Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. kallias

kallias Популарен член

Tи честитам Богева, со здравје да си ја износиш бременоста......
    Инаку и јас сакам да споделам една моја среќичка, пред неполн пола саат направив и јас тест за бременост и покажа исто позитивен :o рацете ми се тресат од возбуда и сеуште никому не сум кажала ниту на мажот ми, го чекам да си дојде за да му ја споделам убавата вест :inlove:

2. paulina2

paulina2 Истакнат член

baш се израдував за тебе...многу убаво...честито нека е :)

3. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Дечки не ми се верува, и јас пред пола саат направив тест и позитивен е!!! Не знаете колку се радувам, ми се тресат рацете.........ви честитам kallias и bogeva, колку убаво многу се радувам!!!

maca78, tara83, missperfect and 4 others like this.
  4. paulina2

paulina2 Истакнат член

aaa ќе го запаметиме денов :) ајде ти честитам и тебе со лесно нека е

Ferhunde-87sk likes this.
  5. kallias

kallias Популарен член

Навистинаааа?????? леле не ми се верува :clap: Многу ми е мило за сите нас што ја дознавме денес најубавата вест која јас лично ја очекував неколку месеци, :inlove:

6. Ferhunde-87sk

Дефинитивно ќе го запаметиме!!! Не знам дали одма да закажам на лекар или да почекам некое време? Дечки што ме советувате? Пошто претходно ми се случи dismissed abortion сега некако многу ми е страв, и сакам уште одма да одам на лекар....

7. Ferhunde-87sk

И јас исто така.....Плус првиот пат ми беше неуспешна.......Многу ми е милооо и дај боже све да биде како што треба......Ве гушкам

8. paulina2

paulina2 Истакнат член

само немој да се нервираш и секираш...опушти се и уживај во бременоста...закажи си на лекар и смирено тоа е најважно ви посакувам многу среќа

9. kallias

kallias Популарен член

И јас истото ти го препорачувам Ферхунде, без лоши мисли, опушти се и уживкај си во бременоста, штом еднаш се случило не мора да значи дека ќе се случи и втор пат. Опушти се и да уживаме сите заедно во бременоста наша :* Те гушкам :hug:

10. love23

love23 Популарен член

Честитки и нека ти е лесна бременоста! :inlove:

Честитки и на тебе лесна нека ти е бременоста! :*

11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Честитки на kallias,Ferhunde-87sk и Богева со среќа да ви е бременоста, се надевам и јас на бременост овој месец. Секојдневно имам болки во долниот дел на стомакот веќе една недела но не сакам да правам тест за да не се разочарам, ќе почекам до 10-13 да видам.

12. kallias

kallias Популарен член

Ти благодарам Заљубена111, ајде ако ти доцни и тебе направи тест па сите заедно да се радуваме :$ и јас се плашев да направам тест и чекав секој ден дали ќе добијам, но ми каснеше 2 недели и вчера му реков на мм да купи тест и денес со утринска мокрача да го направам па да видам на што сум, имав болки и јас во долниот дел на стомакот и сеуште имам де, не дека се постојани но одвреме навреме и така сабајлево се покажаа двете цртки кои не ги ни очекував, но имало Господ и за мене да се поардувам и јас :inlove:

13. Butterfly3

Butterfly3 Истакнат член

zdravo Dechki - kako prvo chestitiki do site idni mamichki :party:
    jas sum nova ovde i sakav da ve prasham za sovet
    vo brak sum od Dekemvri minatata godina i odtogash probuvame da zabremenam zo mm
    na 19/20ti Avgust spored Oview testot za ovulacija bev plodna i tie denovi so mm rabotevme na sluchajot :)
    sega NE treba da dobijam na 11ti, inaku osekjam topli branovi kako me oblevaat plus gadenje nasabajle i navecher ama toa go osekjav i prethodnite 2 meseci pred da dobijam.. pred toa nikad ne sum imala takvi simptomi...inaku 3tiot den od ovulacijata prokrvarev malku svetla krv i chudno mi padna...SOvet?? Iskustvo nekoj drug so slichni simptomi??
    fala vi na sovetot i odvoenoto vreme i so zelba site da sme blazeni :*

14. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

честитки до сите кои оостанале бремени со лесно нека ви е бременоста

15. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

лелее прекрасно ви честитам на сите, и ви посакувам леснаа бременост :* :*
    колку убаво наеднаш на толку мамички им се исполни желбата :rofl:
    :hug: за сите

16. anailisav

anailisav Истакнат член

Честитки за сите нови идни мамички,баш ме радува што ве има во се поголем број.секогаш велам нека дава Господ на сите па и на мене.уживкајте во своите најубави 9месец дена.поздрави и бацки :* :* :* :inlove: :inlove: :inlove:

17. LoveableMe

LoveableMe Истакнат член

Zdravo na site,

Da ve prasam za sovet: imam zacesteno mokrenje, jadam mnogu kisela hrana, no sepak dobiv menstruacija, iako ne mi tece taka obilno kako porano.

Dali moze da sum bremena i da dobivam? I kako najsigurno da proveram dali sum bremena? Dali vo vakov slucaj testiranjeto preku krv moze da dade tocni rezultati, koga dobiv? Pisete nekoja ako ima slicno iskustvo? :tmi:

18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

да ти кажам подобро таква бременост да не ти се деси дај провери си преку тест ако покаже дали има нешто

19. Ferhunde-87sk

Дечки морам да ве прашам нешто..Можеби е глупаво прашање ама...... не можам да дочекам до утре да ја прашам докторката....Денес правев третман на лицето пошто имам акни.....можно ли е да има некој негативен ефект врз бременоста???? Инаку третманот е доста болен и на крај ми ставаат антибиотик на лицето, па си мислев да не има некој штетен ефект????

20. maca78

maca78 Истакнат член

ооо па овдека супер вести имало..со лес да ви е на сите и тие што роботите на случајот и вас да ви се остварат желбите...инаку мене ми доцни неколку дена уствари саботата требаше да ми дојдит па уште ја нема и нека не иде ;) ке почекам до сабота за да си напраам тест... :)