Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Изгледа ја завлечкав ногата јасс, тргна работата гледам се множат мешиња ова лето. Имајте лесна бременост <3
    @Bond Girl - И јас трчав, вежбав, кревав тешко а ни на крај памет да ми текни дека можи сум бремена. Ама ете ко ќе сака господ, шо е наше ќе си дојди.

Последна измена: 16 јуни 2015
    На zalosna, kjukli, MADO и 3 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Што убаво! Ајде завлечете нога за сите нас :)

На cvekence 03, MADO, Kiflicka05 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Честитки на сите, лесна бременост да си имате, и сите други да се израдуваат што побрзо!

@Anetaoh мислам дека прегнил имаше примено, треба да се чека повеќе од 10 дена и да се направи тест, инекцијата има хсг хормон и покажува тестот позитивно, повтори го за некој ден и дај Боже повторно да е позитивен. Јас кога пиев кломифен, направив self clear на 9 ден после прегнилот и беше позитивен, а не бев. Се надевам кај тебе е вистински позитивен тест.

4. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Е сега ме разочара :( како можам поинаку да проверам за да сум сигурна?

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Никако мила само да почекаш да поминат деновите или ако сакаш на 2 дена преку крв да се види дали хормонот се дуплира или опаѓа. Ти велам се надевам не е случајот како тогаш кај мене, а го кажувам ова бидејќи тој месец најмногу се разочарав, прво се израдував многу па и кажавме со мм на најблиските и после кога прочитав колку треба да чекам уште потешко ми беше на сите да објаснувам.Дај Боже да е повторно позитивен и наредниот твој тест, од срце ти посакувам.

На Kiflicka05 и Anetaoh им се допаѓа ова.
  6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    A имаше некакви симптоми ?

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Немав некои посебни симптоми тие месеци, баш и тука во темава пишав тогаш дека ништо не чувствувам поинаку, само градите ме болеа ама од утрогестан што ставав. Наредниот месец останав бремена без кломифен и ги имав баш сите симптоми на бременост.

На MADO и Anetaoh им се допаѓа ова.
  8. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Утре треба да ми дојде и верувам дека ке дојде.Овој месец некако сеедно ми е што и да се случи.,Не се оптеретувам ама баш ич.Симптоми не барам ама баш рамно ми е се..Инаку многу трудници машала за сите се радувам.Сите во темава маки мачат и кога ке прочитам ссе радувам .Имајте сите лесна бременост и сите ве гушкаммм

9. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Вака, прво, ги префаќам сите што се на темава, сите ве повлекувам, сите до една, сите да сте благословени. Мојот пат не беше лесен, ама еве чуда навистина се случуваат. Епа вака:
    Кога решивме со мм за бебчо знаев дека нема да биди така лесно. Па си почнав со основни прегледи. ПАП, Брисеви, Хормони, Спермограм- сето во ред. Менструација- катастрофа. Не редовни циклуси, циклуси долги и по 45 дена и повеќе, се случувало да не добијам и по 2 месеци и повеќе, па мораше да пијам примолут нор за да добијам и така, катастрофа. Сум имала на некој начин полицистични јајници, така ми рече докторката, немам цисти, туку микро цисти, тоа се многу мали фоликули на јајниците. Направив снимка за проодност на каналите, и тоа беше во ред, матката во ред. Прв месец стимулација со кломифен 2x1, фоликулите не пораснаа доволно. Втор месец кломифен, 2x1 еден зрел фоликул, примив прегнил, резултат негативен. Трет месец кломифен, 2x1, фоликулите не пораснаа доволно. Нареден месец пауза. Четврт месец кломифен 3x1, фоликулите не растеа. Растеа до некоја големина ама не доволно. Наредно, бев на специјалист, ги виде предходните резултати, ме прати да проверам инсулин, и тој беше во ред. Ми беше поставена дијагноза Infertilitas primaria. Докторот ми рече дека едноставно јајниците не реагирале на терапијата и мора поагресивна терапија, за да дојдеме до овулација. Ми одреди gonadotropinska терапија, со инекции, по шема, што требаше да ми ја одреди докторот и да ме следи. Одмарај сега овој месец ми рече, од наредниот почнуваме. И така јас си одмарам, се помирив дека мора така, мора се да се издржи. Кога на 20-21 ден си ја осетив овулацијата, по исцедокот, и некако спонтано се случи баш тој период имавме односи преку еден ден, обично кога ќе осетев овулација имавме секој ден. И така јас си чекам да добијам па да почнам со боцкање, си чекаммммм...............и кога денеска, позитивен тест, бремена 6 недели. Еве девојки, зарем ова не е Божјо чудо. По толку терапија, по толку следење фоликули, бремена природно. Охооо постов многу долг, ако ве интересира нешто, радо ќе одговорам. Позз, Бог да ве благослови сите.

На cvekence 03, Zaljubena111, emkaemka и 18 други им се допаѓа ова.
  10. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Vozev tocak bidejki bev na dieta pisav a i zumba igrav odwv po 6 km,a najverojatno na godisnina pd brak sum isranala bremena togas mi bese ovulacija,bev cel den na gosti se setavme po sk zasto ne sum od tamu,na rabota dizav i tesko a i ova da pisam za mojot simptom,gradite me bolea 3 nedeli i kako nikogas do sega i bev pravev eho na dojki zakazav i doktorot mi veli ti si trudna kako na yrudnicatise nemas rak ne se plasi,a jas mu se skarav i mu velam jas kaj cas nareden mesec pravam proodnost na kanali a vie yrudna sum i na sestrami i kazav taa ne doceka samo mi veli aj ma pravi test

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Лелее @Bond Girl потполно ист случај со мојот, и јас имам нередовен циклус со микроцистични јајници, само што јас прво пробав со кломифен неуспешно 3 пати па праев проодност на канали и се беше во ред, се спремавме за инсеминација нареден месец, а јас сум останала веднаш бремена после хсг. Господ е голем и многу чуда се случуваат, оваа тема е доказ. Со лесно!

На jacqueline.s, Стефани_5, Kiflicka05 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    I da denes presmetyvav koga bi trebalo da se porodam,i toa e denot na koj lani go izgubiv moeto prvo bebe ,gospod e eden

На cvekence 03, iva78, irenna и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Јас не го знаев ова ... Штом било така, кога ќе одиш на ехо во четврток обавезно спомни на гинекологот, најверојатно овој пат ќе ти даде дополнителна терапија (превентивно)...Што се случи тогаш, зошто испадна така?

14. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Со лесно и тебе душо, мене мислам дека вербата е таа што ме туркаше напред, мора да веруваме во тоа што го сакаме, да го посакуваме, и целиот универзум ќе скова заговор за да ни го даде.(Пауло Коељо) (fingers)

На ennaz, haska-haskicka, Ninichka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Најпрво честтки до сите нови трудници, многу се израдував за сите вас. :*Bond Girl некако ми влеа надеж бидејќи и јас сум со полицистични јајници и нередовни циклуси. Сега ми доцни 4 дена ама се надевам дека ќе биде тоа што го очекувам и дека не е до нередовните циклуси.

На Bond Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. haska-haskicka

haska-haskicka Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    74
    E bas sum pozitivno iznenadena CESTITKI DO SITE NOVI MAMICKI IMAJTE SI LESNA BREMENOST sega po dolga pauza ja otvoriv temava i stvarno vreskam od sreka koga vidov kolku prekrasni vesti ima daj boze vo najskoro vreme site da gi vidat dvete crticki :hug: Inaku jas sum dobra bebenceto raste i jas rastam vo meseto vi prakam kissssscetaaaaaaaaaaaaa mamicki so lesno so ubavo

На iva78 и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  17. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Ako moze da mi kazete kolku cini toj test , znam deka e malce poskap...?

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @LadyIvvy околу 200 денари е тестот .

19. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Честитки до сите трудници и дај Боже секоја да си го почуствува тој благодлов од Бога :inlove: :sun: :hug:

На haska-haskicka, iva78 и LadyIvvy им се допаѓа ова.
  20. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Pa ne bil skap mozebi uste vecerva ke go zemam no malce me faka panika(malce pojke) i strav hm....