Еве и јас да споделам што прочитав по интернет. За подобрување на квалитетот на јајце клетките и сперматозоидите се препорачуваат суплементи на база на коензим Q10. Ги има во вид на таблети по аптеките. Исто, матичен млеч и поленов прав од пчелни производи. Си измешав една тегла мед со полен и млеч, сега уште Q10 да си купам...
Жени, кога знаете дека треба да имате одност (харикирам сега), во петок од 07 -16 часот, два пати, за да направите бебе.....ви се сака така? (инспирирано од постот на @Pesni4ka )
мене искрено некогаш не ми се сакалао особено после инсеминација кога сме биле обврзани за односи ни јас ни мм не сме сакале ама со сила буквално го правевме тоа дали до психата е како што минува време веќе и сексов ми се одмили искрено кажано
Rekoa deka e minimalno pod granicata i deka nema potreba od nisto,momentalno moze da e samo.koncentracijata na spermatozoidi vo ml e 112 milioni na primer pa rece koga ke se pomnozi ednoto so drugoto se dobiva odlicen broj ne se sekirajte.e sea maz mi se lupa u gradi cel den,radosen na glava mi se kaci deka polozil testot ama jas sepak podetalno sakam da analiziram se ishrana sto vlijae na podviznosta? Preporacajte?
ако пуши пие да престане прво тоа, после ќе му направиш лек со мед и јаткасти плодови. Едно кило мед ти треба и ти треба по околу 50 грама повеќе нема да собере теглата, бадеми, лешници, кикирики, ореви, се ова непечено, можеш да додадеш и сусам, суво грозје, суви кајсии, сливи ситно сецкани, можеш и индиски оревчиња само што од нив неможеш да најдеш непечени ама можеш малце да додадеш. Ќе сомелеш се и ќе помешаш во теглата, ама ќе мешаш исклучиво со дрвена или керамичка лажица никако со метална, исто и така ќе јаде он секое сабајле на гладно може и навечер по една лажица дрвена помала или керамичка. Овошје зеленчук што повише, нека пие и витамини како б комплекс, витамин ц, цинк особено за подвижноста беше добар, селен како добар антиосиданс.
Nie so mm pak sekogas nautro imame sex, mn.pati vo spienje, pred da se razbudime i obicno togas mozeme, posle ne, navecer raboti mm i ovoj pat taka od prva fati za vtoroto bebence
ние овој месец пак ке пробаме со кломифен да видиме дали ке дојде до стварање на фоликули...само сакам да прашам дали додека го пиеш кломифенот може да имаш односи или тоа си нема некоја врска...
да одевме чекор по чекор ...прво правевме мар тест да видиме дали сме имуни еден на друг, па проодност се било во ред само ми се малку мрзеливи каналите секој месец не си ја вршеле функцијата како што треба со мала подвижност...и сега сакаме да пробаме со инсеминација но никако да дојдеме до неа...ама ке биде трпение спасение...
не не ми кажале дека треба хормони за инсеминација...докторо вели као за ин витро само требале...а кога сум проверувала биле во ред сите освен пролактинот секогаш ми бил малку покачен... а дали е некој знак за овулација зголемена потреба за односи....обично сум приметила една недела пред да ми дојде дека 2-3 дена имам голема желба за односи....
Hormoni se prvoto nesto sto se ispitiva kolku nepismeni doktori ima toa cudo kako ne se bitni za inseminacija. Za pokacen prolakrin treba terapija i mene mi bese malce pokacen pa dve godini piev.dostinex . Prolaktinot na treti den treba da e 13 do 15 garantiram deka od nego nemas reakcija na klomifenot
Му спомнав на маж ми но како на дрво да зборев.Според него плодни денови се 11,12,13,14 ден и односи на два дена.Кога треба ке биде а јас напнува што цело време читам и на тоа мислам.Да пукнам ако пак спомнам нешто.Имам 21 год ако мисли дека напнувам ке си терам работа јас сум луда
devojki jas ne vi pisavam zasto najdov zanimacija vozam velosiped na rabota obvrski okolu kujnat ama ne znaci deka ve zaboraviv i deka ne ve citam,ke procitam no nekogas nemam sto da pisam e sega nie imame podobruvanje na spermogramot no pak imame i pokaceni leukociti pa vo vtornik ili sreda ke odime da napravime urinokultura i spermokultura taka ni rekoa ,inaku ja smenivme nacin an ishrana se zdrava hrana i moze i toa ima efekti za podobrubvanje ama sepak nee ni najdobra,ako nekoj od vas znae za leukociti vo spermata lek pisetemi a jas ke go pravam toa so medot sto go ima ponazad pisano ke probame i so toa ,ve guskam site
Здраво,јас да ве поздравам пакјас имам уште 11 дена до денот Д.вчера ме болеше стомак,онака грчеви имав во стомакот 2-3 саати и ми пројде,па пусто се надевам да не случајно може да е имплантација,па од тоа да се грчевите☺
а да ве прашам нешто jас реков ке бидам смирена овоjпат ама сепак да прашам денес требаше да ми доjде ама не и нетреба купив тест иии да почекам за да не се разочарам само колку да почекам зошто ги читам некоj 3 некоj 5