Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    драга alisijad на ехо ми го видоа септумот, докторот ми рече дека и направам проодност на каналите пак ке треба да правам хистероскопија, бидејки на 5 ден има убави фолекули, а веке на 12 не беа доволно пораснати па рече дека може и тоа да е една од причините што нема ни еден водечки можеби затоа не можат да пораснат. погрешно не погрешно јас бар тргнав од некаде

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    А што има врска септумот во матката со растот на фоликулите.
    Добро е што си направила хистероскопија, но зошто докторот не ти предложил да направиш хистеро со лапароскопија, така и каналите ќе ги провериш. Подобро е со лапароскопија да провериш проодност отколку со ХСГ при што се прави ртг снимка. Јас се зезнав и направив ХСГ па сега еве чекам за хистеро со лапароскопија. Каде правеше хистеро, во државна?

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.128
    Јас еве и овој месец пак си барам симптоми :) имам уште 4-5 дена до денот,малку ме жежат градите и ме болат,некој денови ич не ме болат,ме боли стомак како за добивање,ама чудно нешто -2-3 дена ме болат нозете како да сум трчала цело цреме,ама може и од времево што е вака променливо.Овој месец помалку се замарам,почнавме со средување на куќата,на работа одам и малку време имав за размислување.
    Се надевам сека набрзо ќе се израдуваме сите .имајте убав викенд (highfive)

На jacqueline.s и MADO им се допаѓа ова.
  4. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    не знам зошто не ми предложи со лапароскопија, дај боже да не треба и тоа, да се заврши само со ова. Не, правев во Ремедика

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    фоликулите со матката и хсц немаат никаква врска , а јас уште тогаш ти кажав да бараш лапароскопија заедно со хсц за да ти се видат каналите да не се мачиш после со хсг

На Abeja и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    драга како што ти пишав, се надевам дека нема да има потреба и од лапароскопија, што е сега тука е. ќе видиме понатаму. искрено да ти кажам не сакам сега да мислам на тоа. не знам зошто ама јас мислам позитивно

На MADO, kukla21 и flower30 им се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    работата е зашто да се мачиш да правиш хсг зашто знае да биде доста болна постапка , а со лапароскопијата ќе ти ги провереа под истата анестезија и доколку имаше нешто ќе ги одзатнеа ако сега недај боже ти се затнати ти пак под нож ќе идеш, сепак тоа е грешка на докторот не твоја. Прво се прави хсг па после се друго. И мене ми видоа септум на ехо ама прво направив хсг да се потврди септумот и да се видат каналите па после ја направив операцијата.
    Како и да е се надевам нема да ти треба ништо понатаму :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bozenstvena

bozenstvena Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    64
    Aj najprvo zdravo na site! :) ve citam podolgo vreme i resiv da se zaclenam i jas. I jas sum na maka. Mazena sum
    edna godina, a veke od nova godina probuvame za bebence, ama nikako da bidi, samo se mnozat negativnite testovi. No ovaj mesec cudno mi se sluci. Treba da dobijam tocno za 5 dena ( obicno menstruacijata mi e na 30-33 ) no pred 2 dena imav mn malo krvarenje, kafen iscedok, dovolno kolku da mi gi izvalka gakite :)) koe traese 2 dena.Prvo si pomisliv deka e menstruacija ( iako mi e rano, ama so ova klimava nasa, 3 pati na den so se menuva rekov aj mozno e), i rekov duri da probija zatoa mi e taka. No prekrati i nemam nisto sega, nemam nikakvi simtoni za idenje, nemozev da docekam i kupiv test self clear i izleze negativen. Prasanjeto mi e sto mislite vie dali mozno e da sum bremena? i dali posle krvarenejto (se nadevam deka mozno e da e implementacija na plodot) testot da pokazi negativno? mnogu sum nestrpliva, i opsednata sum, znam deka psihata igra golema uloga, znam deka site ste so zelba za bebus, i vi posakuvam lesna bremenost na tie so uspeale, a na drugite sreka :)

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Многу рано тест си правела. Откако ќе помине имплантацијата, треба неколку дена да бета хцг се качи на ниво да ја детектира домашен тест за бременост.

10. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Најпрво здраво bozenstvena добро ни дојде на форумов, па се надевам на брзо напуштање од оваа тема. Јас бидејки се уште не сум била бремена не можам да ти одговорам точно на прашањево, но заради тенките нерви што ги имаме, направи си тест после неколку дена , мислам дека не би требало да покаже негативен ако си бремена.
    Со среќа и чекаме убави вести

11. bozenstvena

bozenstvena Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    64
    ohhh ovie 5 dena cela vecnost ke mi se vide, ako ne daj boze mi dojdi, krajot na ovaj mesec sme vo plan za na odmor, pa ke probame da bidime poopusteni psihicki i se nadevam deka konecno ke se izraduvame i ke se vratime trojca :), ako ne pocnuvam so isputuvanje mikrobioski testovi, proodnost na kanali, mazot mi spermogram i se so treba so red

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    ајде како што велат старите одете двајца, тројца да се вратите, дај боже мила :*

На Kiflicka05, AngelOfArh и bozenstvena им се допаѓа ова.
  13. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Jas koga ostanav trudna taka mi bese. Dobivav na 25 ili 27 dena
    Na 25 den imav kafeno na mala uloska i mislev dobiv i se utepav od placenje. Na 26den dvr kapki kafeno,na 27 den nisto i na 28 den znaci eden den kasnenje napraviv test i dve crtki. Od se srcee ti posakuvam da si trudna i site tuka sto ste da se izraduvate sto pobrzo.

На Kiflicka05 и bozenstvena им се допаѓа ова.
  14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki zdravo, kako ste?
    E da vi kazam nekolku dena me bolese stomakot, mi treperese telovo, denes zeludnik me boli i do pred pola saat ja taka si se brisam i ete kafeavo a da i gradite bolat... Se nerviram na 1 Maj otidov Skopje na 20 Maj se vrativ Malta, a sega mm vika se vrakame Skopje.. Pa da si se fatam poseriozno okolu dobivanjevo moe 6 meseci me izmaci i nikako da probie . . I toa e toa nema novo

15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    kaj si bre @bokace se izgubi :) Mli ako se vrakate sk. pocni so ispituvanje na hormoni,pretpostavuvam deka maticniot ke ti prepise apcinja za reguliranje na ciklusot :) ,pozdrav :)

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Здраво @bokace мислам имаше проблем со полицистични јајници, ако не се лажам, мој совет не оставај на гинекологот, направи испитувања и советувај се со ендокринолог, барем во Ск има добри, и нека ти даде терапија за регулирање на циклусот.

17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Zdravo devojki @MADO tuka sum, samo ve citam nemam sto da napisam, @kristina.k da mila dvata jajnika se pilicisticni, da stignam Skopje i od pocetok, ne odi vaka na ubavo..
    Cestitki do novite trudnici, so lesno!
    Kukla do koj den stigna ? Edvaj cekam da kazes deka e pozitiven te baknuvam

На MADO, flower30, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Hey Bokace,ni nedostasuvas,pisuvaj pocesto.
    Mila,moras da prevzemes nesto vo vrska so ciklusot. Koga ke dojdes vo Sk.,pravo na ginekolog.
    Te baknuvam :)

На zalosna, bokace и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. bozenstvena

bozenstvena Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    64
    Nesakam da se raduvam pred vreme, no daj Boze da e taka :*

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Јас и ти сме Скрос на иста мака и ние од тогаш пробавме и никако и јас сум 200% опседнат само на тоа мислам. Да не разберам дека некој ќе има бебе Одма сум љубоморна. А за прашањето има шанси да си бремена почекај 7дена ако не ти дојди пак тес ако е позитивен , ти честитам од срце :*

На bozenstvena му/ѝ се допаѓа ова.