Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Bravo haskaaaaa, te cekame da ne povleces za noooos :) So lesno..

haska-haskicka and MADO like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Честитки! Да си имаш најубава бременост! :inlove::hug:

haska-haskicka and MADO like this.
  3. Libra88

Libra88 Популарен член

Jas utrovo bev kaj maticniot, so klomifen, na 13ti den od ciklus, dva folikuli od po samo 13 mm :(
    Vo cetvrtok treba da odam pak, se nadevam ke porasnat do togas, pa vo petok da mozam da ja pravam inseminacijata.

Kazete mi sto da konzumiram da im dadam potkrepa na moite folikuli??? :( Leleee kakva panika me fatiiii :(

MADO likes this.
  4. kukla21

Либра - најубаво да ти даде некоја ФСХ инекција за да се хранат овие фоликули. Стискам палци се да е во ред!

Јас денес добив! Ако е се во ред, од среда ќе почнам со стимулации.

MADO and Ninichka like this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мене маточината ми се покажа како многу добар лек за смирување на моите ПМС симптоми месецов, а исто така и во овулација ми се покажа како одличен лек за смирување на грчевите во јајниците и стомакот. Сум слушала и читала дека е добра за жени кои сакаат да забременат па пиј по 2 шољи на ден, што те кошта, ем ќе те смири, ем ќе помогне колку може да помогне ;)

6. Libra88

Libra88 Популарен член

Go prashav, mi vika deka tie inekcii se hormoni, i deka gi davale samo pri invitro... Kako da mu kazam deka po privatnive bolnici gi davaat i za inseminacija... ke mi rece "odi tamu pravi" :D
    Offf Bozeeee kaj sum se rodila vo ovaa prokleta drzavicka nikakva!!!

7. kukla21

Незнам што друго тогаш да ти кажам.. Може нема искуство, па се плаши!

MADO likes this.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

либра ти добра си 2 фоликула, јас примав 2x1 кломифен па имав само 1 фоликул ама па брзо раснеше на 8 ден мене ми беше над 20 мм ... е после со гонал имав многу повеќе, колку кломифен пиеше?

9. Libra88

Libra88 Популарен член

Prethodniot pat imav 1 folikul, na 12 den mi bese 18mm, a sega dva od po 13mm. Klomifen piev 5 dena 2x1. Gonal ti dade maticniot ili na privatno bese?

Inaku kaj mene i toa e problem, bavno mi rastat folikulite, ciklusot mi e redoven ama dolg, 45 dena bez klomifen :(

10. kukla21

Е па ако е така, не се форсирај, чекај ги нека растат. Битно е ендометриумот да не почне да се трансформира...

MADO likes this.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

на приватно одам јас во систина..јас тогаш памтам имав и помали некои ама немаше време да се чекаат за овој да не прераснеше во циста..ајде не се сеќирај почекај би требало да пораснат па после ќе му ја мислиш на гонали, и најубаво да те води некој друг кога ќе примаш вакви стимулации не матичниот.

12. Libra88

Libra88 Популарен член

Endometriumot bese 6.3mm

13. kukla21

Не мислев на дебелината, туку на формата и изгледот. Кога се спрема да прими имплантација има еден изглед, кога му поминува „биолошкото време“ ендометриумот добива друга форма. Тогаш веќе е доцна за ИУИ. Земи јади цвекло, ананас и бразилски оревчиња за дебелината.

14. Libra88

Libra88 Популарен член

Mnogu mi e komplicirano so zemanje denovi od rabota bidejki ne sum od Sk.
    Ako odam vo Sistina najmalku 2-3 pati treba da odam, toa mi e na celiot trosok za inseminacijata plus po 50e. patni trosoci, minimum, od edno idenje za Sk. Inace da bev od Sk ne se ni razmisluvav, saat vreme ke izlezev od rabota za sledenje na folikuli i eden den za inseminacijata.

MADO likes this.
  15. Libra88

Libra88 Популарен член

Da, bas pomisliv za rucek da izrendam cveklo za salata.

kukla21 likes this.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Здраво девојкии,се одлучив пак да пишам овде бидејќи сеуште немам добиено а ви немам кажано некои од симптомите што ги имам. Значи требаше да добијам на 4ти-5ти мај,на 4ти направив тест негативен,на 8ми направив пак и пак беше негативен (тој беше за утринска мокрача а јас го направив околу 17часот). Предминатата недела за 7 дена се поправив 10 килограми,што е премногу за толку мал период. Обично,кога треба да добијам пред недела и пол а некогаш и две недели,имам оток на градите и огромни болки,сега имав мал оток пред неколку дена а ниту мала болка,а вчера отокот веќе го немаше. Исто ми е чудна појавата на бело прање повеќе од нормалното,обично имав бело прање некогаш пред да добијам и секогаш кога ми завршува менструацијата,а сега секојдневно имам бело прање. Веќе почнува да ми личи на нешто повеќе и полошо од бременост или менструација :?:
    Јас ќе бидам млада мама (ако даде Бог), и сум прилично нова на форумов па се извинувам ако сум малку нападна или досадна ама ем сакам да дознаам што ми се случува а и сакам да се вклопам овде да не бидам како некое аутсајдерче :$:)

Ninichka likes this.
  17. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Mila Mariangel, ovde na ovoj forum nikoj ne e autsajder,sekogas ima nekoj koj ke ti odgovori i dade poddrska.
    Inaku simptomite se malku cudni(nalikuvaat na bremenost),no najdobro ke bide da si posetis ginekolog. Ako ima nesto,veke bi trebalo da se vidi :)
    Se nadevame na najubavoto!
    Srekno! :)

MADO, Proxima, danichap and 1 other person like this.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Да да,планирам на гинеколог да си отидам во секој случај бидејќи и мене ми е се ептен чудни симптомиве. Ама ќе почекам до 14ти,да ми доцни барем 10 дена и пак ќе си направам тест па после одам на гинеколог во секој случај (освен ако добијам нели,не дај боже). Фала ти :)

Ninichka likes this.
  19. bebaa

bebaa Популарен член

Мене ми дојде така да.... :( .Се надевам овој месец ке бидне бебе во мешето.... :)

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

јас овој месец имав потврдена овулација на 26-ти април. според тоа требаше да добијам на 9-ти мај (по 14 дена нели)
    не добив и немам ни еден симптом ни за тоа ни за тоа. ама само 2 дена доцни, но под стрес сум и сум презафатена на работа, најверојатно тоа е причината. не правам тест за џабе. ама ми е гајле лето иди, а во лето сум расположена што и да е :P