Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    205 ден.го купив,пиши ни што ќе направиш

2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    13.624
    Ау браво. Честитки до сите. Периодов ве изброив 4 сте досега(за многу краток период). И знаете штооо ми дојде желба да бидам 5та :$ Ама може и да ми го земе некоја редот не се лутам :P

На fairy88, iva78, cvetina и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    414
    Вчера шетајки случајно видов Челзи дрес пред една продавница во Куманово. Мал за детенце за околу 6-7 години е. Одма се сетив на тебе па прашав за цената. 600 ден е со шорц заедно. Син. Така да ако доаѓаш накај Куманово можеш да си го земеш. Или пиши ми ЛП па некако ќе ти го пратам ако си од Скопје.

Поздрав до сите тазе труднички. Мнооогу ме израдувавте вчера. Се отворила кармата овој месец. Ајде уште мнооогу добри вести да се пишат во темава.

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Честитки до сите нови трудници имајте најубава бременост и уживајте во најубавиот период :inlove:

На Pesni4ka и Bond Girl им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.428
    Допаѓања:
    108.272
    И мене ме интересира, Ракче му рече ли на мти? Како изреагира? @rakce89

На Bond Girl и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Честито на сите :hug::hug: Многу позитивна енергија на темава оваа утро :)
    Таков да биде цел месец :)

На Libra88, Bond Girl и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    rakce е од куманово како што знам така да ете си најде дрес :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    414
    Е па супер.
    @rakce89 дресот е на улицата на максим сендвичара над леџенд и трафиката во тоа за бижутерија и дресови што е. Не знам како се вика. На куклата надвор стоеше од страната накај гарнизон што се иде.

9. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Seuste go nemam zemeno se dvoumam dali da pocekam imam nekoj simptomi kako bolki vo stomakot kako da me sece nesto gradite mi se tvrdi,poteceni,bolni...no se dvoumam zosto verenikot mi e od drug grad pa sakam toj da e tuka koga ke go napravam, toj ke dojde vikendov zatoa uste se mislam i nekako mi e strav....sto mislite vie? Da go pocekam ili pa da go napravam ? :worried:

10. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Ти доцни ли душо? Ако ти доцни прави тест, имаш убави симптоми (од искувство на пресна трудница), ама ако не ти доцни немој да правиш. Со среќа (fingers)

На LadyIvvy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Seuste ne mi docni .potocno okolu 19ti treba da dobijam .... Sepak fala za sovetot mozno e da pocekam ako izdrzam :D inace imavme 4-5 pati nezastiten odnos pred skoro 10 dena...:)

Последна измена: 17 јуни 2015
  12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    fala draga,kupiv topka bas od tamu,inaku bev i na doktor bebecevo e samo 2 mm ,dusa moja malo e mn i samo 4 nedeli e ,pa mi rece posle 2 juli da odam za da go slusneme i srceto,i mi rece bel leb da ne jdama vecera ,kompiri i oriz ne,i makaroni odnosno testenini nikako ,mi premisa i vitamisnki apcinja ,,:D ke sega ziveam za denot da go slusnam bienjeto na srceto,a inaku zedov ukrasna kutija,zedov topka bebeski corapcinja i karticka so stk kaj nosi bebe na nea ke pisam tato ke igrame zaedno ???mn ve sakav ,i kazav na licot od kukava deka sum trudna nemi cestitase duri ja povikav i so mene i ne dojde mn se razocarav sto i kazav ,ama nema da dozvolam da mi gi unisti srecnite migovi ,ja cekam da dojde da me prasa kako sum pominala ke i recam da te intresirase ke dojdese so mene ,pozz mili moi:*

На iva78, Стефани_5, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    13.624
    Na kogo mu kaza na LICOT? Ne te razbrav?

На Kiflicka05 и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    na zlvaaa mi

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Ova kako na svekrva mi lici ili zolva

На rakce89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    13.624
    :D Свиркај си, гајле ти е што не ти честитала. А она има ли деца?

17. I <3 Books

I <3 Books Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    100
    Еве по совет на @do-re-mi да се обратам на оваа поактивна тема, ќе пастнам и тука, па да ми дадете ваши мислења и совети, ако сакате :)

Не сакав да малтретирам да прашувам, мислев ќе си најдам одговор по постовиве ама многу има и не гледам тоа што ме интересира :) Вака, ние уште не сме почнале да работиме на случајот, некако збунети и исплашени како уште неподготвени ама колку што слушам/гледам, веројатно сите се чувствуваат така на старт. Па сега за почеток ме интересира дали треба претходно нешто посебно да се направи, некакви прегледи, подготовки, што било... Јас си одам редовно на гинеколог, сега бев пред 10 дена. Пап-от и ехото беа океј, стандард некоја вирусна инфекција зошто сум ептен осетлива на овие работи. Прочитав на неколку места дека треба гинеколошки и стоматолошки преглед, па ги средив тие две работи ама се си мислам дека мора да има уште нешто, ми е страв да не избрзам, па не дај Боже подоцна некој проблем да искрсне. Што предлагате, внимававте ли вие на нешто посебно пред забременување? Треба ли некои други тестирања, читав некаде анализи, па паразити, па бактерии...?

@do-re-mi советува да се направи детална крвна слика (со хормони). Крвна слика правев пред 3-4 месеци, се ми беше на идеална средина, само не проверував хормони. За фолната слушнав минатата недела, па еве купив и пред 3 дена почнав да пијам. А микробиолошки брисеви/контроли не сум правела - каде би препорачале наједноставно и најбрзо да направам? :wasntme:

18. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    nemq decko,a ne pa maz ili deca ,,,,,taa e po mene se ke i se vrati :)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.103
    А зашто ти забранил сето ова? Ваква храна се забранува во состојба на висок инсулин и скриен шеќер мене цело време ми беше и пред бременоста забранета ама јас бев со висок инсулин...во секој случај заборави и на благо, сладоледи и сл.гледам не си ги спомнала а тие се најлоши највеќе шеќери имаат

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Cekaj sega ne te razbrav zosto ne smejs da jadis makaroni ,bel leb,kompiri oriz:^) jas sum 7ma nedela a dok. nisto vakvo mi nema kazano .. me plasi ova sega:|