женски и кај мене стигна г-ѓата со доцнење ама си дојде, јас решив да испитам хормони нема ништо штетно а и ако има некој проблем а се надевам нема да има побрзо да се реши. Е сега да ве прашам оти утре е недела да одам по упут во понеделник и вторник да испитам. Мислите дека е во ред на 4ти ден од циклус се слушнав со докторката вика во ред е . Ама вашите искуства и мислења ми се битни оти слушај паталец не гаталец викаат старите
Zenski jas ostanuvam bremena ama eto neuspesno dva pati.imam sin.i sega ke ispituvam brisevi.nemam dosega hormoni ispitano.tuka mi vikaat nema potreba.a sto vikate vue?da ispitam I sto ?
Ова е листата која мојот матичен гинеколог ми ја даде кога го замолив да прегледам хормони. Стандардна е кај германските гинеколози. Се сеќавам дека ја постирав тука па девојките ме советуваа уште неколку од листава да бидат проверени. Се надевам ќе ја погледнат уште еднаш и ќе ги повторат оние неколку плус неопходни хормони(fsh, t3,t4 мислам беа...) па со истава листа ќе успееш да најдеш некој заеднички јазик со твојот гинеколог. Инаку не е потребен никаков упут. Во ординацијата земаат крв за обележаните хормони па после они препраќаат во лабораторија.
Јас колку што знам со историја на спонтани се прават имунолошки и генетски испитувања. Имаш ли хистероскопија правено? Прегради на матката се исто така причина.
Kukla jas nemav spontan jas Imav tri razlucni slucai...prvo missed...znaci plofon ne sw razviva poveke..pa vo 9 mesec ...od druga pricina a sega vreka bez plod neznam soveke me nema snajdeno...dok vikaat sve e vi red abe budala rabita..vi mak ke ispitak ako ne. Sum vistina pametna poveke
Па ќе ти кажам, стандардна процедура е да се направат имунолошки и генетски испитувања кога има спонтани од било која причина. Хормонален дисбаланс е обично причина за да не дојде до бременост, а кај тебе тоа не е проблем.
Мене ми касни, денес е 8ми ден каснење ама ја намирисувам дека ќе дојде не си правам филмови. Стварно ја намирисувам, специфичен мирис ми има секретот пред да ми дојде
Devojki,jas vi prakam slika od mojot smotan test ,a cestitam na stefani i na site ostanati,a jas ne zm sto da mislam
Тешки мене ова некогаш да ми се појави Кај мене секогаш убава јака една црвена линија, немало ни В од втора. Во секој случај честитки мислам дека си малку трудничка
I na maybe bejbi imam eden kup paprati izgleda jas sum bremena mu ja prativ slikata na ginekologot cekam da mi.pise dali mojot son se ostvaruva
Дефинитивно гледам две цртки!!!!!!! Ист беше и мојот тест со втората бременост! Ако не си сигурна во тестот, оди одма било каде направи бета! Резултатите се експресно брзи, нема да имаш чекање и недоумици! Честитам!
Fala ti koga ke bidam doma ke pisam na site so slab spermogram recept jas imav 0% podvizni spermatozoidi za 1 mesec od toj proces navamu gledam 2 crti,a predhodno godina ipol.se macev