@ocicka2014 а можно ли е да ти поминала овулацијата, поради тоа да немало ниту еден фоликул? Ја разгледа ли докторот таа опција?
Изгледа не примата некој нов во друштвотосамо меѓу себе си одговарате.Како и да е само најубаво и две цртки на сите во најскоро време ви посакувам
@bebence456 со лесно и што поскоро да си ги видиш 2те линиички Ти испитуваш нешто на лекар или само пробувате 2 и пол години и ништо?
Bebence456,nemoj ni da pomisluvas deka nekoj nekogo tuka,na ovoj forum ignorira. Gedam utrovo si pisala, daj boze voopsto da ne dobies,a za testot sto si go napravila,mozebi e malku rano,pocekaj nekoj den ,pa povtori go. Mozebi ovulacijata bila nesto podocna. Pozdrav i sekoe dobro!
Сме провериле се, досега се било ок, освен еднаш во брис од вагина имаше ешерихија коли, ставав вагиналети и на наредните немаше ништо.Дали е само психа, дали ги уткаме плодните денови дека краток циклусот само Господ знае.Ако треба да има ке си дојде.Поздрав
јас имам еден таков микроскоп мејби бејби. од зегин го купив. околу 1300-1400 денари мислам беше. сабајле кога ќе станеш пред да се измиеш заби клаваш плунка на него и чекаш да се исуши. после гледаш ако има папрати во плодни денови си. јас одев на фоликулометрија на гинеколог и ај реков да проверам што ќе каже микроскопот и точен беше
за жал немав, не знам и јас самата дали самата се обвинувам или докторот, и пак си се тешам така требало да биде. Во консултации со докторот прво ке направам хистероскопија, па здравје другиот месец проодност на каналите.
Денес и е 25ти ден од циклус, а обично добива на 25,26 дена. Затоа смета дека денес треба да добие. Како и да е, може да е уште рано за тест.
m треба да почекаш барем jьас така мислам да ти касни нек6олку дена па посл да направиш тест и со срека даjбоже да имаш убави вести
Луѓе дали ако немам болки во јајниците кога ке дојде менструација значи дека тиие не работат,не се проодни и има некој проблем или може да е се во ред и покрај тоа шти не ги чувствувам пред ии за време на менструација
Ја разгледа, но рече тоа би било многу чудно оти кломифенот ја закаснувал малку менструацијата а со тоа и растото на фолекулите. Амам сепак дека вомедицината нема закони кои секогаш така треба да бидат
Ништо од мене си дојде таман на време.Значи тестот си бил ок.Само овој пат без симптоми.Повеќе среќа нареден пат.Не сум нешто многу разочарана како да се навикнав веќе.Сега да се поработи на плодните денови. Мојата приказна е следна : Пред скоро десет години имав прва бременост која заврши со спонтан во 7 недела.Потоа сите испитувања ок.После 6 месеци забременив пак и родив прекрасна ќерќичка, која се роди на Божиќ на 7 јануари.Сега има 8 ипол години.Потоа се пазевме и сега последните две ипол години несака па несака.Може и возраста си игра улога имам 33 години а мм 38.Извините што се распишав, си ја олеснив душичката.Поздрав и убав ден и многудо суте.
Ауууу - 33 години - па не си престарена, да не се вреѓаме Ако веќе 2,5 години пробувате активно (според дефиниција на една докторка тоа е преку еден ден секој циклус) тогаш мислам време е да побараш помош од гинеколог. Точно имаш веќе една ќеркичка, ама може некоја состојба се променила во меѓувреме - некогаш стресот, начинот на живот, работи кои не ги приметуваме имаат влијание на нас.
Не бе кукла21 какво вреѓање раѓаат прво и на 38.Еве мојата јатрва после 12 години брак роди природно на 38 години.Само ѓи земам сите фактори во предвид.И имаш право многу нешта се променија, но навидум по испитувањава се е во ред затоа сум загрижена.Извини ако се најде навредена не ми беше тоа намерата и целта.Големидо тебе.