Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas da se priavam deka pristigna vesticata moja.
    Posle treba da se slushnam so doktorot, no znam deka ke mi kaze povtorno od petok da pocnam so klomifen, taka da i ovoj mesec odime na inseminacija.

Mene prvata inseminacija ne mi e platena na klinika, bidejki nemam odeno za Skopje od togas, se nadevam deka nema da bide problem da ja platam koga ke odam za slednata.

2. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Sakam da prasam ... Ne sum od Skopje,a dali mozam da pravam inseminacija vo drzavna bolnica vo Sk.i kako odi toa,so kniska li,treba prethodno da se prijavam...
    Se mislam da napravam edna inseminacija pred da odime na ivf,pa da probame so inseminacija,moze ke ni se posreki...kojznae..

3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas pravev na klinika i ne sum od SK.
    Maticniot te sledi i ti zakazuva elektronski, a tamu moras da odneses cisti mikrobioloski brisevi i HSG, kniska i elektronska karticka nosi si za sekoj slucaj. Isto taka treba i negativen test za Hiv, hepatit B i C za soprugot.

На MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  4. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    TNX Libra88...

5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Libra nemaj gajle koga ke odis ke platis i ke si go zemes otpusnoto pismo,so sigurnost tvrdam posto moja drugarka od nemarnost posle sest meseci otide i si gi podigna dokumentite.
    Ninichka denes pravev inseminacija na GAK,ubavo ti objasni Libra,od 10-ti den odis na merenje folikuli kaj maticniot ginekolog e sega ako treba da pies stimulacii sekako toj ke ti posoci,i koga ke poraanat nekade 16-17 mm se prima pregnil inekcija i za period od 24-36 h se pravi inseminacijata.Koga ke odis vo GAK treba da imas bolnicki uput od maticen,se prijavuvas vo ambulanta broj 26,odis do call centarot za vaznost na osiguruvanje da proverat,ti otvaraat istorija na salter,idete na treri sprat,maz ti ostava materijal,se obrabotuva materijalot i posle ti pravat tebe inseminacija.Moj sovet e nadobronamerno najprvin da probas so inseminacija,a potoa na in vitro,nikogas ne se znae.Od dokumenti maz ti obavezno da ima napraveno sida test,hepatitb i c,a za tebe ponesi si ja snimkata za hsg,cisti mikrobioloski i hormonalen status.Lele ama se iznapisav :),ajde samo napred Ninichka :)

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.939
    Допаѓања:
    110.281
    Е стварно сум идиот, пак ја направив истата глупост, пак кивнав така ружно и пак ме боли стомак, ама ме сече страшно. Не знам, да не сум настината па да ме боли затоа, не знам што ми е. Многу лошо вести слушнав деновиве и ова со бебево ми беше една па малку ме развесели ама па и пак сум нервозна, нерасположена, плачката на носот ми е. Вдишувам и издишувам постојано ама не ми оди. Едвај чекам да помине работниот ден да си одам дома, дома пак јовонаново едвај чекам да направам ручек и да му ја легнам да спијам. Денес ветувам свечено, правам ручек, јадам и легнувам, мм нека му ја мисли и за тањири и за се друго.

7. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Angelce mi deluva da si izmrznata bajagi i koga ke dades napon te presecuva stomakot,posle doma toplo cajce od nane,limonce,i lezarenje u krevet

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.939
    Допаѓања:
    110.281
    Тоа и планирам @MADO што сака нека биде, денес и светот нек се сруши ја ќе одмарам. Чај пијам маточина со мајчина душичка, за смирување, ама денес мм ќе го вари, па колку сакал нека имал работа. И да, ќе си купам 100 грама чоколадо млечно и ќе си го изедам сама, ама сама и не давам едно коцле на никој :( Така, денот ми е за размазување.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    A mene edno?!

На AngelOfArh и MADO им се допаѓа ова.
  10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    @AngelOfArh те читав и претходниот пат кога пиша за кивањето, па си мислам да не имаш кила можеби?

Да не знаете за колку време закажуваат за хистеро со лапароскопија во државна? Има шанси кога ќе ми дојде да си закажам за истиот месец или се чека со месеци? Не знам дали прават во јуни :^)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.939
    Допаѓања:
    110.281
    За сите по едно ;)

@Abeja досега не сум имала таков проблем, ме гледале на ехо досега не приметил никој. Само ова ме боли кога кивам.

12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ic neznam kako odi procedurata so ova histero i laparo... Po sto moze da utvrdi doktorot deka treba da se napravat ovie zafati???

13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    [летно време на гак не прават, значи септември дури, ако закажуваш или глеј врски најди си сега за мај, инаку се чека зависи месец, два и повеќе.
    Лапароскопија се прави за проверка и одзатнување на каналите, но и за дрилинг на јајници кај пцос или остранување на цисти на јајници, додека хистероскопија за остранување на септуми, миоми, полипи или други некои аномалии на матката.
    Но се повеќе се прават и дијагностички, особено хистероскопија, да се види да не има некоја евентуална пречка , особено после неуспешни инсеминации или инвитро повеќе. Многу жени после овие зафати остануваат бремени, со самата проверка ги продувуваат каналите , со самото тоа што ќе ја расчепкаат матката грубо да се изразам има поголема можност за бременост. Таков беше случај со моја пријателка, после долги години остана бремена наредниот циклус после операцииве.

14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Немам многу време, еве прочитај може ќе ти помогне
    http://doktori.mk/element/view/4da6296a368b8/preponska-kila---hernia-inguinalis

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Te baknuvam MADO

16. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    zdr devojki odamna ne sum otvarala femina i eve citam sto ima novo so lesno kukla iinvito pa i jas sobiram dokumenti denes napraviv novi hormoni i hv sida me bocka vo isto mesto doktorot mi dade mislenje ne mi treba 4 insminaciaj maticnata mi kadza koga ke go dobijaes vaucerot jjas ke te pratam vo sistina kaj lazarevski tamo sakam i toa neka ni e so lesno so ubavo pa do celta bebe ama koga mi kadza dk modze me obzema eden strav edno custvo nemodzam da go objasnam deka e posledno invitro pa zatoa modze ;):inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

На only44you, podravka, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А баш те мислев што те нема! Ајде со лесно до ваучерот!

Инаку јунакот јас, кога ми кажа Лазаревски одиме на ИВФ, мене паника ме фати. Солзи на лице и цел ден бев изгубена. Едно е да си викаш ете дојдовме до крајот, а друго е да се соочиш со тоа.
    Само да мине се, знам дека се заборава, ама не се лесни нашиве маки!

На menelele, Kiflicka05, elena.mak и 3 други им се допаѓа ова.
  18. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    ajde ajde mili moi jaci sme od sudbine,mora vo najskoro vreme da se iscistime od temava,
    @Ninichka guski mila :hug:

На menelele, Ninichka, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Slavite a devojcnja?

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.939
    Допаѓања:
    110.281
    Се спремаме за славје. Мене ме главија хостеса да бидам утре во Кучково, која ќе дојде бујрум да ја частам војничко гравче ;)

Ви текнува на женската што ќе спиеше вчера рано рано? Што ќе спиеше цел ден, што немаше да праи ништо? Епа шипки варени, отспав одвај еден саат, после кај свекрва ми, па заспав дури во 1. Утре ќе поспијам покасно, после сум во Кучково. За викенд ќе одмарам во Беловиште ;)