Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. bogeva

bogeva Истакнат член

vi blagodaram i vie so sreka da si ja iznosite bremenosta a na site koi se vo iscekuvanje neka im dade gospod majcin blagoslov i tie da bidat so poskoro bremeni na site

2. wolf4e

wolf4e Популарен член

Mислам дека не е ништо страшно,затоа што е на лицето,а и сигурно да било негативно за бременоста,ке ти кажеле тие или таа што што ти правеле третман,ке те предупределе,така да мислам да не се грижиш :)

Ferhunde-87sk likes this.
  3. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Честитки за сите идни мамички, Ви посакувам убава и лесна бременост, се најдобро и со лесно да си го износите бебчето :*
    Нека Господ даде на секој што ќе си посака, па сите да се пофалиме еден ден!

4. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Ти благодарам wolf4e, и јас исто мислам, ама и ќе ја прашам козметичарката за секој случај....Можеби е глупост ама од пусти страв, тоа ти е......
    Дечки на сите ви благодарам за честитките, да не ве набројувам поединечно и на сите што се надеваат и очекуваат само да им порачам дека само опуштено и без лоши мисли, кај мене барем така успеа, после еден абортус, па лечење од уреаплазмата, па операција.......и точно после една година од интервенцијата, ете се случи тоа што најмногу го сакам...Сега само со господ напред и здравје боже се да биде во ред......Ве гушкам сите и само смирено и опуштено и се ќе си дојде на свое место..... :hug:

maca78 and wolf4e like this.
  5. Ferhunde-87sk

Ајде да слушнеме добра вест и од тебе. Мене тоа ми беа првите знаци, болката во долниот дел од стомакот и јас дури изнервирана мислев порано ќе добијам овој месец.....И тоа додека бевме на одмор.....Последниот ден пред да тргнеме назад гадење и веќе почнав да сумљам ама ај викам да не се оптеретувам и да не се надевам па после да серазочарам....И вчера кога го направив тестот ми каснеше само еден ден, ама пошто ми е точна како швајцарски часовник, си викам мора да има нешто и оп....ете ти ги двете цртки :)

6. Butterfly3

Butterfly3 Истакнат член

Bravo Ferhunde - chitam i se raduvam ... SREKJNO! :*

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Ferhunde-87sk и јас се надевам но бидејќи со овие полицистичните јајници и не знам кога ми доаѓа, секогаш различно.но овие болки веќе траат една недела, и вчера приметив дека на гаќите имав и малку кафеаво, здравје за неколку дена ќе знам што е ајде веќе години се сторија сакам и јас да видам 2 цртички :)

8. Ferhunde-87sk

Фала ти најмногу Buterfly3, се надевам дека се ќе биде во ред....... :hug:

9. ribicka-caci

ribicka-caci Истакнат член

да имало многу новости,па ајде нека им е со лесно на сите што им се остварија желбите,господ нека им дава благослов на сите па да не не заборави и нас....а ти ајде што чекаш,ајде праи тест па да не изненадиш со убави вести,јас имам доста време да чекам,дури до 22 септември.... :(

10. maca78

maca78 Истакнат член

си купив 3 теста,еден не ме трпеше срце одма го пробав негативен испадна...ај реков другиот до сабота ке чекам дали ке ми дојдит или не не ми дојде го пробав пак негативен испадна...и сега третиот не го пробвам до другата сабота ако не ми дојдит до тогаш...... :(

11. Zaljubena111

од моите две цртички се збогував и овој месец, ми дојде денес :( . нека ми заврши мислам да почнам одново со сите испитување не може да е се во ред а толку време јас не можам да останам бремена :x

12. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

На сите ви честитам за позитивните тестови и со лесно! :inlove:

kallias likes this.
  13. Zaljubena111

девојки мене ми дојде и ми траеше само два дена, а бодежите во стомакот не престануваат не знам што да мислам

14. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Заљубена а да земеше да си направеше еден тест. Како беше крвавењето неколку капки или? Два дена да трае мензис , можеби имаш некое хормонално пореметување. Сепак направи си тест да си знаеш па пиши ни.

15. maca78

maca78 Истакнат член

ништо и кај мене ми дојде ;( ;( ;( само што си се порадвав ;(

16. Zaljubena111

ќе купам после па ќе правам утре наутро или планирам петок да одам на гиниколог ( ако докторката е слободна). Крварењето беше вообичаено ( никогаш сум немала обилно крварење). Ќе направам утре тест ( ако пак не ми дојде ) незнам навистина не знам што се случува :doh:

17. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

zdravo feminki i mamicki jas imam poveke pati postavuvano prasanja okolu bremenosta no eve do sega 9 meseci seuste nema nisto i sega po ponedelnik ke odime na doktor so partnerot ni rekoa da ne ispitale hormonalno :worried: mene ednas mi gi gledase jajnicite i rece deka se bilo vo red deka sum bila plodna duri i nadnormalata.E sega na mazot mi mu rekoa spermata da mu ja ispitale i nekoi hormonalni ispituvanja mnogu sum isplasena dali nekoj do sega bil na takvi ispituvanja ? dali boli? i kako e toa aj ve molam za soveti

18. ines79

ines79 Истакнат член

Ne se sekiraj ne e nisto strasno samo ti zimaat krv na 3,13 i 21 od menstruacija.

19. Zaljubena111

Феминки јас не направив тест утрово бидејќи кога станав има потечено од тоа кафеавото (гадното :puke: ) што мислите вие, ајде може не е бременост но што може да е :?:

20. yes

yes Истакнат член

драги сегашни и идни мајки,сакам да ве пршам за еден совет...во 5 месец на бременоста сум и имам проблем со акни,значи никогаш во животот не сум имала проблем со лицето и не сум знаела што е тоа акна ,а сега секој ден....полудувам.Сте имале ли таков проблем и дали сте користеле нешто посебно за нивно ублажување....или да се помирам со ситуацијата :D .Поздрав