Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    е ајде де ова мажево мое одма рипа ко да не видел секс 100 години -.- има така по некое бакнежче ама не е доволно за мене изгледа :D туку и јас уште се надевам на природно забременување после се па и тумачам да не се уништат сперматозоидите ох луда главо |(

На menelele и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.059
    Е не знам тоа, прашај си гинеколог. Ја па не се осеќам убаво ако имам одма така секс, без емоции.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Не те сфатив за што да прашам гинеколог?

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.059
    Па за тоа дали се уништуваат сперматозоидите или не. Јас мислам не ама не знам.

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    баш ќе прашам ама дури на 24 имам закажано докторот на конгрес е :(

6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Женички на колку големина треба да се прсне фоликулот со стоп инекцијата? Јас денес бев на мерење ми биле околу 19 мм и 16 мм па ми закажа за утре...поздрав

7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Абе зошто кај да е ке добиеш?Сето ова што го наброи е симптом и за друго нешто.... :)

На galapce, AngelOfArh и Anetaoh им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.059
    Дајбоже да си у право, ама не се надевам веќе напразно. Реков ако за една недела не добијам ќе си направам тест и ќе си идам кај гинекологот, пред тоа ништо не правам.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Има ли некоја друга улога, освен контрацептивна, пиењето на микрогинон пред хистероскопија или лапароскопија? Ако е само за заштита од бременост, малку е глупаво да ти викаат да ги пиеш, демек не може човек недела-две да се воздржи од секс кога се работи за негово здравје, бидејќи таблеткиве се хормонски, плус па и овие минијатурниве најопасно делуваат. Јас не би ги пиела.
    А за добивањево и јас некогаш знам да се опседнам со датуми, а некогаш имам празнина во евиденцијата за два три месеци и не знам кога точно сум добила во случај да треба да прикажам континуитет

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.059
    Ма ја не сум имала досега ваков случај, мозокот ми е исклучен. Само да добијам веќе, ме мачи ова, тешко ми е. Притисокот на под, глава ми бучи, омалаксана :(

11. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Бевме денес на фолкуметрија и пораснало тоа едното од 14 на 20 мм...утрте ке примам стоп инекција прегнил, и во четврток инсеминација ке правиме..па ако даде бог се андевам ке биде успешна ако не ..следниот месец со нови сили...

На kukla21, MADO и irenna им се допаѓа ова.
  12. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Cestitam na novite trudnici! A be rekov jas, juni ke bide beriketen :) daj boze da ne ima sto poveke mesecov, a i ponataka. Jas ovoj mesec bev so klomifen. Vo sreda sum na eho da vidime sto se slucuva :) pocnav da vezbam i moram da kazam deka mnogu ubavo se osekam :) i frizura smeniv i toa mnogu :) bas mi dojde ubavo, vaka so promeni...si vikam uste II mesecov da ima i dosta e :)
    Kukle ti do kaj si? Te misalam da znaes! Vi pustam sreka na site! Ajde prijavuvajte pozitivni testovi :)

На Pesni4ka, MADO и Bebulleee им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Здраво женски, денеска бев на гениколог.
    7 недели и 1 ден сум бремена, другиот месец ми рече геникологот за ПАП тест, ама во битола имало само приватно а скопје на државно, е сега да ве прашам колку пари е скопје а колку битола? Ако има некој правено, ама јас мислам и џабе прашувам патот само ме кошта 3000 денари изгледа подобро е тука да си го направам пооозз <3

14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    bebulee да си прашаш во труднички муабети за таму си сега , сепак темава не е за ова :) инаку кога веќе праша пап тестот на приватно во скопје е 500 денари да ти земе гинеколог и да го однесеш во хистолаб, во систина ремедика ти е над 1000, на државно е скрос бесплатно.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @delvi so lesno da ti bide inseminacijata

@Bebulleee ,vo Remedika pap test kosta 1000 denari,pozdrav i so lesno da si ja iznosis bremenosta

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.059
    Мене 500 денари ми зема гинекологот и сам го носи во Хистолаб. Ама не ти се исплати да доаѓаш до Скопје искрено.

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Abeja контрацептивите ги даваат заради супресија на естрогените. Многу е битно за хистероскопијата ендомериумот да не се оштети. Ако естрогените не се намалат тој ќе почне да се задебелува и тешко би се извела интервенцијата. После постапката ќе ти дадат други апчиња за да се обнови (циклопрогинова). Не се грижи.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Abeja во систина ни даваа Дановал по 6 дневно пиевме пред интервенцијата како што ми објаснија тоа е за да се исуши нешто е сега не ми текнува што и да има поголема прегледност, да се забележи септумот и да се острани, јас искрено бев радосна што пијам такви а не контрацептиви ( и јас не ги сакам ич) ама истата функција ја имаат мислам така да не се плаши мора да се пијат. И после операцијата даваат циклопрогинова и/или естрофем, е сега на клиника отпусното писмо не ти го даваат одма и не знаеш што уствари ти работеле па со самото тоа не знаеш и за терапија, ти фати си врски да ти се каже одма, оти ако нешто е сечено мора да пиеш за побрзо да заздрави. Со лесно :)

На bebaa, Abeja и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сето тоа е за ендометриумот. Кога е задебелен, матката се стеснува и немаат прегледност.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Фала д-р Кукле и д-р Алисија :*
    Може е смешно, ама како одите до операциона сала, они ви даваат наметки, и таму кога ќе седнете на столот/креветот се соблекувате пред сите? Или ве соблекуваат откако ќе ве успијат со анестезија? Може ли градник да се носи? Прашањава ми се безврска ама мене ме интересираат и тие работи.
    Микрогинон по едно дневно се пие?

На kukla21, danichap, alisijad и 1 друга личност им се допаѓа ова.