Jas utrovo bev kaj maticniot, so klomifen, na 13ti den od ciklus, dva folikuli od po samo 13 mm Vo cetvrtok treba da odam pak, se nadevam ke porasnat do togas, pa vo petok da mozam da ja pravam inseminacijata. Kazete mi sto da konzumiram da im dadam potkrepa na moite folikuli??? Leleee kakva panika me fatiiii
Либра - најубаво да ти даде некоја ФСХ инекција за да се хранат овие фоликули. Стискам палци се да е во ред! Јас денес добив! Ако е се во ред, од среда ќе почнам со стимулации.
Мене маточината ми се покажа како многу добар лек за смирување на моите ПМС симптоми месецов, а исто така и во овулација ми се покажа како одличен лек за смирување на грчевите во јајниците и стомакот. Сум слушала и читала дека е добра за жени кои сакаат да забременат па пиј по 2 шољи на ден, што те кошта, ем ќе те смири, ем ќе помогне колку може да помогне
Go prashav, mi vika deka tie inekcii se hormoni, i deka gi davale samo pri invitro... Kako da mu kazam deka po privatnive bolnici gi davaat i za inseminacija... ke mi rece "odi tamu pravi" Offf Bozeeee kaj sum se rodila vo ovaa prokleta drzavicka nikakva!!!
либра ти добра си 2 фоликула, јас примав 2x1 кломифен па имав само 1 фоликул ама па брзо раснеше на 8 ден мене ми беше над 20 мм ... е после со гонал имав многу повеќе, колку кломифен пиеше?
Prethodniot pat imav 1 folikul, na 12 den mi bese 18mm, a sega dva od po 13mm. Klomifen piev 5 dena 2x1. Gonal ti dade maticniot ili na privatno bese? Inaku kaj mene i toa e problem, bavno mi rastat folikulite, ciklusot mi e redoven ama dolg, 45 dena bez klomifen
Е па ако е така, не се форсирај, чекај ги нека растат. Битно е ендометриумот да не почне да се трансформира...
на приватно одам јас во систина..јас тогаш памтам имав и помали некои ама немаше време да се чекаат за овој да не прераснеше во циста..ајде не се сеќирај почекај би требало да пораснат па после ќе му ја мислиш на гонали, и најубаво да те води некој друг кога ќе примаш вакви стимулации не матичниот.
Не мислев на дебелината, туку на формата и изгледот. Кога се спрема да прими имплантација има еден изглед, кога му поминува „биолошкото време“ ендометриумот добива друга форма. Тогаш веќе е доцна за ИУИ. Земи јади цвекло, ананас и бразилски оревчиња за дебелината.
Mnogu mi e komplicirano so zemanje denovi od rabota bidejki ne sum od Sk. Ako odam vo Sistina najmalku 2-3 pati treba da odam, toa mi e na celiot trosok za inseminacijata plus po 50e. patni trosoci, minimum, od edno idenje za Sk. Inace da bev od Sk ne se ni razmisluvav, saat vreme ke izlezev od rabota za sledenje na folikuli i eden den za inseminacijata.
Здраво девојкии,се одлучив пак да пишам овде бидејќи сеуште немам добиено а ви немам кажано некои од симптомите што ги имам. Значи требаше да добијам на 4ти-5ти мај,на 4ти направив тест негативен,на 8ми направив пак и пак беше негативен (тој беше за утринска мокрача а јас го направив околу 17часот). Предминатата недела за 7 дена се поправив 10 килограми,што е премногу за толку мал период. Обично,кога треба да добијам пред недела и пол а некогаш и две недели,имам оток на градите и огромни болки,сега имав мал оток пред неколку дена а ниту мала болка,а вчера отокот веќе го немаше. Исто ми е чудна појавата на бело прање повеќе од нормалното,обично имав бело прање некогаш пред да добијам и секогаш кога ми завршува менструацијата,а сега секојдневно имам бело прање. Веќе почнува да ми личи на нешто повеќе и полошо од бременост или менструација Јас ќе бидам млада мама (ако даде Бог), и сум прилично нова на форумов па се извинувам ако сум малку нападна или досадна ама ем сакам да дознаам што ми се случува а и сакам да се вклопам овде да не бидам како некое аутсајдерче
Mila Mariangel, ovde na ovoj forum nikoj ne e autsajder,sekogas ima nekoj koj ke ti odgovori i dade poddrska. Inaku simptomite se malku cudni(nalikuvaat na bremenost),no najdobro ke bide da si posetis ginekolog. Ako ima nesto,veke bi trebalo da se vidi Se nadevame na najubavoto! Srekno!
Да да,планирам на гинеколог да си отидам во секој случај бидејќи и мене ми е се ептен чудни симптомиве. Ама ќе почекам до 14ти,да ми доцни барем 10 дена и пак ќе си направам тест па после одам на гинеколог во секој случај (освен ако добијам нели,не дај боже). Фала ти
јас овој месец имав потврдена овулација на 26-ти април. според тоа требаше да добијам на 9-ти мај (по 14 дена нели) не добив и немам ни еден симптом ни за тоа ни за тоа. ама само 2 дена доцни, но под стрес сум и сум презафатена на работа, најверојатно тоа е причината. не правам тест за џабе. ама ми е гајле лето иди, а во лето сум расположена што и да е