godini od obidi nema nastanato bremenost,a vo slucai kako nasiot,jas konkretno imam napraveno samo edna inseminacija,posle obrabotka imavme samo 0.5 milioni ( znaci vo fondot vleguvame vo apsolutni indikacii ) , mi baraat uste edna inseminacija i uste eden spermogram da dostavam.

Lisa_Maja likes this.
  3. wings

wings Популарен член

Еве ме мене со нови надежи на 3-4 дена пред добивање. Не се осекам нешто различно (читај трудно) како претходниве месеци ама сепак.... се чувствувам супер до 23-24 ден од циклус и после неможам да се правам дека не мислам на тоа , не ми успева некако, се оптеретувам а несакам:x споделете нешто како се справувате со мислите дали се фатило или не баш тој месец? станувам секогаш по малку депресивна пред добивање не само поради обидите туку и хормоните ме чачкаат бајаги....Ве мислам сите и ве поздравувам :f:

4. Libra88

Libra88 Популарен член

A toa da, znam deka so tolku mal broj spermatozoidi ne ti trebaat 4 inseminacii. A ova so godinite ne mi e poznato, mora li tri godini obidi? Nie sme skoro dve godini, so edna neuspesna inseminacija. A i do dusa od kaj ke znaat kolku godini se obiduvame?

5. alisijad

alisijad Популарен член

Немаат врска годините од кај знаат тие ја колку год се обидувам а и никаде не стојат год како услов за ваучер

6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Bravos, najubavo da go fatis odma ovoj ciklus :)
    Za privatno ivf- ne bi rekla deka odma se nafakaat. eve jas barav i potencirav, ama doktorot smetase deka treba so pomalku invazivni postapki da proba prvo.

MADO likes this.
  7. cvetina

cvetina Истакнат член

Of lele...kako mene isto :) ne sakam da mislam, a glavava raboti na taa tema so 100 na saat :) ke se smees, ama jas resenieto si go najdov vo prereduvanje plakari i poliranje mebel :) ocajno, neli? Ama bar mi e sredeno! :) za cudo, kako kamen od srce da mi padna posle hsg-to i rezultatite od spermogramot. Mozam da kazam deka posle godina i kusur, ovoj mesec mi e prv kaj sto ne mislam, dal ke bide ili ne. Nit pa mislam na simptomi. I da ti kazam mnogu mi e ubavo :) do koga ke trae samo? Najdi si nekoja zanimacija sto ne vklucuva tema bremenost...setaj ako mozes, gledaj si film, citni nekoja kniga... Ti posakuvam lesno da ti projdat denovive i so najdobriot ishod-II :)

8. MADO

MADO Популарен член

citiram,prezemeno od stranata na fondot:
    Osigurenoto lice moze da ostvari pravo na BPO i pod uslovi na postoenje na relativni indikacii ako prethodnoto lecenja na infertilitet traelo najmalku tri godini vo slucaite na pocetokot na reproduktivniot period na osigurenoto lice,toa e edna od relativnite indikacii navedena vo postapka za ostvaruvanje na pravoto na BPO.

kukla21 likes this.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

За еширихијата и лекот - јас ја имав 2 пати по 1.000.000 исто. Пиев антибиотик, чаеви од се и сешто. Најмногу ми помогна лекот со семките :D ама со семки од лубеница, 60 семки се вари во 2 литра вода. Нема некој посебен вкус и мирис. Тоа ми беше спас искрено.

AngelOfArh and bebence456 like this.
  10. MADO

MADO Популарен член

kukla zatoa i kazav najdobro znae specijalistot,in vitro e posledno sto se prezema :)

kukla21 likes this.
  11. delvi

delvi Популарен член

Здраво феминки
    Во понеделникот завршив со пиење на прималут нор и еве веке петок нема да ми дојде...а насоките од докторот се дека кога ке ми дојде на третиот ден да одам за да мериме фоликули...Е сега ми е ако бас ми дојде и третиот ден се падне во недела дали знаете дали фоликули се мерат и на некој друг ден или мора на третиот, затоа сто се подготуваме за инсеминација..а дали е можно да си бремен додека ги пиеш овие апчиња..пред да почнам да пијам правев тест негативен беше, ама што го нема уште да ми дојде....

12. kukla21

@delvi јас имам пиено еднаш примолут нор. Добив 4 ден откако прекинав. Ако ги земам предвид твоите информации, денес би требала да добиеш. Обично викаат на 3 ден, за да ти даде терапија. Меѓутоа со терапија се почнува до 5 ден, така да, ако отидеш на 4ти или на 5ти воопшто нема да биде проблем.

едит. Меѓутоа гледај да одиш сабајле, за да може да почнеш со време со терапија.

delvi likes this.
  13. Libra88

Libra88 Популарен член

@MADO moze li da mi pratis link?

14. BirMelek

BirMelek Популарен член

@delvi уживај, јас добивам секогаш, ама баш секогаш на 9-ти ден по прекинување на примолут нор. не се тревожи секако ќе добиеш не е правило дека треба по 2 или 5 дена.

delvi and kukla21 like this.
  15. kukla21

delvi likes this.
  16. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Како се справувам јас конкретно-никако :),секој ден си станувам и си викам денеска не сакам ни да помислам на тоа,излегувам од дома да прошетам и директива аптека,купувам тест,па си викам ај овие денови ќе направам.Се враќам дома и одма правам тест-катастрофа сум :(.Ти барем имаш 3-4 дена,а јас цела недела.Симптоми имам и набљудувам внимателно,иако два пати ме прелажале.Ќе видиме месецов
    како и да е,психички заморува.Ајде дочекај си го тоа што си го сакаш,може на Големиот празник не благословил Господ и нас...<3

MADO likes this.
  17. MADO

MADO Популарен член

Blagodaram kukla za pomosta :)
    poveli libra

wp_ss_20150424_0002.png
    Klikni na postapka i tamu se ima :)

18. Libra88

Libra88 Популарен член

MADO and kukla21 like this.
  19. milamila988

milamila988 Истакнат член

zdravo zenski tuka sum ve citam samo sto ne sum pisala si cekm slednata nedela za eho, jas nemav ama bas nikakvi simptomi znaci isto kako da treba da dobijam a I mi sarase ciklusot, edino sto povrativ I mm me natera da kupam test I posle dve nedeli nisto malku gadenje nemozam tursko da pijam I sto spija e ovaa nedela izgleda sum sedma nedela pa sekoj :puke:gradite moze malku pogolemi, porano I nema nekoj posebni simptomi se javuvaat pokasno eve kaj mene taka bese, jas iskreno I si pisav sekoj mesec si ocekuvav deka toj e tokmu toj mesec vi posakuvam sreka

kukla21 and Стефани_5 like this.
  20. kukla21

Mnogu dobro prasanje :)

MADO likes this.