Koj ti kazal insemincija 700 eur?! Jas vo sistina za postapkata plakav 9000 mkd plus terapija. pretezno primav klomifen koj na privatno ne e ni 100 den i stop inekcjata bese okolu 950 mkd. Gluposti! Privatno ivf e skapo. Vo sistina za postapkata se plaka 100.000 mkd plus sam si kupuvas terapija. Znaci ke fati 2,5iljadi eur. Drugo e ako zboruvame za preku fond. Plakas 100 eur plus ako nadmines terapija. I da badmines, nema da te fati uste kojznae kolku mnogu. ti sega fokusiraj se da go resite problemot so mt, posle ke si pocnete so red i se ke bide dobro!
Aha fala kukla za odgovorot,a neznam sto da pie jade za da se namali brojot na leukocitite vo spermata ?
Rakce, ako nemate praveno spermokultura, nikoj ne moze da ti kaze sto da pie mt za namaluvanje na leukocitite. Mora prvo da se ispita od sto se pokaceni. Kaj mm imase isto pokaceni leukociti, ispadna ureoplazma i mu dadoa antibiotik...ako dobro se sekavam doksicilin bese ili taka nesto. Potoa trebase kontrola, ama go fati grip i se odlozi. Pa imase problem so krajnici pa piese amoksiklav, pa cefalekain, se otru kutriot posle nekolku mesec na slednata kontrola bese super ama nikako ne smees da zimas lekarstva na svoja raka! Najdobronamerno te sovetuvam ova. Bitno e da mu se objasni nemu deka treba da poraboti na svoeto zdravje. Bez razlika na leukocitite neka zema vitamini. Sega e veke sezona, pa ima poveke izbor na ovoski i zelencuk Ti posakuvam sto pobrzo da si gi vidis dvete crtki! A, stom go znaete problemot, ste se poblisku do resenieto
Денес ми е денот за (не)добивање. Многу брзо ми летна месецов, дури не се ни свестив до денес. Јас си мислам има време до добивање, кога на календарот, денес 32ри ден од циклус. Ама осеќам малку како да ми се спрема менструација, како да ме поднаболнува 'мевот' Ама убаво ми падна вака, не се ни свестив месецов, па не му ја мислев овие 10тина дена многу. Од сега, после овулација, не гледам календар
Nemame praveno spermokultura,od utre ke gi pravi ispituvanjata vo drzavna prvo mu rekoa sida test da naptavi,bez toa nemoze nisto da zapocne,a trebase d pravime ama nemase zdravstvo a na privatno 3800 den a od 1 vi maj ima i za toa odlozivme za ovaa nedela,prvin sida test,pa urolog da poseti i za natamu neznam a ke pravime se sto treba
Zenski jas sum nastinata od zavcera,vcrveneti krajnici,sekret od nos,cela sum lom,neznam sto da pravam,treba da ne pijam mnogu apcinja,po celi denovi sum na caevi,supi,sprej od propolis i neznam sto da pravam,uffff abe se nesto da ima
Kukle, mnogu mi se dopaga toj odgovor! I mene mojata maticna mi vikase isto, ama jas ne slusav. Mi vikase, kakva zelba imas tie denovi, toa da si pravis. Ama jas ne! Mislis taa za loso mi kazuva...ama ete sega se opametiv. Eve denes mi se pravese proletno cistenje i bidna toa se si svetnav, iscistiv, vecer ke se druzam so peglata malku i posle relaks banjenje vo polna kada Od 10ti sum na odmor. Taa nedela me ceka svada na brat mi epten mi se pogosi mesecov da bidam zafatena so nesto. Za merak!
девојκи зошто моρа да биде олκу тешκо да останеш бρемена κамо да беше се толκу едноставно еве ден за ден поминува и уште една година од κога го загубив бебето и ниκаκо да останам повтоρно бρемена виκаат се е бо ρед само до стρесот и напнатоста е но κаκо да се смиρам незнам а сега еве овие два месеци имав κаκо κρваρејне мало измејгу менстρуација и утρе одам на гинеκолог да видам што маκа κе е позз и убав ден
Cvetelina tesko e znam,ama ne ni preostanuva nisto drugo osven da se borime.Nesakam da se mesam ama dokolku se e vo red so Vas,bi mozele da probate so inseminacija,mislam bi se vrodilo so plod,ne za drugo barem nesto da se pravi .A stom ednas bidnalo ke bide i sega
феминки дали од кломифенот ви се менува расположението...откако го испив вцера денес неможам да се сопрам да плачам и премногу сум тажна...неможам на ништо да се радувам ...како да ме фака депресија...а ина сопругот му кажувам на пример што ми пречи дека ми е потребно малку повеке внимание...но некако глув е на тоа и не ме рецка си тера по негово....а тек ке почнеме со инсеминација..почнувам да се прашувам ако сега неможе да ме трпи ..па како ке биде кога ке се сооцеме со поголеми проблеми ако одеме на инвитро...тогаш кога хормоните ептен ке ми се испомешани...за нив се е лесно...не свакаат дека се се прави врз тебе и тогаш ти треба малку повеке внимание....се извинувам малку може е и оффтопик но се чувствувам ептен никаквоо... навистина како што праша цветелина ..зошто мора да е толу тешко да забремениш....
@delvi jas voopsto nemav nikakvi problemi so klomifenot. Kako nisto da ne sum ispila. Po kolku apcinja pies na den? Poddrskata of mt e mnogu bitna. Mojot mnogu se trudi da mi ugodi i da mi ja olesni postapkata. toa e, kaj zenskoto e sekogas pokomplicirano pa mazite mora da imaat razbiranje. Moras da porazgovaras so nego, da sfati deka mnogu ti e bitna negovata poddrska.