Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Секако дека може да се забремени пред или по менструацијата, нема некои правила за забременување од мое лично искуство со маж ми пробуваме да останам бремена во плодните денови и ништо, а забременив во неплодните денови одма по менструацијата неколку дена така да сега сум среќна и само се излежавам.

2. selmani

selmani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    ve molam sa sovet veke edna godina se obiduvam da zatrudnam no nikako ne moza bev na ginikolok sve e ok no koga bev da gi proveram hormonite mi rekoa deka ima muski hormoni svarno sum mnogu razocarana dali nekoj moze da mi pomogne i da mi dade nekoj sovet ili nekoj sto imal takvo iskustvo i dali do sega so muski hormoni mozam da zatrudnam mnogu sakam da imam edno bebe jas i soprugot go sonuvame sekoj den ve molam za sovet

3. maca78

maca78 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    78
    не зависи само од присуството на машки хормони...јас исто имам такво присуство ама без проблем останав бремена и то од прва што би се рекло.
    е сега има и многу други фактори што влијаат тука.ако гинекологот ви рекол дека се во ред,пробај со опуштање во многу случаи помага.под опуштање подразбирам кога имате секс со сопругот да не е-ај ке прајме бебе-туку така опуштено и без да мислите на тоа.знам дека е тешко кога нешто сакаш ама вреди да се проба

4. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    И мојата братучетка е една од оние кои очајно сакаат да забременат 3 години веќе, сега еве и доцни, последна менструација имала на 9ти јули, нема направено уште тест, всушност денес направила оној Sure Chek, и не и се покажале линии, само нешто и се појавило тестот не е валиден, нешто С ми викаше неможам да ја разберам, дали на некоја од вас и се случило нешто такво, и да ми кажете што е проблемот, бидејки утре ќе дојде кај мене да напраиме нов, па со господ напред дај боже да е бремена, има муштулук на цела фамилија да им земам :*

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Може не бил добар тестот, нека си купи нов обавезно. Се случува да има фалични тестови, а Sure Check во принцип е релативно точен. Ајде па да честиш! ;)

6. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    дали покачена телесна температура како на пр 37.3 ...и паѓање на крвниот притисок може да асоцираат на бременост?и дали мачнините се осеќаат само наутро или може да траат цел ден?
    ги имам овие симптоми и незнам дали се работи за вирус или за нешто друго :)

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    За тоа со температурата и јас сум слушала, ако остане покачена а ако ти касни менструацијата е можно да си бремена. Мачнините можеш да ги чувствуваш преку целиот ден, ама обично наутро се најизразени. Тоа со притисокот не мора да значи ништо... Може да е од други причини.
    Ако веќе ти касни можеш да си направиш еден тест и да не известиш. Ако сакаш да останеш трудна, ти посакувам позитивен резултат! :)

8. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Еве јас ке споделам искуство со вас.Тестот за бременост е точен една недела по каснењето на последниот циклус,значи доволно е да помине една недела за да видите дали сте бремена,јас така разбрав за мојата бременост,инаку телесната температура е повисока од вообичаено достигнува до 37,3.Еве јас баш ја мерев пред некој ден кај мене стои на 37,поради бременоста.Инаку кај секоја жена е различна бременоста,мене например иако сум 5 месец уште ми се повраќа,ми се гади,имам киселини,ми отекуваат рацете и нозете и што уште не,што не е случај кај некоја друга трудница.Инаку јас кога незнаев дека сум бремена,имав болки во долниот дел на стомакот како за добивање и едно утро повратив и тоа малку ме збуни,инаку градите кај бремените жени се меки за цело време и брадавиците се многу осетливи и многу болат,сега не ми текнува што уште би ви послужило како совет,меѓутоа што можам ке ви кажам.....и уште нешто ми текна сега,во тестот за бременост,со пипетата се ставаат 3 до 4 капки мокрача и доволни се 5 минути за да покаже дали се работи за бременост или не,јас кога правев тест искрено да ви кажам,веднаш штом капнав почнаа да се бојат двете линии....како и да е ви држам среќа на сите што пробувате да забремените,опуштете се и малото човече ке си дојде...Поздрав

9. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    мене мнгоу ме нервира зашто симптомите на бременост се речиси исти како оние во ПМС....пред некј ден имав температура 37.3 имав мачнини ме болеше стомакот и помислив има нешто ....но денес ми дојде

10. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    и мене ми дојде а толку се надевав дека нема да ми дојди овај месец :(

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Љубицаааа баш ми е жал што си добила денес :( , повеќе среќа наредниот месец од се срце ти посакувам па да не израдуваш со убави вести!!!!
    Кај мене инаку сеуште не е дошла вештерката, па ќе видиме за некој ден планирам да земам тест и што биде :tmi:

12. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    е тоа а...не испаѓа се како шо сакаме, ама ке биде :)
    ајде тебе :devil: воопшто нека не ти доаѓа едно девет месеци :D па здравје боже сите да се радуваме и фалиме за брзо ;) :*

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  13. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site feminki mene treba da mi dojde na 10 ovoj mesec veke sme 3ti a mene gradite voopsto ne me bolat kako pred drugite menstruacii a bradavicite mi se mnogu osetlivi pa imav golema nades deka sum bremena spored nekoi komentari i objasnuvanja od bremeni pozdrav

14. selmani

selmani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    se nadevam deka si trudna zatoa zemi test i se nadevam ke bidepozitiven pozz

15. maca78

maca78 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    78
    повекето од вас девојки се борите за прво бебенце имате моја целосна поддршка!!!
    јас инаку се појке размислувам за да одам на второ бебе..детето ми е 2 години и2 месеци,и во неколку наврати пробавме со маж ми ама за сега нема ништо.денес треба да ми дојде ја нема засега ај нека неиде па да ја решиме и таа работа!!
    поздрав до сите и се надевам ке си ги остварите вашите желби што поскоро!!!!!

16. ribicka-caci

ribicka-caci Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    9
    Еве уште некој како мене,јас имам веке едно и си мислам да пробам за второ,прв пат пробавме вчера ама со голем страв,незнам зошто ама се плашам,поминаа 4 години и време е веке.
    Ве молам за совет,мнооогу сакам девојче да родам :sweat:
    Маца ти посакувам среќа!!поздрав!!

На maca78 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. emi11

emi11 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    dargi moi site sto sakat da ostanat bremeni neka se oslonat na Boga samo so molitva a NIKOJ DRUG NE MOZE DA IM POMOGNE OSVEN BOG ON E PRAVEDEN I MOCEN O DAJE DECA KOMU SAKA POZDRAF MOJ SOVET KAKO SAM JA OSTALA BREMENA SAMO GO MOLEF MOGA I ON JA USLUSA MOJTA YELBA SLAVEN NEKA E BOGA SEKOJA CES MU PRIPOAGA NEMU ISKRENO SEKOJ OD VAS KOI SAKA DA IMA BEBE NEKA ME POSLUSA I KE VIDE U SKORO VREME KE STANE MAJKA I KE IMAM BEBENCE :D

18. maca78

maca78 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    78
    aj neka bide i kaj vas i kaj nas i kaj site sto sakaat!!!
    да си родев уште едно одма до сега ке ми беше потпораснато и ке можев и работа да барам а вака кон никаде не сум и скоро бадијала си седам дома..а плус и годините си врват не се малку мојте...добро не се ни многу ама ако ме следи генот од мајка mи мора да си побрзам..зашто неа менстр.и застана на 40 години а и јас на таму одам...
    а инаку и јас скам едно моме,ај само здраво право нека е ама да си ги кажиме желбите наши..поздрав

19. selmani

selmani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    daj boze na svite sto sakat edno bebe pa posle i na mene segogas si velam taka koga gledan nekoja deka e trudna si kazem lele kolku e ubavo sto e trudna nikogas ne se razocaruvam da kazem ona e trudna zasto? no samo kazuvam ako gospot e golem i mene ke mi podari nesto eden den edno bebence. zatoa imajde nades sega ima sekakvi metodi za da se ostane trudna a nadesta posledna umira pozz :hai:

На maca78 и anailisav им се допаѓа ова.
  20. bogeva

bogeva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    denes napraviv test i sakam so vas da ja spodelam radosta se pokaza pozitiven no za potvrda ke odam i na ginikolog pa ke vidime so ke kaze pozdrav do site

На tara83, izaaaaa, Ferhunde-87sk и 3 други им се допаѓа ова.