Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Леле бе.. значи ќе испитуваш што е проблемот чим нема бременост? Оти ако си 7ма недела и те како ќе се гледало на ехо.. :| Ајде со лесно,и нареден месец да бидне :* А јас ќе пишам утре што е проблемот кај мене.. :)

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.018
    Мислам дека преку крв ќе добиеш најсигурен одговор.
    Инаку уште 5 недела би се видела кесата, а во седма и срцева реакција. Но поради калкулациите со закаснето зачнување, крвната анализа ќе покаже најдобро.
    Инаку добро што нема цисти и сл.
    Се надеваме на добар резултат.

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Жалосна честитκи и од мене а подρшκа за сите останати јас ваκа да пρашам дали ваρиκочела има вρсκа со спеρмогρам,маж ми во четвρтоκ повтоρно пρави спеρмогρам а денес доκтоρот му ρече деκа тие 2 ρаботи не се повρжани што знаете вие за ова ?

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Честитки мила, овојпат лесно помина;), лесна да ти биде и бременоста, со среќа:inlove:

5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    .
    :inlove:Fala mila ..ovoj pat nego izmaciv mm mnogu pod prva i op:rofl:
    Samo se nadevam deka ce mi bidi polesno ovoj pat nekako uste pred 3 nedeli pocnav da gi osejcam istite bolki vo stomakot i polovinata kako za anastasia :sweat: mnogu mi e strav ama moram da izdrzam

6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.579
    Слатки маки се тие :D и сама знаеш дека се заборава тоа многу брзо и останува само убавото. :hug:

На joy1, MADO и zalosna им се допаѓа ова.
  7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Taka e mila:)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @zalosna mila cestitki za bremenosta :) so lesno da ja minis i uste polesno da se porodis :) se najubavo :)

9. Pesni4ka

Pesni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    48
    Јас и кажав на мајка ми. Па почна да зборува како и таа не можела па ја фатило скоро година и пол. Рече дека некоја жена и рекла дека мора нозете да и бидат топли во плодните денови и таа нон стоп полнела шише со топла вода па ставала на нозете и мисли дека тоа и помогнало. Не знам не можам веке во ништо да верувам дека ке помогне. Утрово добив :(

10. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Rakce jas kako sto znam mislam varikocelata i te kako ima vlijanie na spermogramot.Posetete urolog,toj ke vi objasni,nekogas ja operiraat a nekogas ne preporacuvaat operacija posto sansite da se vrati povtorno se golemi.

11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    @zalosna честитки за бременоста.

Јас кога отидов на гинеколог отидов за пап и да видам фоликули, мислев дека уште неколку денови треба да сум во овулација, како претходниот пат. Ама ми рече дека ми поминала овулацијата дека ендометриумот бил не знам каков а на јајникот имав фоликул, сама го видов беше голем ама не бил како во фоликуларна фаза туку како по овулација. И тогаш ме фати паника, почнав да пресметувам кога што сум правела и уште поголем хаос си направив. Ама ај можеби е некоја грешка и се надевам денес или утре да овулирам :lol: Не за друго, ама како што поминува времето така повеќе страв ме фаќа за таа лапароскопија.

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Многу е битно да се фати ендометриумот дур е спремен за имплантација. После х време ја менува формата. Тогаш веќе е мината фолекуларната фаза.. Мене ми се случи вакво нешто на 4тата ИУИ. Фолекулите растеа, ама ендометриумот почна да се трансформира.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Ти Кукле комотно можеш да идеш на Ивановски да му бидеш асистентка, или кај кој идеше, ма ова асистиранава репродукција во мал прст ја носиш :D Браво, секоја чест ;)

На Love86, elena.mak, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    хахаха - којзнае ова дали треба да го сфатам како комплимент :D Од мака се ќе научиш.
    Пиши ако нешто те интересира. Имам пристап до он-лајн блиблиотека каде има многу добри артикли. :)

На MADO, danichap и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Комплимент мааа, баш заради тоа што те интересира и се знаеш, затоа се дивам на твоето знаење, одсега директно кај тебе се обраќам :D Инаку маката да, на се ќе те натера, доста работи и јас научив откако почнав, ама тебе можам вода да ти носам :*

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сакаш да сурфнам за тебе, да видам наукава што вика?

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Сурфај, и така за мене пола фамилија и познати и непознати лек бараат за еширихијава :P Не сум наишла на доказ дека уринарна инфекција е проблем за правење на проодност на канали, ај те молам ако наидеш на нешто да ми пишеш ;) Еве ти предизвик :*

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Договорено. Ако најдам нешто интересно ќе ти пратам.

19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Абе кукле тоа медицински си е се како што викаш ама ај малку да веруваме и во Божји чуда.
    Како што е Господ никој не е. И медицинава некогаш потфрла за многу работи. Какво тешење :lol:
    Ангелче, јас мислам да си ја средиш инфекцијата најубаво, да не си ја инфицираш не дај Боже матката. А и од мое искуство, наместо да правиш проодност отиди си директно на дијагностичка хистероскопија, така одеднаш ќе види дали има проблем за кој треба терапија односно операција. А вака за проодност треба со рентген да те снимаат, па ако има нешто пак малтретирање. Ама консултирај се со гинекологот, јас само на памет си зборам за ова.

Последна измена: 20 мај 2015
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Тоа се правеше со анестезија Абеја? Да знам како што да планирам. Иначе ја радо би ја средила бактеријата ама не знам како :( Се пробав и сега се свртев на антибиотици пак, нема друг начин изгледа. Змеав квалитетни антибиотици, не Амоксиклав и ним слични од антибиограмот, па се надевам овој пат трајно ќе ја излечам, или барем додека да забременам и родам, да не се малтретирам и со тоа во бременост.