Нема рецепт за правење машко дете Ако требало да биде машко ке биде...неможеш да бираш. Биди среќна што имаш две дечиња, нека ти се живи здрави...има луѓе што со години се трудат да добијат детенце без разлика дали ќе биде машко или женско.
Каква терапија ти препишаа за намалување на пролактинот,мене ми бил минимално зголемен што немало потреба од терапија,а за проодност на канали знам дека треба ама никако да се одлучам.Реков да пробам најпрво со мерење на фоликули затоа што ако јајната клетка се ослободи од фоликулот и се спушти во матката тогаш каналите сигурно се проодни,а тоа се гледа на ехо ист беше случајот со сестра ми.На ехо и видоа дека јајцеклетката е спуштена во матката само беше рано да се види дали е оплодена
Kako be j.kletka se gleda deka e spustena vo kanalot?! Bozeee Da se dopolnam, prosecna golemina na j.kletka e 0.14mm. ova se gleda samo pod mikroskop.
За пролактинот пиев достинекс, кај мене беше скоро дупло покачен, а идеално е да е понизок. А јајце клетката не е можно да ја видат на ехо, па и бременост не се гледа првите недели.
Можеби сум грешка,само знам дека следеше фоликули како јас,сега ќе пробам со оваа инекција па ако не бидне ништо одиме понатаму...Надежта последна умира...
Mi dojdee konechno Sledniot mesec so novi sili i obidii.. Srekjno na site (se izvinuvam za latinicata od mob sum)
Еве и јас да се пријавам, после некоја пауза. И четвртата инсеминација е неуспешна. Толку бев сигурна дека нема ништо според знаците на телото, што не ни отидов да направам тест преку крв. Направив домашен тест и излезе негативен. Го прекинав утрогестанот и денес веќе добив. Следен чекор, инвитро, па веројатно ќе бидам поактивна и во другата тема за вештачко оплодување. Уште денес се јавив кај докторот, па ми препишаа контрацептиви. Сега ми преостанува да се информирам малку околу постапката. На @kukla21 и ја пуштам цела среќа, па да го гушка бепчето за девет месеци.
Значи темата гласи подршка за оние кои сакаат да забременат...не пишува никаде со прво,второ или трето дете,така да мое мислење е дека не си ја утнала темата.И јас немам ниедно па не значи дека треба да ги отпишувам тие што веќе имаат дечиња.По тоа што сум прочитала е дека за девојче односот требало да е неколку дена пред овулација,а за машко непосредно пред или одма после овулација.Што нормално треба да се зима со резерва. Да било се по правилата сите ќе бевме бремени до сега. Можеби некогаш толку многу се пишува и за инвитро и терапиите околу вештачко оплодување,па никогаш никој не кажал дека темата не е соодветна и треба да се пишува во Вештачко оплодување. Значи овде сите си даваме безрезервна поддршка без предрасуди. Поздрав голем до kukle21,искрено се надевам на успех,зашто искрено си заслужила
@kukla21 поддршка и од мене Во врска со госпоѓата @germanikus : бидејки на темава има многу девојки кои се обидуваат да добијат дете, ајде вие како веке остварена мајка на две керкички, кажете ни како ги зачнавте? Верувам многу од нас сакаат баш девојче. М?
а што е смешното да се насмеам и јас при сета мака? тоа нејзиното не е мака туку азган, дај боже да имавме сите такви "маки" на темава
@germanikus имам негде читано дека сексуален однос за време и по овулацијата ги зголемува шансите за зачнување на машко дете , незнам колку е така, пребарувај на Google има доста информации.
Ако може да се гледа на ехо такво нешто тогаш нема да постои постапката проверка на канали.Мора да си разбрала погрешно.Може да се види на ехо дали фоликулот прснал но тос нема врска со јајцеводите.
Да се пријавам со направен спермограм, резултатите ок, само еден параметар е под ниво - прогресивен модилитет е 21 % а реф.вредност е најмалку 25% па поради ова во коментар/забелешка стои астенозооспермија. Лаборантката детално ни ги објасни и кажа дека тоа може да е и моментално со оглед на останатите параметри кои се супер и дека не е проблем тоа. Јас исто така мислам и не се факам за тоа што пишува во забелешка, но вие кои што имате искуство со спермограми кажете збор - два што мислите, ми значи вашето мислење.
Здраво женски, ве подзаборавив малку. Бев денес кај фертилити специалист и сакам да споделам со вас што ми кажа докторката да правиме можеби ке најдете нешто што ке ви помогне а го применуваат тука во австралија. Прво и најважно за секое женско што се обидува да зачне е секоја вечер пред спие да ги чисти забите со дентален конец. Тоа е многу важно затоа што меѓу забите се развивале бактерии кои дирекно влијаеле на матката и од тука се јавувало и неможност да се задржи плодот. За женското треба да јаде 4 парчиња овошје и 4 зеленчук во денот. Не смее да пие повеке од две кафиња или чај. Машкото мора да јаде моркови секој ден и секаков вид на сварен домат на пр болоњезе сос или прженица итн и салатка. Мора да прима витамини како на пример центрум мулти за мажи или ума тука меневит не знам дали ги има во мк. Машкото не смее да пие повеке од три кафиња или чај и три чаши алконол. А женското по една на ден алкохол. Ако циклусот ви е 28 дена и овулирате на 14от треба да имате секс од 11-13 ден секој ден а на 14 и 15 два пати во денот наутро и попладне а не доцна навечер. Тука веруваат дека овулација се случува околу 4 наутро и јајцето преживува само 10 сати. Затоа утронскиот секс се препорачува. Не можам да се сетам што уште ми кажа. Треба да ми пушти писмо со инструкции во понеделник па ке ви пишам. Исто ми даде наоди да вадам крв на 12 ден од мензис и на 14 деб исто треба да се вади крв рано наутро во 7:30. :/ Мажот ми беше со мене и кејфови е кога слушна колку пати треба секс хаха
Astenozoospermija... Ke se popravi so pienje na terapija. Mislam deka ne e strasno, vi kazaa li sto da pie maz ti?