Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

@cvetelina mila , 05.05.2015 godina pominuva kaj mene 2ra godina od koga se porodiv ne ocajuvaj ke bide kako Gospod nikoj ne e :*

Devojki jas si dojdov Skopje od mm se odalecivme edvaj cekam da go vidam. Denovive ke odam na ginikolog nemam dobieno uste od 30.12. eheee pomina period do sega ke trebase 5 meseci trudna da bidam :)
    Sto da vi kazam istoto celo vreme e kaj mene nisto ne e smeneto .
    @rakce89 vrati se kaj mojte postovi i ke procitash niz sto pominuvav .... i site ispituvanja koj sme gi napravile . Mislam deka mm ima prelezano zauski pa zatoa e vaka so taa vena :/

MADO likes this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

3. bokace

bokace Популарен член

Da @kukla21 vo petokot stignav Skopje poradi vlez izlez , i do krajov na mesecov ke se vratam nazad za da pocnam od novo so dokumentite ...

MADO likes this.
  4. principessa123

principessa123 Истакнат член

zdrvao na site nova sum na ovaa tema... :) SI baram uteha ovde ama kako sto vidov ima mnogu kako mene...Jas veke godina kako so decko probuvam da imame dete ama tesko seuste nisto i nisto.. :( cela godini ......ziveeme zaedno i ovoj mesec ke si verime a nikoj osven nas ne znae deka probuvame za dete i voopsto ne uspeva...a ete ke se verime ovoj mesec...se trudime ama mnogu tesko..sepak sme mladi i ima vreme no me ubiva psihata vo glavava sto ako nikogash ne stanam majka?sto ako zaludno se trudime...:( tesko mn...koga bi znaela deka duri na 30 godini ke se porodam bi bila mirna samo da znam deka ke stanam majka..Sakam da prasam nekoi tableti za polesna bremenost nesto sovet??iskreno jas kako starite slusam luge so pominale niz ova....ve molam pomogne mi!!!!pozz

5. principessa123

principessa123 Истакнат член

zdrvao na site nova sum na ovaa tema... :) SI baram uteha ovde ama kako sto vidov ima mnogu kako mene...Jas veke godina kako so decko probuvam da imame dete ama tesko seuste nisto i nisto.. :( cela godini ......ziveeme zaedno i ovoj mesec ke si verime a nikoj osven nas ne znae deka probuvame za dete i voopsto ne uspeva...a ete ke se verime ovoj mesec...se trudime ama mnogu tesko..sepak sme mladi i ima vreme no me ubiva psihata vo glavava sto ako nikogash ne stanam majka?sto ako zaludno se trudime...:( tesko mn...koga bi znaela deka duri na 30 godini ke se porodam bi bila mirna samo da znam deka ke stanam majka..Sakam da prasam nekoi tableti za polesna bremenost nesto sovet??iskreno jas kako starite slusam luge so pominale niz ova....ve molam pomogne mi!!!!pozz

6. MilaP

MilaP Форумски идол

Znam kolku e tesko i jas ke ti recam a veruvam i ostanatite samo opusteno.Najdobro ke bide da si se konsultiras so ginekolog i ti i decko ti.Od apcinja za polesna bremenost a i pred da zabremenis mozes da gi pies femibion jas gi piam imav edna uspesna no dosta teska bremenost,posle spontan sega pak sum bremena no sto bi rekle doktorite pataloska (kriticna) bremenost povtorno imam za zal.Vo Femibion imas metafolin,folna kiselina,vitamini,jod se piat od koga ke pocnes da planiras za bebe pa se do krajot na 3 mesec od bremenosta i se 650 den.,posle od 3 mesec pa do krajot prodolzuvas so drugi jas piev pregnacere,no ke ti kaze i ginekologot koj se najdobri sigurno poveke znae od mene :) . Ne se nerviraj poseti ginekolog i opusteno pa cekame dobra vest :)

7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Девојки здраво,пак имам јас прашање. Не знам колку од вас прочитале што имам пишано,ама јасно е дека сум на форумов за да забременам како и мнозинството тука. Е сега,минатиот месец имав добиено на 07.04 и после менструацијата не се пазевме со партнерот и на плодните денови :) Веќе деновиве треба да добијам,а обично минимум една недела пред да добијам градите ми се тврди и ми отекуваат ептен. Сега воопшто немам никакво отекување ниту па болки во градите,никаква промена нема кај нив. Исто така имам и бело прање,што не знам како да го сфатам обично кога ми завршува менструацијата имам бело прање. Знам дека на сите овде единствена желба ни е конечно да се зачне плодот во нас,и се надевам дека ќе ни успее. Сакам да прашам кога мислите дека е најдобро да направам тест,и кој е според вас најточен? :) Добра ви ноќ од мене

8. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

@MilaP kolku vreme go pieshe femibionot, jas veke 3ta doza pijam I nikako da fati :( ajde ke ima I za mene Den valjda !

9. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Napravi utre veke ti vrvi 28ot den ako si 100% ke pokazi srekno cekame 2 crtki !

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не сум Кучковка мор, немам ништо со Кучково, од работа ме главија да бидам хостеса :D
    Ја те разбирам што сакаш да кажеш, ама мислам дека и ние малку ги занемаруваме нив во однос на ова прашање, бебе, бременост, инвитро, инсеминација, хормони, таблети... Мм еднаш ми има речено се осеќам ко машина за сперма, од тогаш многу се размислив и повеќе не сум напета ко пушка. Ако е се кај нас, сите интервенции, не значи дека они не патат и не им е тешко. Барем мојот, некогаш ќе ме гушне и ќе ми рече, ај да ми родиш бебе, па и јас сакам бебе, мака да ти падне дека само себе си се гледаш и своите емоции а он уствари уште поише пати од тебе бидејќи собира се во себе, не се жали, не плаче, не кука ко нас, ние сме такви створени, еве на форум ќе си поплачеме, со мајките, со блиски другарки, а они се затворени и се си чуваат во себе. Сега викендов бевме кај кумовите, они имаат тазе бременост а почнаа со обидување многу после нас, за пола година мислам дека забременија, се гледа дека на мм му е тешко, ама што да правиме, ако почнеме да се трескаме од земја ништо не сме напраиле. Порано мм беше трезвен јас емотивна, сега изгледа обратно. Веќе и не му кажувам кога треба да добијам дека чекам и слично, скришум правам тест и ако е негативен не му кажувам дека сум правела, само да не се разочара и он. И пак потешката работа паѓа на нас, да балансираме, ама никој не рекол дека е лесна работата да бидеш мајка, па дури и процесот на забременување ;)

ennaz, guldzana, MADO and 8 others like this.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

магични апчиња за полесно забременување нема, време ти е да почнеш со испитувања. За тебе првично микробиолошки брисеви пап тест и хормони на 3 ден од циклус, за маж ти спермограм. Потоа следи проодност на канали. Од витамини штета нема ама нема да ти помогнат да забремениш. Тие се само поттребни за развој на плодот особено фолната киселина, купи си фолна и пиј еднаш дневно, околу 100 ден ти е, во меѓувреме почни со испитувања.

kukla21 likes this.
  12. thebabylover

thebabylover Истакнат член

9 дена ми доцни луѓеее.Правев тест пред 4 дена негативен беше. А никогаш не ми доцнело.После спонтаниот ги направив сите аннализи се ми е уредно.Помагајте многу посакувам да сум бремена а незнам.Од симптоми мокрам почесто и вчера повратив ама можеби од виното испив пола чаша с е.и стомакот ми е ко балон и одвреме навреме ме боли стомакот.????и пред две неделии имав малку крв и кагеав исведпк

Last edited: May 4, 2015
  13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Site simptomi navestuvaat bremenost...:)
    Tvoe e samo strplivo da cekas,i za nekoj den povtorno test,ovoj pat POZITIVEN! :)

MADO likes this.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Пишувам тука малку да се олеснам оти ќе пукнам. Чекам да ми дојде, стомакот ме боли, и осеќам дека секој момент кога ќе одам во WC ќе имам крв. Многу сум депресивна, а обично сум доста позитивна личност и лесно поднесувам лоши ситуации. Колку и да се надевам дека сме успеале, чувствувам дека ќе добијам месецов, и во мене се ствара некоја депресија како никогаш до сега. Само сакам да се пикнам во некој ќош, и да плачам. Незнам што да направам да го смирам ова чувство, затоа што едноставно ова не сум јас. Обично чекам, се надевам, па ќе ми дојде, ќе поплачам 5-10 минути, ми поминува, и си го терам животот нормално. Овој пат не можам ни да дочекам да ми дојде, уште сега сакам да се исплачам.

Целиов месец уште од почетокот на циклусот можам да осетам голема хормонска актвност, како огромна подуеност (се осеќам дебело), осетливост, и мислам дека смрдам цело време. Дури некогаш се туширам по 2-3 пати на ден. Мм вика не осеќа миризба, ама јас мислам дека смрдам од сите места од кои што може човек да смрди. Дури и кога се мијам, шампонот го осеќам во грлото со саати после, како да сум пиела од него. И кога си ги лакирав ноктите 2-3 пати месецов, лакот го осеќав во грлото 2 дена. Точно овие хормони мислам дека ме прават депресивна, не знам што ми се случува. Сакам да ги испитам хормоните месецов.

Се извинувам на долгиот пост, само сакав ете да се олеснам, да извадам барем дел од негативната енергија од мене. Не знам што ме снајде. Сега само сакам да ми дојде (се разбира доколку не сум бремена, ама ете не ми се верува дека се случило месецов), да се исплачам, да се наклукам апчиња против болките оти секогаш имам болни менструации, и да легнам да спијам со саати, затоа што секое оддолжување на циклусот е тортура за мене.

15. cvetina

cvetina Истакнат член

Jas ovoj mesec se odjavuvam :) vcera dobiv... Si prifativ onaka ok, bez nervozi :) sega imam devojacko za spremanje, pa svadbicka, pa odmor :) nema da sum mn aktivna, ama ke pratam! Na site vi pustam sreka!

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

хмммммм.... не ми личи на добивање месецов ;)

Искрено со овие симптоми што ми ги пиша ми личи ко да не ќе добиеш :*

MADO, jacqueline.s and kukla21 like this.
  17. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

O Zaki, bas mi e zal to taka ae cuvstvuvas. Mene taka me fati posle 3tata iui. Bataliv se, i vitamini i sledenje ovulacija.. sto ke se zamaram koga od nisto air ne vidov.. pominuva se!
    Ne sakam lazna nadez da ti davam, ama po simntomite, jako cuvstvo na miris moze i dr da e :) Daj Boze! toa naubavo ke ti pomogne sega :)

Ninichka, MADO and jacqueline.s like this.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Не знам зошто ама чуствувам дека ќе ми дојде и страшно се плашам од тоа. Ако случајно не добијам денес,утре правам тест па што сака нека биде. А кој тест ми го препорачувате? Јас 2 имам пробано, SureCheck и уште еден германски што се прави во било кое време од денот :)

19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Фала девојки на поддршката, ама тоа го осеќам цел месец, не само сега. Да беше овие неколку дена можеби ќе помислев и јас дека има нешто, ама уште откако ми заврши претходната менстуација така ми е. Не е од бременост.... јас сум пореметена :)

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Дајбоже да грешиш ;) Инаку изострено сетило за мирис и емоции се еден од главните симптоми, кај мене не би бил зачестеното мокрење бидејќи јас секако често мокрам околу периодот за циклус, но може и тоа да е. Мене месецов како ми се спиеше додека траеше овулација, тоа нели е уште еден симптом, боже едвај очи држев отворени, во 10 ми се приспиваше, сум преспивала дури и преку ден. Дајбоже Жаки, дајбоже да летнеш и ти од темава, па да си прославиш Нова Година ко што е ред во Јануари ;) Сите што претходниот и овој месец ќе останете/ме бремени ќе имаат/ме новогодишни бебиња :D