Леле бе.. значи ќе испитуваш што е проблемот чим нема бременост? Оти ако си 7ма недела и те како ќе се гледало на ехо.. Ајде со лесно,и нареден месец да бидне А јас ќе пишам утре што е проблемот кај мене..
Мислам дека преку крв ќе добиеш најсигурен одговор. Инаку уште 5 недела би се видела кесата, а во седма и срцева реакција. Но поради калкулациите со закаснето зачнување, крвната анализа ќе покаже најдобро. Инаку добро што нема цисти и сл. Се надеваме на добар резултат.
Жалосна честитκи и од мене а подρшκа за сите останати јас ваκа да пρашам дали ваρиκочела има вρсκа со спеρмогρам,маж ми во четвρтоκ повтоρно пρави спеρмогρам а денес доκтоρот му ρече деκа тие 2 ρаботи не се повρжани што знаете вие за ова ?
. Fala mila ..ovoj pat nego izmaciv mm mnogu pod prva i op Samo se nadevam deka ce mi bidi polesno ovoj pat nekako uste pred 3 nedeli pocnav da gi osejcam istite bolki vo stomakot i polovinata kako za anastasia mnogu mi e strav ama moram da izdrzam
Јас и кажав на мајка ми. Па почна да зборува како и таа не можела па ја фатило скоро година и пол. Рече дека некоја жена и рекла дека мора нозете да и бидат топли во плодните денови и таа нон стоп полнела шише со топла вода па ставала на нозете и мисли дека тоа и помогнало. Не знам не можам веке во ништо да верувам дека ке помогне. Утрово добив
Rakce jas kako sto znam mislam varikocelata i te kako ima vlijanie na spermogramot.Posetete urolog,toj ke vi objasni,nekogas ja operiraat a nekogas ne preporacuvaat operacija posto sansite da se vrati povtorno se golemi.
@zalosna честитки за бременоста. Јас кога отидов на гинеколог отидов за пап и да видам фоликули, мислев дека уште неколку денови треба да сум во овулација, како претходниот пат. Ама ми рече дека ми поминала овулацијата дека ендометриумот бил не знам каков а на јајникот имав фоликул, сама го видов беше голем ама не бил како во фоликуларна фаза туку како по овулација. И тогаш ме фати паника, почнав да пресметувам кога што сум правела и уште поголем хаос си направив. Ама ај можеби е некоја грешка и се надевам денес или утре да овулирам Не за друго, ама како што поминува времето така повеќе страв ме фаќа за таа лапароскопија.
Многу е битно да се фати ендометриумот дур е спремен за имплантација. После х време ја менува формата. Тогаш веќе е мината фолекуларната фаза.. Мене ми се случи вакво нешто на 4тата ИУИ. Фолекулите растеа, ама ендометриумот почна да се трансформира.
Ти Кукле комотно можеш да идеш на Ивановски да му бидеш асистентка, или кај кој идеше, ма ова асистиранава репродукција во мал прст ја носиш Браво, секоја чест
хахаха - којзнае ова дали треба да го сфатам како комплимент Од мака се ќе научиш. Пиши ако нешто те интересира. Имам пристап до он-лајн блиблиотека каде има многу добри артикли.
Комплимент мааа, баш заради тоа што те интересира и се знаеш, затоа се дивам на твоето знаење, одсега директно кај тебе се обраќам Инаку маката да, на се ќе те натера, доста работи и јас научив откако почнав, ама тебе можам вода да ти носам
Сурфај, и така за мене пола фамилија и познати и непознати лек бараат за еширихијава Не сум наишла на доказ дека уринарна инфекција е проблем за правење на проодност на канали, ај те молам ако наидеш на нешто да ми пишеш Еве ти предизвик
Абе кукле тоа медицински си е се како што викаш ама ај малку да веруваме и во Божји чуда. Како што е Господ никој не е. И медицинава некогаш потфрла за многу работи. Какво тешење Ангелче, јас мислам да си ја средиш инфекцијата најубаво, да не си ја инфицираш не дај Боже матката. А и од мое искуство, наместо да правиш проодност отиди си директно на дијагностичка хистероскопија, така одеднаш ќе види дали има проблем за кој треба терапија односно операција. А вака за проодност треба со рентген да те снимаат, па ако има нешто пак малтретирање. Ама консултирај се со гинекологот, јас само на памет си зборам за ова.
Тоа се правеше со анестезија Абеја? Да знам како што да планирам. Иначе ја радо би ја средила бактеријата ама не знам како Се пробав и сега се свртев на антибиотици пак, нема друг начин изгледа. Змеав квалитетни антибиотици, не Амоксиклав и ним слични од антибиограмот, па се надевам овој пат трајно ќе ја излечам, или барем додека да забременам и родам, да не се малтретирам и со тоа во бременост.