1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bozenstvena

bozenstvena Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    64
    i mene mi se sluci taka, edna nedela pred da dobijam
    imav 2 dena samo na taoletna hartija kako rozeva krv a drugata den kafen iscedok i so sekojdnevna vloska pominav, i cekav da mi probija ama
    nisto, od togas ima pominato dve nedeli i eve mi nema
    dojdeno edna nedela mi kasni i plus nemam simptomi za idenje. Pocekaj i napravi test

2. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Да така ќе е, ќе почекам да ми дојде, ако не правец на гинеколог. Малку повеќе сум паничарка бидејќи вакво нешто ми се нема случено
    Беше ли ти на доктор?

3. bozenstvena

bozenstvena Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    64
    Бев да, ме виде на ехо и ми кажа дека нема никакви знаци за да ми дојди, ни М од менструација, ги направив брисевите ( сакав јас) и ми рече да почекам да видиме дали ќе ми дојди. Мене ми е мака оти сега на 28 јуни ќе одам на одмор и да не ми дојди таму :((( и се думам дали да почнам апчина да пијам за да ја одложам. А од др страна ронка надеж имам дека е рана бременост и затоа тестот да покажува негативно, а на ехо да неможи да се види :)
    со вика мм или тоа тогаш ми беше менструација ( можи со промена на климава промена да имав) или бременост, трето нема :) почекај ти дали ќе ти дојди салам :) ако ти касни тест направи

4. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @bozenstvena , жено, ја малку не те сфакам.:!:
    Планираш бременост, имаш проблематичен циклус, а БИТНО ти е да го одложиш за одмор?!?! :^)
    Може ја сум луда ама...мене ова ми е ....:headbang:

На kukla21 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  5. bozenstvena

bozenstvena Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    64
    nemam problematicen mi idi na 33 dena ( mislam deka e vo granicite na normalata) samo sega prvpat mi kasni tolku vreme, ( pravam muabet ako ne mi dojdi do togas ili ako ne sum trudna) oti ako ne mi dojdi ginekologov sekako ce mi daj primolut za da mi dojdi uste na pregledot mi kaza. Vo sekoj slucaj nezemam nisto na moja raka, i ke se konsultiram so ginekologot

Последна измена: 19 јуни 2015
  6. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    I mene mi se sluci vaka pred dva meseci, no za zal dobiv nekoj den posle toa. Kako i da e, ne mora da znaci, moze da e i implantacisko krvarenje, a testot da e netocen (ako bilo rano). Pricekaj do koga treba da dobies pa posle pak test, ti posakuvam dve crticki

На Love86 и bozenstvena им се допаѓа ова.
  7. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Епа девојки јас ете Добив! Имав надеж за спротивното но ете......:( си викам ајде здравје не губи надеж иако малку се разочарав

8. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Jas vcera dobiv kako sto i ocekuvav bidejki nemav ovulacija ovoj mesec,folikulot prerasna...za 10 dena pak na folikulometrija i na vreme pregnil :) Sto mislite na kolku mm e najdobro da se primi pregnil? Moite folikuli posle 10ti den rapidno se zgolemuvaat i posle prerasnuvaat:^)
    @Anetaoh dali ima nesto novo kaj tebe,dali go povtori testot?

9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    4.604
  10. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Zenski jas bev ba ginekolog I mi rece znaci nema potreba da ispituvac papot e dibar klamidija dobro I mukoplazma sve vo red.rece ti di vo red hormoni ne treba samo malce glavata da ja opustis...dali e vo pravo zenski? Ili mislite treba da ispituv uste nesto

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Снима некои емисии за готвење :)

На bebaa, AngelOfArh и irenna им се допаѓа ова.
  12. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @AngelOfArh

vcera na Vizita na kanal 5 bese gostin D-r Ivanovov od Sisitina. Pokraj se sto kaza se javi edna gledacka i prasuvase za eserihija koli. Dokotor najvazno sto kaza i me potseti na tebe e deka posledno se nabavuvale nekoi apcinja od Svajcarija i mn pomagale za unistuvanje na eserihija koli. Pa vidi rasprasaj se moze ke gi najdes i ke ti pomognat. Pozdrav

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.182
    Допаѓања:
    107.320
    Фала ви што ме мислите ама решив помалку да ја отварам оваа тема а и темите со бебиња. Не сакам да се потсетувам, ќе биде кога бог ќе даде ;) За апчињата ќе прашам и ќе ви кажам ако ги најдам. Фала уште еднаш што ме мислите, со всс сум ама помалку пишувам ;)

На bebaa, bozenstvena и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    Мене "мислам" дека ми дојде. Во средата кај 22 часот на тоалетната имаше многу малку крв. Еве вчера и денес сум цел ден со дневни тече нешто ама е помешано со многу малку крв, повеќе е на кафено и нешто жолто. Ми каснеше инаку12тина дена. Еве незнам не сум свесна што се случува (wtf)

15. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Ocicka, da ne ima vrska so klomifenot? Ne sum informirana, ama deka ima vrska so hormoni, da ne ti e nesto poremeteno? Mozda mu treba vreme da probie?
    Jas do kaj 25ti ili nekoj den potoa ke dobijam...osekam. epten imam simptomi. Toa e.

16. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Го повторив да вчера,покажа пак позитивен ама овој пат побледа линија отколку минатиот,е сега незнам што да мислам не ми преостанува ништо освен да чекам најверојатно се губи дејството на Прегнилот и затоа постепено линијата е се потенка :| Градите ме болат ненормално и стомакот ми е подуен исто баш како за добивање,знам дека ќе добијам...Малер сум јас невиден

17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Anteaoh, jas ne mislam kako tebe, mene mi mirisa na bebeee :*
    Ti kasni li?

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    @Anetaoh не мора да значи, јас кога направив тест после 10 дена беше чисто негативен. Не сакам да те збунам уште повеќе, ама хормонот кога се губи од инекцијата, ако настанала бременост почнува пак да се зголемува и да се дуплира ама знаеш дека во рана бременост обично танка линија покажува.Почекај да ти доцни еден до два дена и направи sure check. Ти пуштам среќа!!!

На Bond Girl и Anetaoh им се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    Мене хормоните ми се хаос. Пијам терапија поради ова веќе година ипол. Пијам за тироидната и за пролактинот. Можно ли екломифенот да пореметува уште повеќе? Не ми се верува бидејки матичната знае што терапија примам ама се еможно и од нив веќе се очекувам .

20. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Не ми касни утре треба да добијам,ама јас после тие 36 часа од инекцијата и после односите почнав да осеќам гадење,имам киселини како да ми жежи во хранопроводов,и многу ми се спиеше,градиве ме болат уште пред една недела,а стомаков како да ми тежи ...незнам :^)