Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Duri sega pred ivf mi vika imas maticen ginekolog da si zemes upat za hepatitite i hiv? Jas resiv privatno da gi pravam, ama sepak mi nudese da odam so upat.

2. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    I mene Petanovski vcera mi vika zosto da pravite ivf na privatno, ako e los spermogramot kako prvite dva(10mil.vo 1ml),ke podneseme dokumenti za preku fond,so takov spermogram nema da ni barale 4ri inseminacii...
    Sakam da kazam covekov e fer,ne e samo zemi gi parite...

Koga mi gi vide dokymentite se iznasmea,vika pa ti spremna si bila...spermogrami,hormoni,pay test,brisevi,testovi za dvajcata za hepatit,hiv...

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ninichka ti blagodaram na podrskata,jas sakam da pravam in vitro preku fond i kaj nas problemot e spermogramot,pravevme edna inseminacija i podnesovme vo fond,ni vratija odgovor deka potrebna e uste edna inseminacija poradi golemata razlika vo spermogramot i swim up tehnikata znaci posle obrabotka za iznseminacija.Znaci kaj nas mm koga pravi spermogram,rezultatite ne izgledaat navidum tolku losi ,znaci so apcinja bi se podobrilo,no vsusnost negovite spermatozoidi ne prezivuvaat.
    Muabetov mi e ako na mt konsta tno mu e los spermogramot so edna inseminacija moze da Vi odobrat vaucer,vo sekoj slucaj kako ve vodi srceto taka pravete,bitno e da uspeeme :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    девојки да ви кажам еве дека од денес почнав да пијам мацина трева-очајница, читав по форуми ис и реков да пробам, не губам ништо. добив на 2ри мај и требаше да почнам да пијам на 7или 8 мај, по завршувањето на циклусот (чајот не смее да се пие за врем ена циклус) но неможев да најдам и еве денес почнав, дај боже да си го најдеме чарето па да се израдуваме на // цртички. ако има некој искуство со овој чај нека пише нешто повеќе! :*

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @MADO Жалам за негативниот тест. Ајде веќе да почнеме да гледаме две цртки!
    Ама па сега си поблиску до ваучер и поблиску до целта.

На MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    јас имам пиено и плус и вркута и црвен здравец како најдобра комбинација ама немав никаков ефект, мацината знај треба горка да е само горката е правилната.

7. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Јас имам искуство со ваков циклус-7 и пол месечно бебе :D Мојот циклус варираше од 26 до 30 дена, само два пати во живот ми доцнеше, на третиот пат бев бремена. Јас за доцнење го сметав недобивањето на 30 дена.
    Ако ти е се во ред, ако се хормоните ок, ако немаш полицистични јајници, нема зошто да сметаш дека е проблем да забремениш. Јас, за моја огромна среќа, многу брзо ја напуштив темава, ама не престанав да ја читам никогаш :) Да знаете дека за сите секогаш стискам палци, и едвај чекам да ве читам во бебешките теми сите до една :):hug:

На cvetina, Lisa_Maja, do-re-mi и 5 други им се допаѓа ова.
  8. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Ninicka ajde so lesno do bebe i petanovski e mnogu uspesen doktor taka da bez nefvozi kako ke kadze taka ;)

На MADO, Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ajde da vi dadam raport od deneska,
    Utrovo bev kaj maticniot, za zal folikulite ne mrdnale od 13mm a endometriumot se zdebelil na 11mm
    Mi kaza vo ponedelnik povtorno da odam. Mene mi mirisa deka nema da ima ovoj mesec inseminacija, no ajde da ne prognoziram pred vreme.
    Doktorot mi kaza ako ne bidne nisto ovoj mesec, za sledniot ciklus ke mi ja zgolemel dozata na klomifenot.

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki da ve pozdravam :)
    Bev na lekar i spasot e hormonska terapija nema vrska naucena sum na toa . Oficijalno 2 godini aktivno pravenje bebe bez tie popratni dijagnozi .
    Mazevo duri od Malta romanticen za godisninata mi snimil video da mi kaze kolku me saka :wasntme:
    Ke stanam tetka na princeza :inlove: drugo novo nema @MADO mila bash mi e zal @kukla21 ti do kade stigna ? Vi pustam sreka na site .
    Bash mi e milo koga ke procitam ubava vest , a se natazuvam za losite raboti ednostavno se soziveav so clenkite tuka na temava , samo ne komentiram taka pocesto :*:*

На Ninichka, MADO и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ah kako sakam Gospod da mi dade barem dve princeziiiii...
    Bokace, ajde barem znaes sto e spasot, pa zdravje pobrgu da pocnes i da ni se pofalis uste pobrgu :*

P.S. Bravo za mazeto :party:

На kukla21, bokace и MADO им се допаѓа ова.
  12. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Еве девојки и од мене апдејт-добив денеска,и според тоа мало крварење што го имав на 17ти ден си добив на време (facepalm).Барем знам на што сум,иако потајно се надевав дека тестовите згрешиле у мојот случај.Тоа е што е,идат одмори,барем за тоа ќе се радувам.Којзнае зошто се пореметив оној месец,се надевам нема да се повтори...

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Пред хистеро со лапароскопија дали треба да се прават микробиолошки брисеви? Мене ми рекоа само пап тест и картонче за крвна група, ама логично ми е и брисеви, зашто нели при лапароскопија пак се пушта од течноста ако има потреба за каналите.
    Дај Боже да немам потреба да правам ама да си знам за секој случај.
    Јас па чувствувам некој притисок во долниот дел од стомакот, особено од левата страна, минатиот месец на лев јајник имав фоликул од кломифенот, се надевам и сега е поради тоа.

14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Bokace alal da mi e na soprugot :) ,poubavo nesto da stanes tetka nema :) .Toa e bokace ne ni ostanuva nisto drugo osven da se borime :* Te guskam mila,a kukla nasa ke ja cekame za nepoln mesec da casti za dvete crtki :)

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Napravi si gi da si mirna.. Poarno da gi imas. Moe mislenje.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Cvetina мојата менструација беше таква, секогаш редовно, но секогаш на различен ден. Значи никогаш пред 31-32 дена, но некогаш и на 33, па 34 дури и на 36 дена. Моментално сум трудна 8 месец, после обиди од скоро година дена. Поради шарената менструација не се ни посомневав дека сум трудна до 6 недела :)

На Kiflicka05, cvetina, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @cvetina

И мојата менструација беше таква, на 31, 33, 36 дена... Секој циклус различно. Ама кај мене не беше проблем во лутеинската фаза, туку во фоликуларната. Имав доцни овулации и тоа во различни денови од циклусот, додека лутеинската фаза ми беше секогаш иста.

Реално, не гледам проблем ако е лутеинската фаза различна, баш е потешко ако е фоликуларната различна, затоа што овулацијата е потешка за трефнување.

Инаку, останав бремена кога ич не очекував, ама бев на фоликулометрија и знаев отприлика кога ќе биде овулацијата.

На cvetina и Libra88 им се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Devojcinja moi,
    Nie denes se soocivme so nov shok...rezultat od spermogram "astenonekrozoospermija" ,99%mrtvi i 1%zivi spermatozoidi i golem broj leukociti vo spermata:(
    A pred dve nedeli pravevme spermokultura i ne bea najdeni bakterii ni virusi. Moite brisevi isto taka cisti,jas ne znam od sto moze da nastanala vakva situacuja?!..
    A tri meseci piese spermotrend,zdrav zivot bez alkohol...
    Dajte preporacajte nekoj dobar urolog vo Sk. Ili koj li specijalist se zanimava so ovaa problematika?!..

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @Ninichka ajde smireno samo... a vo ponedelnik da si napravite nov spermogram i spermokultura???
    Kade gi pravevte ovi??? Prosto ne mi se veruva pred dve nedeli da bilo cisto, a sega tolku golema promena.

MM pomina mnogu urolozi, nikoj ne znaese da mu kaze sto mu e, na krajot najdovme urolog od Veles koj momentalno rabotel vo Filip vtori, d-r Goran Jovik. Isto taka imam slusano ubavi raboti za d-r Ante Stefanovski vo 8mi Septemvri.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.271
    И ја мислам да направите нов спермограм и спермокултура? Мм изјави желба да оди на уролог сам, сакал да провери.

Инаку со мојот циклус нешто не е во ред, не знам што е. Два дена течеше нормално, вчера вечерта до сабајле чиста улошка, сега тече ко од чешма. Инаку ми излезе нешто ко белузлава лигава материја, прв пат во живот ми се дешава, бело парче ко кожиче од лигава материја :( Сега моментално ми тече светла црвена крв ко да сум се пресекла, не ко да ми тече менструација :(

Инаку се решив за второ мислење, откако ќе ги испијам Нитрофурантоинот, ќе одам на второ мислење и на нефролог ако не го решам проблемот со бактеријата.