Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ne se grizi beba! Nov mesec, nova nadez!

zalosna, bebaa and MADO like this.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Не мора да значи, кај сите различно. Јас добивам 10 дена после овулација, кај некој е 12, кај некој е 14,16 итн.
    Ајде да не израдуваш (fingers)

BirMelek and kukla21 like this.
  3. Libra88

Libra88 Популарен член

Duso, 6 dena kasnenje ne se malku, napravi si test utre I daj Boze da se izraduvas!

Ninichka, kukla21 and Mariangel like this.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Епа тогаш ајде,утре наутро правам и ќе ве известам дали ќе биде радосна вестааа :):)(fingers)

zalosna, bebaa, Libra88 and 2 others like this.
  5. kukla21

Jas dur ne dojde 36 den t.e. do 20 i kusur dena :)

6. BirMelek

BirMelek Популарен член

ужасно ми е нередовна, ама мислев дека и овулацијата ми е подоцна па затоа. минатиот пат добив на 17-ти ден од овулација, ама примав утрогестан па добив по 3 дена откако го прекинав. иначе ептен си се галевме овој месец по приговор на мм дека нема да пратиме плодни/неплодни денови си имав редовни односи, (поредовни од обично):lol: како и да е, пак ќе речам и да нема ништо јас ќе компензирам со тоа што ќе си ја исполнам желбата да уплатам 2 аранжмани по ред за прекрасната сивота. и баш ми е гајле, а и да ми е - немам друг избор8)

7. Proxima

Proxima Истакнат член

Одлична тактика @BirMelek!
    И јас слично правам. :)
    Ама, ти посакувам овојпат да ти биде дупло частење.
    (fingers)

haska-haskicka, Ninichka and BirMelek like this.
  8. haska-haskicka

haska-haskicka Активен член

AJDEEEEE VE VLECAM ZA NOSSS SITE DA SI OSTANETE TRUDNICKI VI BLAGODARAM NA ISKRENITE ZELBI ZA SITE KISSCETA I GUNKIII:*:hug::*:hug::*:hug::*:hug::*......I SITE DA VE OGREE UBAVA VEST KAKO OVA:sun:

9. haska-haskicka

haska-haskicka Активен член

Mariangel daj boze da gi vidis dvete crveni crticki i da se izraduvas i ti kako i jas denes gospod e golem so sreka draga feminke

kukla21 and Mariangel like this.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Фала ти мила ептен за искрената желба,дај Боже да е такаа.. се надевам на најдоброто (fingers)

11. Libra88

Libra88 Популарен член

@haska-haskicka spodeli kolku vreme se obiduvate? Primase li terapija nesto ili alternativi? Simptomi?

MADO and kukla21 like this.
  12. jacqueline.s

Јас да се изјаснам во форумов, ми стана како дневник :D Ама некако убаво ми е да споделувам, оти не сакам да ги малтретирам дома многу. Вака барем со вас на иста мака сум ;)
    Направив проверка на хормони денес, трет ден од циклус, се е во границите на нормалата. Малку тој TSH (од тироидната) е на горна граница, ама сепак е во границите и докторката рече дека нема за што да се грижам. Другите сите се одлични. Наредна недела - спермограм. Уфф, се надевам и тој ќе е ОК, оти ако не е, можам да замислам која болка ќе ја почувствува мм. Ќе осеќа вина дека заради него не успеваме. Ама се надевам ќе биде и тоа ОК. ако нема проблеми таму, баш ќе бидеме unexplained infertility двајцата. Само ме молам на Господ, се да е ОК, па после оставаме се во Божји раце.
    Поздрав, женчиња :hug:

kukla21, MADO, Lisa_Maja and 7 others like this.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Жаки колку ти е ТСХ? Мене ми кажаа да не ми е повеќе од 2,5, и ако одам на инсеминации мора да биде под 2,5, 2 би било идеално.

jacqueline.s likes this.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Па добро бе луѓе оти ми е пак една цртка бееее ;( Од прееска си плачам и неможам да престанам ни па да си олеснам.. менструација нема,бременост нема.. никогаш во животот не ми доцнело,посебно не волку. Редовна менструација имам и многу се нервирам ќе пукнам.. знам,ќе речете не се секирај од брзо пробувате ќе биде ама ете баш сакав да биде сега и многу ми е тешко :swear:

15. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Те молам немој да гледаш негативно на работите,знам дека е тешко и јас сум на исто место ко тебе,ми касни цели 2 недели,со 3 негативни теста сум,а секогаш без исклучок редовни менстуации.Дојдов со стадиум кога одвај чекам и да добијам,само за да знам дека се е во ред за натака.
    Ако не добијам до крај на неделата ќе одам на др.гинеколор приватно да ме види на ехо,мора барем нешто да покаже,зашто би требало да сум 6ипол недели до тогаш,ако воопшто сум бремена,ако не да видиме што понатака.
    Ако не се соочиме со предизвиците нема да сме јаки,а треба да сме јаки во денешно време за нашето семејство,ако не за друг.
    Гушки и не ојачувај,тука сме ние да си даваме кураж една на друга

MADO, Ninichka, zalosna and 1 other person like this.
  16. kukla21

Ова и јас го чув тука. Лазаревски не ми дал никаква терапија за ова, ниту нешто посебно ми кажа иако неколку пати му го потенцирав поучена од тука.

jacqueline.s likes this.
  17. Libra88

Libra88 Популарен член

Mariangel, nemam zborovi da ti kazam za utreha, jas uste od prviot mesec koga pocnavme da probuvame si placev pri sekoe dobivanje... sega veke pola godina sum otrpnata, go prifakjam i si prodolzuvam kon celta.
    Zosto ne si zakazes na ginekolog da te vidi do kade ti e tetkica, zosto docni!?

Ninichka, Mariangel and kukla21 like this.
  18. jacqueline.s

ТСХ ми е 3,6, а тука на резултатот пишува нормално е од 0,4-4,0. Докторката ми рече дека е на горна граница, ама нема што да се грижам затоа сепак е нормално и не ја пречекорува границата. Леле, сега ете шубе ми се направи,што ако ТСХ ми прави проблеми? :worried: Ама пак си викам, ќе ми речеше докторката нешто.

19. kukla21

јас веќе неколку пати за ова прашував, затоа што од тука ми се правеше паника.. По мене немаш простор за паника. Јас со неколку доктори се консултирав. И на други места читав дека им кажувале дека треба да е 2-2.5 уште и читав дека Лазаревски им кажувал. Мене лично тој истиот доктор не ми даде ништо. Без паника!

Ninichka and jacqueline.s like this.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Обавезно закажувам денеска ќе се јавам,кога има термин одам. Се нервирам веќе :)
    А утеха уствари нема,сите тука се за истото.. Јас се жалам уште на почетокот,има некои што им е милион пати потешко ама нели секој со маката. Мене баш оти ми е почетокот може ми е волку тешко,оти мислев дека се функционира така розово и дека кога ќе сакам бебе ќе се обидеме и од прва ќе биде,а сега оти се соочувам со реалноста ми е тешко стварно. Нема откажување во секој случај,што треба да биде ќе биде.. :)

Ninichka likes this.