Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се е можно Лиса, ако си имала задоцнета овулација тоа е. Причекај, рано е.

Јас овој месец ко оддолжен да го осеќам, не знам зошто, како многу да ми трае од добивање до добивање, ко веќе да поминале 2 месеци а не 1. Сега сум некаде недела дена пред циклус, рано е да размислувам а не па да се сеќирам :P

MADO likes this.
  2. Kalija.P

Kalija.P Истакнат член

Здраво драги жени, пишувам за совет и мала поддршка, бидејќи мислам дека се швркнувам. Ми касни 10 дена. Направив два теста (еден некаде при вечер , еден сабајлечки со првата урина, двата негативни). Вчера правев анализа на крв - негативна и таа. Во меѓувреме глава ми паѓа енергија нула, одам и како да лебдам... некаде кога чекав да добијам прокрварив сосем малку јасно светло црвено, количина како за секојдневна влошка... Утре конечно имам ехо закажано, не знам како издржав во овој мрак, со ова незнаење.... никогаш не ми каснел циклус ниту еден ден, се мрднав од памет, не знам што да правам со себе, ваму слушам приказни како на жени и тестови и анализи им се покажале негативни, а ваму - трудни... можно ли е бе тоа?

Оф леле... се изнапишував. :(

Ете што заборавив, ова го додавам сега благо склеротична станав, давав крв една недела пред да ми дојде, можно ли е од давањето крв да ме прескокне менструацијата месецов?

Last edited: May 5, 2015
  3. MADO

MADO Популарен член

Super Kalija stom si zakazala na eho,utre ke te vidat i ke ti gi kazat pricinite za docnenjeto,ti se mnogubrojni i razlicni i mene ciklusot mi e tocen,no pred 6 godini mi kasnese 30-tina dena,vo meguvreme bev oslabnata edno sedum kg i koga otidov na eho da me pregledat ginekologot mi rece deka bas od slabeenjeto mi se ima poremeteno ciklusot i gledajki ja matkata mi kaza deka za desettina dena ke mi dojde i taka i bidna.Stres,hormoni,vremeto e uzas i se se poremetuva vo organizmot.Proletta znae da bide teska :)
    A od krv zemanje nemoze da preskokne ciklusot,toa sigurno,i mislam deka ne si bremena bidejki vcera si pravela test preku krv,ako imalo nesto ke b-tata ke bila povisoka.

kukla21 likes this.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас ја разбрав дека давала крв, не и зимале крв, знаеш она крводарителски де. Иначе мислам дека не може од тоа да ти се поремети циклусот, тоа е сосема друг крвоток, сосема друга крв, не е поврзано со крвта која излегува од матката за време на менструалниот циклус.

Ја се закашлав, кашлам ли кашлам а осеќам како ми се слива надоле и ме фаќа прпа страшна, да не ми напраи опструкција. Иначе сум позната по алергиски бронхити, си имам историја, ама скоро па 9 месеци не сум се разболела, сега од мала настинка, алергиска, ми се затна нос, ме загреба грло и оп почнав да бувтам ко луда, само навечер, преку ден еве вака ми се слива грлово и ме гребе :?: Сега ќе мавнам еден тегавец, да престанам да се давам, нема смисла на работа сум 8)

Ме гледате колку сум позитивна? Не знам што ми би, едноставно ме пука позитивна енергија кога и да сум надовор, дома сум бубаче мирна, надвор сум весела. Тоа е доказ дека сум јужно дете :rofl:

MADO, Ninichka and kukla21 like this.
  5. Kalija.P

Kalija.P Истакнат член

Женички, враќам чисто update, дека сепак не сум трудна. :(
    Искрено малку бев разочарана, не многу, малку де, ама пак... Знаете, прво не сте секогаш на чисто дали сакате да биде или не од возбуда и страв после се навикнувате на идеата дека можда сте и ве облева некоја чудна среќа и одите таму и пап, ви го кршат филмот.

Докторката не виде ништо на ехо, освен дека ендометриумот е здебелен и има непукнат фоликул, што значи дека ќе добијам секој момент.
    Причини за недобивање - времето, промени, стрес... дарувањето крв не е фактор како што пиша Ангелка.
    Повеќе среќа понатаму на сите. :hug:

MADO and AngelOfArh like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ајде нов месец нова надеж ;)

zalosna, kukla21, MADO and 1 other person like this.
  7. ripce ripce

ripce ripce Истакнат член

така е само напрет

zalosna likes this.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Не ми иде, а негативен беше тестот пред 2 дена.. :|:sweat:

9. BirMelek

BirMelek Популарен член

јас ја чекам за 3 - 4 дена отприлика зш циклусов во последно време ми иде редовно на 40-тина дена. искрено се надевам дека времево нема да ја изремети многу оти ако ми закасни можам да се понадевам на нешто друго и после како и секогаш да ме тресне од земја. така да ајде нека дојде, па да идеме до грција за продолжениве викенди и да поуживаме....

10. haska-haskicka

haska-haskicka Активен член

Zdravo feminki eve jas so nadez deka za den dva ke se izraduvame na prekrasni vesti daj boze da bide se vo red "vesterkata" ja ocekuvav vcera ja nemase i denes pak ja nema ke pocekam uste den dva i ke zemam test NADEZ golemaaaaa meseto mie nekako opusteno ne kako predhodniot mesec a i gradite me bolat a pred toa ne pa sto znam AJ NEKA SE STORILO CUDOTO srekno na site sto ocekuvaat vakvi vesti kako mene pozdravce dragi zenicki

Lisa_Maja, MADO, ripce ripce and 3 others like this.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

МЕне никогаш не бе болеле градите ни пред добивање , никогаш. Но сега кога ке се вратам од работа ги вадам од прслукот и луѓе како 10 кила потешки ми се ме болат ке ми прснат неможам да си ги поднесам. Вакво чуство никогаш не сум имала. Исто на брадавиците видов нешто светликаво како мрсничко свети. Дали е можеби што имам проблем со пролактин? Примам терапија но може да не е како што треба.
    И дали од погоре наведеното може да се симптоми за бременост? :)

12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А што пиеш за пролактин?

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@ocicka2014 мислам дека е можно да е од пролактинот, мене кога ми беше висок имав болки и баш така тешки ги чувствував. Го прашав еднаш матичниот ми кажа да проверам дали имам исцедок некој од пупките и тоа било можно.

14. delvi

delvi Популарен член

Бевме денес на фолкуметрија и има само едно фоликулче со големина од 9мм, што не бил довоелн за инсеминација....во сабота пак треба да одам да видеме дали пораснало до кај 16мм...и ако е ке правиме инеминација..а ако не е ..ништо следниот пат....а ендометриумот бил 9 мм и бил супер...така ми кажа...

MADO likes this.
  15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Бромергон пијам

16. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Ах колку го чекам тој ден да ги видам тие две линии....планираме веридба , свадба, може и детенце во меѓувреме ... толку многу сакам што неможам да дочекам... и некако бавно ми минува времето....дури понекогаш му велам ајде напрај да не чекаме а после ке му речам почекај уште некој месец(а потајно се надевам дека случајно ке се случи иако не се случило скоро 5 год :D )....како да престанам да мислам на тоа и едноставно да си почекам, зошто неможам да го извадам од глава , па толку сакам....:D сигурно ме разбирате или ме сметате како малце забегана :D ама ете ми е разбудена таа желба и ете што да правам...:D :(

Ninichka likes this.
  17. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Te razbirame potpolno,vo ista kasha sme:)
    Srekno!

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Isto i jas se osekjam... abe od tolku golema zelba da gi vidam II duri ponekogas mislam deka mi lebdat peperutki vo stomakot.. ednostavno kako edvaj da docekam, kako da znaes deka ke dojdat mnogu brzo :) ...a sepak gi nema :)

No se raduvam deka ne tapkame vo mesto, slednata nedela na vtora inseminacija, pa ako ne bidi ke gi doturkame i drugite dve.. Posle se poblisku do celta :)

kukla21, MADO and bebaa like this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Кај ме најде оваа гноја ангина мене, од ништо нешто, крајниците со гнојни чепови, а тт немам, само ме гребе грло и кога отворив, кога видов се запрепастив, огромни бели флеки. До добивање не пијам ништо, после и така ќе пијам антибиотик за бактеријата па и за ова ќе ми се најде :)

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Леле ангел, абе кај најде ова се по тебе... те сотре! :)