Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @sabatini Велат после првата бременост телото е „научено“ на бременост и побрзо биднува. Вака сум читала и вака објаснуваат многу доктори.

@fs-fs-fs не ги гледај само хормоните во однос на референтните вредности. Битен е и нивниот однос еден со друг. Имаш ли полицистични јајници? Овој хормон во текот на процесот е претходник на естрогенот кај жените. Се претвора во естроген. Кај оние со ПЦО е повеќе веројатно да е покачен бидејќи естрогенот претходи на овулацијата и овозможува „раст и созревање“ на повеќе фоликули.

На Стефани_5 и sabatini им се допаѓа ова.
  2. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800

до сега не сум имала апсолутно никаков проблем ни со циклус ни со полицистични јајници откако почнавме да се обидуваме за бебе се се избуричка немам редовна менструација и веке 6 месеци неможам да забременам. Па си реков ќе си проверам се ако има нешто со време да почнам за да побрзо добијам бебе ...ќе види докторката во петок па шта буде нека буде од Дино Мерлин ќе си ја пеам :)

3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ЛХ и ФСХ исти ли ти се? естрадиолот ти е до 65 макс?

4. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    тие резултати ги немам мометално во мене ама на 3ден кога правев беше се во ред овие се резултати од 7ми ....

5. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Е така девојки мене ми дојде сабајлево,ништо ни од кломифени ни од Прегнили ни тестови ни крвишта и мокрачи,се падна во вода,разочарување до бескрај...докторов ми рече уште овој месец кломифен па пауза колку време се прави пауза?

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти имаше ли проверено хормони и канали?

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.520
    Допаѓања:
    38.734
    @Anetaoh многу ми е жал искрено, а дури правиш пауза најдобро според мене да провериш проодност на канали, па ако е се во ред да се проба повторно со стимулација.

На Anetaoh и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Хормони да,проодност не,спермограм неделава ќе правиме...два месеци примав кломифен и најверојатно уште овој па пауза и што ќе биде нека биде

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А бе како се стимулирате а не проверувате се?! Знам се нема трпение, ајде побрзо да биде, ама не иде така. Проверка на проодност на каналите не некоја незнам колку болна постапка (мене на забар повеќе ме боли). Мора да си проверите се, па да почнете со стимулација. Сега дур имаш овој циклиу на 9ти ден појди одма направи си. Зошто да чекаш?

На Bond Girl и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Neznam sto im e na doktorive, ic na srce ne si stavaat, ic ne im e gajle za nas, taka na decata nivni da im pravat dali ke im bide seedno kako sto im e seedno za nas. Em gledaat kakvi patalci sme, i kako nisto da ne se slucuva, koe srce i sovest imaat samo neznam. Jas ako ne procitav tuka po forumive sto e toa hsg i deka treba da se napravi maticniot i nemase da mi kaze, abe za se mozno sama sum si barala, nikako toj da predlozi ova da ispitame, ona da ispitame.

A i sto e najtragicno vo celava moja prikazna, 3 godini odev kaj nego na redovni kontroli pred da pocneme obidi za bebe, ni ednas ne mi spomna deka imam pcos, i od koa pocnavme so obidi za bebe ne mi kaza. Jas pred 8-9 meseci go prasav; " a da ne imam jas pcos?" toj mi veli: da, da imas.

SHOK!!!!

На Bond Girl и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Inaku da ve prasahm, sto e podobro Sexovit ili Spermotrend?
    I toa i toa imame koristeno, ama neznam sto e podobro.

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Од кое имавте повеќе ефект? Мм само спермотренд има пиено.

13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Odamna nemame praveno spremogram, posledniot bese vo oktomvri ama ne bese nesto sjaen, pretpostavuvam zaradi bakteriite sto gi imase. A i ne se sekavam sto piese togas.

Na inseminacijat vo fevruari, obrabotena sperma bese katastrofa brojka, samo 8 milioni a imase pieno spremotrend.

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не е се до витамините. Некогаш стил на живеење, јадење, генетика и толку треба.

15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    А што е тоа пцос?

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Синдром на полицистични јајници.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    4.040
    јас мака мачев со тој глуп андростендион мене ми беше и повисок од твојот примав спиронолактон ама ни од него не се намалуваше но јас сум со пцос и мене самите јајници ми го лачеа, кај тебе најверојатно доаѓа од андрогените жлезди. Консултација со ендокринолог и најверојатно ехо на надбубрежна жлезда ќе ти бараат.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    I jas se dvoumev. Pred nekoj den barav po aptekite spimen,nemase,pa barav spermotrend,a covekot sto rabotese mi preporaca tribestan. Se mislev i procitav mnogu pozitivni iskustva so tribestanot i go kupiv. Eve go pie nekolku dena,pa ke vidime. A sexovit mi rekoa deka poveke e za erekcija i takvi problemi,a tribestanot e dobar za podviznost na spermatizoidite.

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas tribestan vo kombinacija so L-arginin naracav denes od iherb za 10$ sto e 3 pati poeftino odkolku ovde vo aptekite tribestanot. Plus imam kupeno caj trubulus od herba stojanovi pa taman dodeka stigne tribestanot (okolu 3 nedeli), ke go pie cajot i spermotrendot sto go kupiv denes.
    Stvarno neznam zosto veke ne go nosat spemanot, i jas barav denes, nemase vo niedna apteka.

20. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    10$ ? Tribestanot? Jas go kupiv 1250 mkd.