Па не ми е јасно тогаш зошто мојава докторка ми рече пиј ги 5 дена,ако не добиеш за 7 дена пак да дојдеш..
Kukla, kolku brgu gi pravis rabotite, sto covek da pomisli deka IVF e mnogu ednostavna rabota.... sekoja cest. Ajde raskomotise, da ti bide udopbno i tebe,a i embrionceto vo meseto da si najde pozicija da si se zalepi i da ne mrda od kaj mama uste 8 meseci P.S. Cestita godisnina, da se mnozat i da se slavat so mnooogu decinja okolu vas!!!
Sigurno mislela ako ne dobies do 7 dena otkako ke gi ispies... Jas ednas koga gi piev mi dojde posle 10 dena od koa gi prekinav.
Yupiiii... Taka kukla21,ke vidis za dve nedeli site nie tuka presrekni za tebe! Srekna godisnina i ovaa da vi bude najsreknata do sega...baknezi
Procitaj na upatstvoto i ke vidis deka e taka. Ima i posebna tema Primolit nor, procitaj za iskusrva. Definitivno nema da dobies dur gi pies tabletite!
so sreka kukla edno ama vredno sea samo pozitivni misli i udzivanzija doma i za 10 dena slavime tuka na forumot ke bide sigurno *
@Libra88 znaci vaka: 1. Punkcijata e ednostavna. Ti davaat spavaka, te nosat do toalet, ako ne si so prazna besika i op cup pravec sala. Vo salata ima ginekoloski krevet (slicno na gin. Stolica). Ke oblces platneni cizmi na nozete, ke ti stavat infuzja i posledno sto se sekavam bese deka anesteziolot mi dade maska i mi kaza vdisi dlaboko Posle se razbudiv vo soba. Za 20min bev ko nova. pocna da mi studi pa mi dadoa jorgance. Posle 2 infuzii pravec doma. 2. transfer. Me bocnaa so dijzepam i progesteron depo. Posle pravac istata sala od punkcija. Ova licese na ginkoloski pregled, a sestrata so abdmnalno eho ti minuva niz stomakot. Se na se, nisto strasno.
zdravo zenskigo pominav prviot skrining I se e vo red fala mu na Boga, Kukla cestio godisnica I ti posakuvam uspesno in vitro za dve nedeli da slavime, im cestitam I na ostanatite mesinja , a site sto se vo iscekuvanje vi posakuvam pobrzo da se raduvate
Aha, kaza 3 jk ti izvadile, edno ti vratija, a ostanatite gi zamrznavte, ili tie dvete ne bile dobri pa zatoa edno ti vratija? I uste nesto, pred punkcija koga ti pravea eho na kontrolite imase 3 folikula ili poveke pa tie bea prazni na punkcija? Se izvinuvam shto mnogu prasuvam, no da znam shto me ceka
Imav 12 na eho, doktrot izvadil 15. Od tie 15 samo 3 j.kletki, eden dobar embrion. e sega, spored moeto irazuvanje denovive, ne postojat prazni foliluli. Koga nema dovolno da sozreat, j.kletkite ne se vo moznost da e odvojat od folikulot. Ova obicno se slucuvalo zaradi Hcg inekcijata. Izgleda sum ja primila malku porano. Ama sto e tuka e. Edno ama vredno, vo meseto moe
Ги прекинав таблетите вчера, а на упатството пишува: по 2 до 4 дена од завршувањето на третманот ќе настане крварење итн.. значи добро,ќе почекам неколку дена и ако не добијам ќе ја посетам пак
Јас сум природно модифициран протокол.... Денес последно боцкање ..... Ме утепаа од боцкање .... Денес 12 ти ден.... Утре стоп инекција.... Во петок пункција!!!
мариангел јас добив на 9-ти ден од прекинување на пр. нор кога ги пиев во зимата. опушти се значи не можи да не добиеш. иначе јас да се пријавам за официјално најголемиот малер на свет! мораше да добијам баш неделата а вчера да е државен празник. денес трет ден од циклус јас одам по упат за хормони и се закочува системот. се јавувам по неколку саати се уште системот закочен докториве блокирани. на крај се откажав - и овој циклус ништо не испитувам. може ли да биде помалерозно? п.с сори за негативната енергија, ама морав да се „испукам“ малце