Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Јас пак со маката,едвај го дочекав понеделник за докторката да ми премести преглед во среда :@ Ќе пукнам веќе,се подув а ништо нема.. тест не правам ќе протестирам до среда па што сака нека биде :) 2 недели доцнење имам инаку.. (fingers)

2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    A zosto nepravis test?ili i ti ko mene si cekas samo da pokazi:rofl:

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    чекај ти до сега немаш правено проодност на канали?? те прашувам зашто знам дека одамна те имам читано дека неможеш да забремениш, ако е така мила што си чекала сиве овие години и кога ке правиш хистероскопија направи и лапароскопија 0деднаш ке ти ги проверат каналите со неа, што ке се малтретираш на хсг после

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти сакаш директно на пораѓај да одиш? :lol:

На Стефани_5 и Mariangel им се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Хахах имам направено 3 теста,сите негативни. Не сакам повеќе да се разочарувам и искрено страв ми е, така да си закажав и ќе си одам на ехо во среда и ќе се туфкам до тогаш ама ќе издржаам :lol:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Без туфкање, колку повеќе паничиш, толку полошо си правиш! Стресот влијае на се. Јас лани летото немав добиено 60 дена, милион филмови си вртев, не спиев.. Чим се олабавив, готово, добив...

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    @Mariangel a kako se osejcas imas li nekoi simptomi?

8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Искрено не се туфкам дали сум бремена или не,ќе си покаже тоа на ехо. Мене ме плаши ако не е тоа,а да е нешто друго. А и не сум многу по паничењето,што сака нека биде.. Ако не биде сега, ќе пробаме пак нареден месец и готово.. Се додека не биде,не се откажувам :)

Симптоми не знам дали се ама имам бел исцедок со недели и тоа не баш малку, имав отечени гради (веќе не) а не ме болеа,обично кога треба да добијам пред недела ипол или две ми отекуваат и страшно ме болат, имам зелени венички на градите, некои моментални болки во стомакот и во јајниците, зачестени гасови и тоа е, не ми текнува нешто друго битно :D

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Јас и ти исти маки имаме само што мене ми доцни 22 дена и утре одам на гинеколог.Исто ми е страв..ако не е бременост,што ли е?

10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Немам поим,ни преостанува да си почекаме и да каже постручната личност од нас..:D Пиши ти утре што бил проблемот со доцнењето. Инаку мене прв пат ми доцни волку, секогаш имав редовна менструација.. а ти? :?:

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Девојчиња, девојчиња.. И на ехо кога ќе ве видат, може нема да се види ништо. Пак ќе ви кажам, јас лани имав циклус долг 60+ денови. Значи ми каснело едно 24 дена. Бев на ехо, докторката ме гледаше и вика, нема никаква аномалија и не гледам зашто ти каснело. После ми каснеше пред инсеминацијата прва. Ама си знам дека ми беше на психичка база. Јас ептен се оптеретив дали ќе добијам, кога, како, што ќе биде. Олабавете се.

На zalosna и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Па јас ќе направам целосен преглед секако,сакав да кажам ако случајно е бременост ќе видиме на ехото :) Не знам за @thebabylover ама јас не се преоптеретувам којзнае колку,нормално е да ми надојдат некои мисли да имам сомнежи ама се во границите на нормалното.. :dance:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    јас во главава си открив 300 цисти.ехееее и до менопауза стигнав:rofl: на преглед сум дури петок, а дотогаш ќе си поставам уште некоја дијагноза и на крај знам - ништо не ти е се е во ред ќе чекаме да добиеш...

14. Pesni4ka

Pesni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    48
    Здраво, ве читам нон стоп! И јас сум во иста ситуација како и вие. Пробувам да останам бремена веке скоро година и ништо! Депресија ме мава нон стоп. Го изедов маж ми! Двајцата живееме во Австралија и немаме буквално никој свој па разгпварам само со него на оваа тема. Закажав за 28 на специјалист да одиме па да видиме што ке кажат. Пукнав!

15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Pesni4ka dobredojde,

Neznam kako se drugite feminki, no mislam i da imas svoj tesko e da zboruvas za toj problem.
    Jas seuste nisto im nemam kazano na moite. Nitu tie me imaat prasano nesto. Sigurna sum deka doma si zboruvaat i ne sakaat da me prasaat za da ne me povredat ili nalutat, no isto taka sigurna sum deka im e jasno deka nesto ne e vo red stom tolku vreme nema bebe.
    I neznam kako da im go kazam toa, ne znaat ni deka odime na inseminacii, nitu deka razmisluvame za IVF. Znam deka ako pocnam da zboruvam za toa ke se rasplacam, a nesakam pred niv da placam i da gi rastazuvam so toa uste poveke.
    Ajde spodelete iskustvo, oti i toa mi se blizi :(

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Мене искрено ме запрепастија едни блиски со муабетот ајде што чекате, ние гледате од трета напраивме ;( (facepalm) :tmi: :x (wtf) Замислете ни ја знаат целата приказна, затоа што ни се ептен блиски :bandit:

17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Кај нас знаат дома, особено моите, оти тие за мене се мачеле скоро 5 години, па знаат како е, Свекрва ми исто знае делумно, на почетокот се фалеше како таа одма останала за мм, ама дали се свести дека не е убаво тоа да ни го зборува или некој ја опомени, па ете со месеци не вели ништо. Веќе не ни прашува. А мајка ми знае за секој чекор што го правиме, целосно е вклучена, ама барем, како што реков, поминала низ истото, па некако полесно ми е со неа да зборнам понекогаш. Во глобала си ја отворам душата на форумов :) . За блиски, другари, другарки, роднини, не ни велат ништо, само за веселби, како родендени, Нова Година, такви прослави, велат 'ајде сега кај вас да доаѓаме за бебе', или 'Господ да ви даде принова', нешто во таква смисла.Тоа не ми смета, го сметам како благослов, и секогаш одговарам со фала и дај Боже. Исто, познати кога ќе ме прашаат да не има нешто ново, велам, не било кога ние сакаме, туку некој друг кога ќе сака :) Не ми сметаат други луѓе кога прашуваат или спомнуваат.... ми смета што нема меше :(

На MacenceEna, kristina.k, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ги поздравувам јас тие твоите "блиски", со песната -Ќе си пукам во колено... Па добро бе мајка му стара, дали се има некаков усул??? Што, што треба да биде целта, да те расплачам? Да те разочарам? Да сум нешто посупериорна, или? Не ми е јано, ми се плаче од муабетиве...

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Либра - ни моите ништо не знаат, вклучувајќи и тоа дека сега правиме ИВФ. Знам дека ќе ме мислат и не сакам да ги стресувам. Со мм сме силни и ќе се справиме со се.

На Pesni4ka, kristina.k, Стефани_5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Абе грдо е, знаат дека од земја се трескаш, знаат низ што се поминуваш, и на мти му кажува абе ти не знаеш како се праи дете :@ Срамота!

И да ви кажам дека господ е семоќен, дека навистина според Паоло Куелјо кога нешто многу сакаш и вселената прави заговор за да ти се оствари посакуваното, една пријателка од сајбер светот толку силно посака близначиња што третото дете стана две трети деца (poolparty) :music: :dance: :rock: (hollest) Универзуму, биди добар спрема нас, ѕверката ми е другарка, ќе ти ја пуштам ако не :D

На Val-Dim, Dalida♡, mareane и 10 други им се допаѓа ова.