Zenski I sto vikate vie dali da pravam nekoibispituvanja posto doktorkava mi rece sve eok so pregledot posle kiretazaI mi rece za dva meseci da pocnam ako ssakam. Ovde nisto ne ispituvaat.mi rece samo ako se povtoruva istoto.ubav vikend I praznik vi posakuvam
Здраво на сите, сакам да добијам совет и информации од вас дали некој го поминал истото бидејки многу ке ми значи. Бев на гинеколог пред 2 дена и ми каза дека сум во 5.5 недела каде што бета Хцг ми беше 4291. Целата работа е тоа што на ехото се гледаа 2 врекички каде што во едната јасно се гледа дека има плод а во другата не бидејки е позаматено. Ми рекоа да одам пан преглед после 10 дена. Ке ве молам за некое инфо што би можело да биде.
Mislam deka rano si otisla na ginekolog. Obicno preporacuvaa da se odi 2,3 nedeli otkako ti kasni, za da ubavo se vidi se. Strpi se i za 2 nedeli se ke bide vo red
Во оваа фаза не ни може да се очекува да се види нешто многу повеќе. Најважното е дека не е вонматерична бременост и дека постојат вреќички. Трпение до нареден преглед кога ќе се појави плодот и во втората вреќичка, а и срценцата ќе чукаат. У меѓувреме добра мисла, витамини и поштедување од непотребен физички напор. Еве табела со листа од лево бројот на недели во бременост, десно ниво на хцг. На средина од 6та недела си 4291, што значи дека до крајот на шеста ќе се зголеми нивото и си пасува според табелата. Кога ти беше последна менструација? Димензиите пасуваат за 5.5 или си 5.5 според последно добиено? Едит: мислам дека е добро да се префрлат последниве постови бидејќи не одговараат на темава.
5.5 од последно добиено. Мислите дека има шанси да се работи за близнаци или тешко? Какви се случаите во пракса дали често се појавуваат по 2 врекички првично па после едната исчезнува? Како што прочитав на други форуми хцг-то ми е високо за оваа недела од бременост бидејки во просек се движи околу 2000.
Табелата која ја прикачив е прилично сигурна во однос на развојот на хцг по недели, но нели сепак е просек и важно е рамномерно да се дуплира.Твоето хцг е супер. Штом има две вреќички секако дека шансите се големи и толку често не се случува во пракса да се појават две...се што можеш ти да направиш е да останеш смирена и да следиш советите на докторот.
Femenki sto mislite da napravam test na 9 den od transfer dali ke pokaze se mislam za toj self clear ako ne me pretrka tetkata do utre imam menstrualni bolki veke dva dena
Podravka moja drugarka sto ostana sega bremena napravi test na 9-ti den i izleze epten bleda crtka vtorata linija.Ako epten ne te drzi mesto napravi si test,ako izleze pozitiven ke se raduvame, ako izleze negativen nemoj da se razocaruvas posto sepak e mnogu rano.
Kako ste mi devojcinja? jas samo da ve pozdravam. Ovie denovi sum vo iscekuvanje. Kolku ubavo mi projde mesecov, relaksirano, bez zamaranje na tema sto ke bide, dali ke bide. Maksimalno opusteno si cekam, od 6ti nataka da vidam sto ke bide. Ah, da mozam da go izvezbam ova i vaka da sum opustena sekoj mesec... Imajte ubav vikend se nadevam deka proletnovo sonce site ke ne opusti i ke ni dade ubavi rezultati
Jas sum bas stegnata posle inseminacijata,nekako samo negativni misli mi doagaat,iskreno kako se priblizuvam kon in vitro tolku poveke sum nesigurna ,se nadevam ke mi projdat ovie cuvstva
Zenski da ve izvestam deka se e vo red so bebeto ima srceva akcija samo sto jas imam macnini I pola den go prespijam drugo se e vo red vi posakuvam I na vas za brzo vakvi slatki maki *
Rakce, ako odis preku fondot ivf ke te cini 100 eur plus ako gi nadmines inekciite od fondot. Inseminacii mozes na GAK da pravis i nema da imas golem trosok. Na privatno se okolu 10000 plus terapija.