Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас се шалев :) А што испитувања правеше?

2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Кој е тој гинеколог баш ме интересира. Прво не можел фоликул да види, после не можел да види дали е помината овулација според ендометриумот, па дури и ти рекол дека кломифенот го забавувал растот на фоликулите и ја закаснувал менструацијата, што не е точно. Кломифенот го стимулира растот на фоликулите, обично и овулацијата би била порано од обично, со тоа и порано ќе ти дојде од обично. Мене секогаш ми касни од 10-15 дена а со кломифенот добив само со еден ден доцнење. Побарај си мислење и од друг гинеколог и почни со фоликулометрија барем од 11 ден. Не велам дека не е стручен твојот гинеколог, а и секој организам е различен и различно реагира и на кломифенот ама некако ми е нејасно како ти велел дека му е чудно.:^)

На bebaa, danichap, darcy и 3 други им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    е па немој така тука има жени на твоја возраст што немаат ни едно дете, што да помислат они сега? Нивната мака е далеку поголема затоа што се борат за прво дете, не се лути ама мислете малце што ке пишете

На bebence456 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    Пап,хормони,тироида,брисеви,проодност,уринокултура за мене.За мм исто се и се е во граници на нормала.Последен пат пред половина месец го повторив пак брисот од вагина и беше чист.Објаснувањето на гинекологот е не се опуштате и најверојатно ги уткате плодните денови, работете на психата.Ти до кај си, знам дека си во постапка за инфитро?

5. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    Мислам дека објаснив дека намерате и целта не беше некој да се навреди. Уште еднаш се извинувам на сите што се најдоа навредени:):):)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Денес ќе видам до каде сум. Па ако ги уткате деновите, зошто не пробаш да одиш на фолкулиметрија? Ќе те следи докторот и ќе знае да ти предочи кога точно е овулацијата.

7. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    Сега да ми заврши па ке одам.Овој месец бев на 8 и рече дека претходниот ден била овулацијата.Позз.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Чим си ги следиш работите, немој да се грижиш. Само трпение!

На bebence456 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Zenicki! Vo nedela punkcija!!!

На Lisa_Maja, awl, MADO и 12 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.887
    Допаѓања:
    110.052
    Ајде, ти годинава ке ја завршиш со бебушка во меше :*

На Lisa_Maja, Стефани_5 и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    Ти ја пуштам целата среќа на овој свет:e::):l::^::hug:

На Lisa_Maja и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    So srekja @kukla21 !!! Pa da bidnat I bliznacinja ;)

На Lisa_Maja, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Кукла таман на празник. недела убав ден. ете сите ти пуштаме среќа и во исчекување ќе бидеме заедно со тебе(fingers)
    а да ви кажам јас паметната имав закажано денес на гинеколог. ама не сакав да се мачам и пред 2 дена направив тест кој, секако, беше негативен.денес одам цела наоружана со зборови да барам апчиња за регулирање на циклус оти не можам да се трпам веќе. и докторката ми вика ај да те видам. легнувам на кревет таа ме гледа и ќути...јас веќе направив тежок филм дека умирам. кога конечно прозборе ми вика бев со намера да те праќам да испиташ хормони, ама сега не сакам да ти дадам лажна надеж, но гледам некоја точка, а и ендометриумот е задебелен и не е како за пред менструација. дојди за 10 дена во меѓувреме однесувај се внимателно не кревај тешко, избегнувај жешко и зрачење итн. и сега јас сум зачудена и максимално збунета. ми се зафркна цел викенд ќе останам без сон:wasntme:

На awl, kjukli, Kaetana и 10 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @BirMelek napravi si test preku krvi posle uste pomirno ke spies :) epten se raduvam :)

На MADO, bebence456, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Лелеееее, лепота :D Ајде направи уште еден тест... може сега ќе е позитивен :)

На BirMelek и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    страв ми е да правам тест девојченца. а и вака никако не сум. не ме карајте што размислувам негативно, но сите симптоми за менструација ги имам: јадам како луда, стомаков ми е подуен и како во секој момент да треба да ми дојди. оф бееее...е сега ми е ептен тешко! а што убаво не се надевав после негативниот тест. отиде паметов сега (facepalm)
    сакам што ве имам вас, само вие знаете и секако, што и да е бременост или менструација први ќе дознаете:hug:

На MADO, kukla21, thebabylover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @BirMelek fakt e deka i ti sakas da napravis test ama strav ti e...normalno.ajde pocekaj den-dva max i napravi,bi trebalo da pokaze dokolku neli se duplira betata.ili trk vadi krv,odma ke znaes na sto si, a i nie site sto sme vo iscekuvanje za tebe :)

На kukla21 и BirMelek им се допаѓа ова.
  19. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @BirMelek јас би те советувала да се опуштиш. Ако си, убаво ке му направиш на точкичето, а ако не си, нека дојдете тетката побрзо па ди почнеш нов циклус на водење љубов. :inlove:

јас сакам да ве поздравам сите на темава. Ве читам некое време.
    Инаку ние еве втор месец се обидуваме. Се пазевме со години, и мислевме од прв пат ке биде кога ке сакаме, ама не било баш така. Немам баш редовен циклус, ми доага во период од 28 најрано, до 34дена најдоцна. најчесто 32 ден. Денес ми е 32.....уште ја нема тетката...
    Ве гушкам сите :*

На Lisa_Maja, MADO и bebaa им се допаѓа ова.
  20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    13.659
    Ах да можев да бирам. Мал е нашиот град и овен овој нема други гинеколози. И така ќе си вртам јас во круг.
    Во право си за се, но ехото му е од втората светска војна и трет месец да сум трудна дали ќе види. :lol:
    За во Скопје скапо ми е да одам, само за патарини и бензин давам цело богатсво,а не па да одам по приватни клиники каде само за добар ден ке ме брикнат 2000ден мин.
    Еднаш бев во Сиситина, пап, ехо и консултација 5000ден... За хормони уште еднаш бев исто толку. Треба месецов да не платам сметки и да не јадам за да си го дозволам тоа.
    Ке си инвестирам месецов во апаратче за следење овулација, може поубаво ќе види тоа одколку ехото на дотичниов :)

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.