Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.499
    Драга,лек за леукоцити може само доктор да ти каже.Испитајте зошто се покачени.Може да е уринарна инфекција,направете уринокултура ,направете и брис да не случајно е хламидија,може да е воспаление на простата...може ништо но може и се.Затоа лекар мора да види :)

2. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Eve go nasiot rezultat mislam deka nee los vo sporedba so prviot kade imavme zivi 20% a podvizni 0%

Прикачени фајлови:

• CAM00894.jpg
      CAM00894.jpg
      Големина на фајлот:
      258,4 KB
      Прегледи:
      51
    На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Devojcinja, jas samo nabrzina da ve pozdravam! Da vi posakam sreka na site! Jas od ovoj mesec stratuvam so klomifen :) pa se nadevam na pozitivni rezultati!
    Jas mislam deka ke ima golemi iznenaduvanja vo juni, nesto taka mi kazuva :)

На wings, Стефани_5 и MADO им се допаѓа ова.
  4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Женски користите ли антицелулитни креми?Мене ми рекоа повеке луге да не користам ако сакам да забременам или ако сум трудна.Ајде ваше мислење и искуства.

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Конкретно за антицелулитните креми не знам бидејќи немав користено па и не гуглав за нивната употреба.
    Потојат некои стостојки кои треба да се одбегнуваат.
    Најважно е да се прочита составот и да се детектираат овие состојки. Јас такви состојки открив во геловите против акни, шампоните против првут, серумите за лице со анти ејџ дејство, средства за белеење на заби...

6. Pesni4ka

Pesni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    48
    Да срце тешко е и не ти се сака ама пак знаеш зошто го правиш тоа.
    Кас нправив тест на крвта во саботата и денес и докторката ми се јави кажа дека утре овулирам и дека се е во најдобар ред. Естероген е 1200 лх 18 прогестерон 3.4.
    Секс мора вечерва утре наутро и попладне
    Среда пак на тест на крвта!

Многу ми е необично зошто правам тестови за овулација а не покажуваат дека овулирам излегува негативен а крвта покажува друго :/

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Ево мене жене! Јас да ви кажам овој пат немав секс 20 дена по завршување на циклус, бевме љути со мм, а и си реков е овој пат нека помине и цел месец апстиненција па да видам, може ќе и текне на маткава моја што значи кога си добива редовно, па кога ќе види сега наеднаш сперма ќе се смилува над мене :P Шала на страна, на крај во шатор се смиривме :D Немало подобар секс од секс во шатор жени мои, адреналин стотка, ако излезе нешто овој месец има да го крстам Сречко детето мајке ми :D Добро така ќе си го викам де :P После добро пешачење викендов, после прекрасниот 3дневен одмор во Мариово све ми е полно рамно овие недела дена додека добијам :D

На Mariangel, Viktorijaaa5, ennaz и 11 други им се допаѓа ова.
  8. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    Zdravo,

i jas na istata tema. nekolku meseci veke ne koristime zastita so soprugot, sakame bebe. mene mi kasni veke 5 dena. napraviv test pred dva dena vecerta, no bese negativen. nemam nikakvi simptomi za dobivanje, samo pojaki bolki vo kicmata. strav mi e da ne imam nekoja cista sto ne dobivam i sto nemam znaci za dobivanje, a od druga strana si se nadevam potajno da ne ne bil tocen testot. sepak, nekako mi e strav da napravam pak za da ne se razocaram. vase mislenje???

9. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @Pesni4ka - ти посакувам убави моменти :inlove: love love love :inlove:

@AngelOfArh - жено, колку енергија зрачи од твојот пост :D Известувај не ;)

На AngelOfArh и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Pod sator pred vlada ili pred sobranie?..:D
    Se salam,bas ubavo sto si opustena i pozitivna,taka prodolzi i uspehot e zagarantiran:inlove:;)

На ennaz, ocicka2014, Lisa_Maja и 4 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Со шатор во Мариово, нит кај едните нит кај другите. Ама ако се фати кај мене, трк сите, ако треба и трет камп ќе отвориме, само да фати мајата :D

Нема место за негативна енергија, видете колку е убаво времето, Бог е голем, се прави со причина. Еден ден и јас и сите вие ќе осетиме што значи да се биде мајка, јас овој месец ќе се израдувам и ако Кукле ја шутнеме од темава, а уште повеќе и ако некоја друга не напушти, овој месец ќе се радувам за сите бебиња на светов, е до толку сум позитивна ;)

На ennaz, wings, zalosna и 8 други им се допаѓа ова.
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ако не сите што сакаат да забременат,шаторите и пред влада дури не забремениме хахаха.(мала шала за нашава мака)Ангелче баш романтично,јас дури и некогаш кога имаме односи со мм ,а не сум многу расположена за тоа,си замислувам дека сме во шатор јас и он, на романтично место па се разнежнувам.Што да правам тоа е.

На Lisa_Maja, Стефани_5, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Бебо зависи од која страна си, пред Влада или пред Собрание, не се знае тоа, дали си лев или десен :P Затоа викам, трет камп, ќе го крстиме камп на љубовта :P

На bebaa, Стефани_5 и Ninichka им се допаѓа ова.
  14. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Доаѓам и јааааааассссссссс :D:D:D

На AngelOfArh, Lisa_Maja, bebaa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Zeniii, ajde help malku.. sto e toa kamfor kade mozam da go nabavam???

Resena sum da pocnam so prirodni lekovi malku da probam dali ke mozam da go sredam ovoj pcos pa naidov na ova..

За лекување :

Земете листови од алое вера и ставете ги во фрижидер две недели. Потоа ситно изрендајте ги и иседете го сокот од нив. Сокот од алое измешајте го со мед, во однос 1:1 (значи колку лажици сок ќе исцедите од алоето, исто толкава количина на мед додавате ).Смесата чувајте ја во фрижидер.
    Загрејте една лажица од оваа смеса, земете еден обичен женски тампон и натопете го во смесата од мед и алое. Тампонот ставете го во вагината и така преноќете. За подобар ефект на лекување на јајникот ви го предлагам и следниов начин :

Додека листовите на алоето проаѓаат биостимулација во фрижидерот, користев свежо изрендан корен од камфор, чиј сок го измешав со медот во ист сооднос (колку лажици сок од коренот на камфорот толку лажици мед ). Потоа ги натопував тампоните во оваа смеса и ги ставав преку ноќ. Може да се користи и камфорно масло. Првите десет дена ги ставате тампоните со камфор и мед, потоа – десет дена пауза, па десет дена ставте тампони со смеса од мед и сок од алое вера. На овој начин можете да лекувате и ерозија на грлото на матката ( кај народот позната како рана на грлото на матката ), неплодност и други женски болести.

Биостимулативен сок од алое вера: Сокот од алое е многу корисен, но малкумина знаат дека од него можеме да добиеме сок збогатен со ферменти, биостимулативен сок, кој содржи неколку пати повеќе корисни компоненти и материи, отколку обичниот свежо иседен сок. “Ќерка на мои пријатели боледуваше од полицистични јајници . По овие третмани цистите ги снема, а таа во четириесет и првата година затрудне и роди здраво девојче на радост на своите најблиски“

16. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Корен од камфор тешко да најдеш, барем јас не сум сум слушнала дека некаде се продава, ама имам купувано камфор паста од аптека. Има восочна конзистенција и интензивен мирис. Се користи во разни кремови. Не знам дали може тоа да се стави.
    Или, да прашаш во билна аптека...

17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    либра аман кажувај ако најдеш нешто. и јас сум со ПЦОС. едно време се спомнуваше по форумите некакви вагиналети од виола аптеките. мислев да ги земам ама ништо...а од денес почнав со фемисан а. знам дека на многумина не им помогнале, но реков ајде ќе пробам. иначе аптекарката ми ги пофали феминесенс, доста поскапи ама рече добри биле. јас на едни српски форуми читав вака жени со наша судбина имаше доста на кои им помогнал фемисан а . па, еве, од денес сум на нив...си посакувам успех;)

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Nema vo mojot grad bilna apteka, procitav nekade i mozelo i maslo od kamfor. Ke prasam vo apteka ama ne veruvam deka ima.

@BirMelek kakvi se tie vaginaleti? na prirodna baza ili???

jas pocnav da pijam femisan a, ama ne sum bas redovna, mi teknuva duri odkako ke se najadam, a neli se pijat pred jadenje :)
    Pijam edna mesavina od caevi vo forma na presuvani tableti bidejki nemozam da pijam caevi, vednas :puke:

19. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ни од една ни од друга,од оваа третава твојата,на тоа и мислев.

На AngelOfArh и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

I eve uste eden post od feminka..

Jas imav cisti samo na desniot jajnik\(mi go otkrija toa pred nekoj 6 7 meseci) vednas potoa po mesec dva mi rekoa deka i na dvatajajnika se javuvaat cisti odnosno mi prognoziraa policisti4ni jajnici i so samoto toa i neplodnos.a ciklusot mi e redoven so bi rekla ko svajcarski casovnik....cistite redovno pukaa i se stvaraa novi jaki bolki koj ne se izdrzuva togas drugarka mi kaza eden lek od majka i .....
    ke vi go napisam pomaga 100%

Kaktus(rastenie)aloe da bide posar od 3 godini i da ne bide polevano so voda 5 dena...vo cvekari se naoga
    500gr frank kafe na nego obavezno da pisuva ciklorija
    450gr sake od pita....se naoga na pazarite
    700gr crno domasno vino bez hemikalii da e i sto e mozno postaro
    450gr 96% alhohol se kupuva vo apteka
    40gr polenov prav (zrnca da se) isto ima vo apteka
    20gr mlec od apteka

nacin na podgotovka

300gr listovi od kaktusot da im se otstranat bockite da se izmijat i da se somelat vo masina za meso..taka someleni zaedno so site ostanati sostojki se mesaat i se stavaat vo frizider da otstojat 5 dena..posle petiot den se cedat niz gaza i se sobira sokot vo stakleno sise i otstojuva uste 5 den...

se pie

prvata nedela po edna mala kafena lazi4ka da ne se jade eden saat pred da se zeme i da ne se jade eden saat otkako ke se zeme

vtorata nedela pa se dodeka ne se ispie celata doza se pie 3 pati na den po edna golema supena lazi4ka da ne se jade eden saat pred da se zeme i da ne se jade eden saat otkako ke se zeme

se pravi pauza od 3 meseci...pa se prodolzuva ma da nema da vi treba posto posle celava doza bukvalno se gubat site cisti koga otidov na pregled doktorot mi re4e deka ova e cudo....
    a ne mozev da ostanam ni bremena ,sega sum bremena vtor mesec i se nadevam deka ke vi pomogne ova kolku sto mi pomogna mene ;)

Cindarella, 17 октомври 2012