Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. alisijad

alisijad Популарен член

е ајде де ова мажево мое одма рипа ко да не видел секс 100 години -.- има така по некое бакнежче ама не е доволно за мене изгледа :D туку и јас уште се надевам на природно забременување после се па и тумачам да не се уништат сперматозоидите ох луда главо |(

menelele and kukla21 like this.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Е не знам тоа, прашај си гинеколог. Ја па не се осеќам убаво ако имам одма така секс, без емоции.

alisijad likes this.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Не те сфатив за што да прашам гинеколог?

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Па за тоа дали се уништуваат сперматозоидите или не. Јас мислам не ама не знам.

5. alisijad

alisijad Популарен член

баш ќе прашам ама дури на 24 имам закажано докторот на конгрес е :(

6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Женички на колку големина треба да се прсне фоликулот со стоп инекцијата? Јас денес бев на мерење ми биле околу 19 мм и 16 мм па ми закажа за утре...поздрав

7. bebaa

bebaa Популарен член

Абе зошто кај да е ке добиеш?Сето ова што го наброи е симптом и за друго нешто.... :)

galapce, AngelOfArh and Anetaoh like this.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Дајбоже да си у право, ама не се надевам веќе напразно. Реков ако за една недела не добијам ќе си направам тест и ќе си идам кај гинекологот, пред тоа ништо не правам.

jacqueline.s likes this.
  9. Abeja

Abeja Популарен член

Има ли некоја друга улога, освен контрацептивна, пиењето на микрогинон пред хистероскопија или лапароскопија? Ако е само за заштита од бременост, малку е глупаво да ти викаат да ги пиеш, демек не може човек недела-две да се воздржи од секс кога се работи за негово здравје, бидејќи таблеткиве се хормонски, плус па и овие минијатурниве најопасно делуваат. Јас не би ги пиела.
    А за добивањево и јас некогаш знам да се опседнам со датуми, а некогаш имам празнина во евиденцијата за два три месеци и не знам кога точно сум добила во случај да треба да прикажам континуитет

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ма ја не сум имала досега ваков случај, мозокот ми е исклучен. Само да добијам веќе, ме мачи ова, тешко ми е. Притисокот на под, глава ми бучи, омалаксана :(

11. delvi

delvi Популарен член

Бевме денес на фолкуметрија и пораснало тоа едното од 14 на 20 мм...утрте ке примам стоп инекција прегнил, и во четврток инсеминација ке правиме..па ако даде бог се андевам ке биде успешна ако не ..следниот месец со нови сили...

kukla21, MADO and irenna like this.
  12. cvetina

cvetina Истакнат член

Cestitam na novite trudnici! A be rekov jas, juni ke bide beriketen :) daj boze da ne ima sto poveke mesecov, a i ponataka. Jas ovoj mesec bev so klomifen. Vo sreda sum na eho da vidime sto se slucuva :) pocnav da vezbam i moram da kazam deka mnogu ubavo se osekam :) i frizura smeniv i toa mnogu :) bas mi dojde ubavo, vaka so promeni...si vikam uste II mesecov da ima i dosta e :)
    Kukle ti do kaj si? Te misalam da znaes! Vi pustam sreka na site! Ajde prijavuvajte pozitivni testovi :)

Pesni4ka, MADO and Bebulleee like this.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Здраво женски, денеска бев на гениколог.
    7 недели и 1 ден сум бремена, другиот месец ми рече геникологот за ПАП тест, ама во битола имало само приватно а скопје на државно, е сега да ве прашам колку пари е скопје а колку битола? Ако има некој правено, ама јас мислам и џабе прашувам патот само ме кошта 3000 денари изгледа подобро е тука да си го направам пооозз <3

14. alisijad

alisijad Популарен член

bebulee да си прашаш во труднички муабети за таму си сега , сепак темава не е за ова :) инаку кога веќе праша пап тестот на приватно во скопје е 500 денари да ти земе гинеколог и да го однесеш во хистолаб, во систина ремедика ти е над 1000, на државно е скрос бесплатно.

Bebulleee likes this.
  15. MADO

MADO Популарен член

@delvi so lesno da ti bide inseminacijata

@Bebulleee ,vo Remedika pap test kosta 1000 denari,pozdrav i so lesno da si ja iznosis bremenosta

Bebulleee likes this.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мене 500 денари ми зема гинекологот и сам го носи во Хистолаб. Ама не ти се исплати да доаѓаш до Скопје искрено.

17. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@Abeja контрацептивите ги даваат заради супресија на естрогените. Многу е битно за хистероскопијата ендомериумот да не се оштети. Ако естрогените не се намалат тој ќе почне да се задебелува и тешко би се извела интервенцијата. После постапката ќе ти дадат други апчиња за да се обнови (циклопрогинова). Не се грижи.

Abeja likes this.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Abeja во систина ни даваа Дановал по 6 дневно пиевме пред интервенцијата како што ми објаснија тоа е за да се исуши нешто е сега не ми текнува што и да има поголема прегледност, да се забележи септумот и да се острани, јас искрено бев радосна што пијам такви а не контрацептиви ( и јас не ги сакам ич) ама истата функција ја имаат мислам така да не се плаши мора да се пијат. И после операцијата даваат циклопрогинова и/или естрофем, е сега на клиника отпусното писмо не ти го даваат одма и не знаеш што уствари ти работеле па со самото тоа не знаеш и за терапија, ти фати си врски да ти се каже одма, оти ако нешто е сечено мора да пиеш за побрзо да заздрави. Со лесно :)

bebaa, Abeja and kukla21 like this.
  19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Сето тоа е за ендометриумот. Кога е задебелен, матката се стеснува и немаат прегледност.

Abeja likes this.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Фала д-р Кукле и д-р Алисија :*
    Може е смешно, ама како одите до операциона сала, они ви даваат наметки, и таму кога ќе седнете на столот/креветот се соблекувате пред сите? Или ве соблекуваат откако ќе ве успијат со анестезија? Може ли градник да се носи? Прашањава ми се безврска ама мене ме интересираат и тие работи.
    Микрогинон по едно дневно се пие?