Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    108.512
    Абеја бееее.... Добра си со прашањава еј :D

На Abeja и danichap им се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Да по едно дневно се пијат сите контрацептиви. Штом влезеш во соба ти даваат наметка и одоздола немаш ништо гола си :wasntme: нас не тераа и да се тушираме пред тоа :D и кога ке седнеш на столот само шириш нозе, ти облакаат нешто на нозете појма немам што, осеќаш ладно по раката тоа е анестезијата и после толку ништо не се сеќавам :D знам ме успаа побрзо пошто многу дрдорев :lol: за што е ова, за што е она :lol:

На Abeja, kukla21 и danichap им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А каде ќе правиш? И јас имав слично искуство во Систина, само што не ме тушираа и ми ставија маска. На тоа последно се сеќавам.

4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Јас во систина правев и бев скрос гола под спаваката(мора)освен едни како чарапи високи над коленици без делот за прстите..Нема да ти дозволст мислам прслук каде и да правиш од безбедносни причини.Исто и накит и лак на нокти и на нозе и раце да немаш.А мене ме легнаа на тоа креветот со нозете на горе слично како кога брис ти зимаат таков е,и одма после ми ја пуштија анестезијата.Во салата имаше бааги доктори и сестри ама тоа е

На Abeja и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Ај у пм ич приватност да се немало, можат комотно и да те силуваат, нема да се сеќаваш :D
    Мене од постапката не ми е толку страв од што ми е срам бре од сите што ќе ме гледаат.
    Јас не сум сигурна дали ќе решам да правам, ама ако се решам на тој чекор ќе напишам искуство (колку што ќе се сеќавам).
    Па од вас човек повеќе информации ќе дознае отколку од сестрите и докторите, се тие немаат време за пациентите у фрка се нон стоп.
    Прашањава ми се на место, тоа сите не интересира, признајте си. Мене не ми е проблем ќе седнам и нека ме успијат ама не можам да се помирам дека цела багра ќе ме гледа гола. Гледав некои слики во клиника Плодност, покриени беа целите со зелени фолии/чаршафи, само вагината откриена и главата поради анестезијата и интубацијата. Тоа за хистеро а за лапароскопија ќе треба малку поќе да си гол :$ Лелее ме уби самата помисла.

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Што му ја мислиш па ти толку?! Нема да се сеќаваш дека толку луѓе те гледале за да се срамиш :)

На Abeja, alisijad и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  7. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    @Abeja да знаеш колку виделе они пред тебе, ееееее. Ништо ново нема да видат верувај ми, ниту па ќе те сонуваат после. Колку лапаро и хистеро прават неделно ќе се изненадиш.

На zalosna, Kiflicka05, jacqueline.s и 3 други им се допаѓа ова.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    абе какво срамење мојава госпожа ја виделе еден куп доктори сестри до сега па ич не се замарам :D како не ќе се срамам, после операцијата дојдоа сестри ме чистеа, бришеа што ми е гајле тоа работа им е , кога мора да се направи мора тоа е никој не сака операции ама ете морални се, , и за лапаро нема да те откријат скрос си има чаршаф со дупки не се секирај :D за нив нашите госпожи се сосема нормално нешто они гледаат на тоа само како на субјект за работа, ајде прави ги таму не се зезај, тоа ти е патот до бебе.

На Kiflicka05, Abeja и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Абеја, а пораѓајот како го замислуваш?

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    феминки до вчера имав тапа болка во јајниците и си викав дека е така затоашто расте фоликулчето...но денес не чувстувам таква болка..дали е можно пред да ја примам стоп инекцијата тоа да пукне..и да не биде ништо од инсеминацијата...:(

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    јас ништо не осеќав ни кога пукаше ни кога растеше, не знам дали може да пукне истите прашања и стравови ги имав и јас или исто страв ми беше да не прерасне во циста додека ја примам стоп инекцијата многу грешат мислам докториве со тоа што ја даваат инекцијата 36 часа откако ќе го видат фоликулот. Колку мм ти беше?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ни јас ништо не сум осетила..

13. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    DEVOJKI NE VE CITAM SAMO VIDOV DEKA IMA NOVA TRUDNICA CESTITKI ,SAMO D AVI PISAM DEKA NI IZLEGOAA I REZULTATITE OD YURINOKULTURA I SPERMOKULTRURA I 2SE NEGATIVNI BEZ BAKTERII ,,NAREDNO NISTO NE NI VELAT OSVEN DA PROBUVAME I DA PROBUVAME A GO NAPRAVIV I TOA SO MEDOT I MAZ MI GO OBOZAVA :)) VECER KE VE CITAM POZZ I MN BAKNEZI DO SITE

14. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Може да пукне ама пред да ја примиш инекцијата пак ќе ти го измери фоликулот на ехо ,јас денес примив Прегнил,а бев и вчера и денес пак ми го измери

15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Значи не ти дава стоп инекција ако е прснат

16. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Па ми беШе 20мм и не ми спомна да одам пак на мерење, а треба вечер да ја примам во 6 часот...е сега сум во мисли..

17. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Кога ти беше 20 мм? кој ден?

18. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Која е таа БАГРА што ќе те гледа??? Лекари специјалисти и сестри кои се грижат за твоето интимно здравје и за кои твојата "лепотица" е само обичен предмет на работа??? Ама изразов ти е...сссс
    А кога ќе дојде време за пораѓање...??? Плус, замисли на државна...

На zalosna, bebaa, Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    пред инсеминајата ке те види на ехо дали настанала овулација или не, каде ќе ја правиш инсеминацијата?

20. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Вчера ми беше 15 ден од циклус, и ми беше 20мм.ке ја правам кај органџиски во штип, а јас сум од струмица

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.