Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    Од непрофесионални лекари ми дојде преку глава! Ништо не сфаќаат сериозно! 7ми ден крварам имам менстуација уште, а од 5ти почнав со кломифен. Ем ја прашав и реков 5ти ден ми е уште имам, а изгледа и уште ќе имам бидејќи многу бавно ми тече додека се ичистам може и да ми се продолжи крварењето на 15дена(бидејќи ми се случувало). Она нема гајле од кломифенот ќе ти запре. Е не запира! Ме страв дека ќе дојдат деновите кога ќе треба да имаме односи а јас уште дека ќе крварам и ќе ги утнеме. Оф мори мајко кај да си го барам чарето веќе преку глава ми е од се!

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    До тест користиш. Ако е позитивен продолжуваш ако не престануваш. Ќе добиеш за некој ден. Додека го користиш тешко да добиеш. Се случува, ама ретко.

@ocicka2014 кломифен се пие од 3ти или 5ти ден. Јас имам пиено и така и така и секогаш ми течело. Не паничи.

На Ninichka, ocicka2014 и delvi им се допаѓа ова.
  3. biserka'

biserka' Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Девојчиња, за чајот што имате пишувано погоре на херба стојанови, може да го земам на своја рака или никако, морам прво да се консултирам со доктор.

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    јас мислам дека ниеден доктор нема да ти даде зелено светло за чаеви :) сите што сме пиеле нешто слично на своја рака сме зимале, иначе мислиш на машкиот чај или на женскиот?

На biserka', Libra88 и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Devojki, ajde preporacajte mi kade da pravime spermogram? MM treba utre da odi za sk pa da iskoristi, no se javiv vo adrialab mi kazaa vo vtornik i petok, vo avicena mi kazaa od ponedelnik, doktorot ne im bil tamu i sega neznaeme kade da odi.

Ako bi odel vo drzavna, so uput kade tocno se pravat ovie raboti? Saka da napravi i bris od uretra, spermokultura, i urinokultura.

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    спермогран на хистологија ама и таму се закажува се чека едно две недели освен приватно ако го прави па може ке го примат ама како и да е хив тест не постар од 6 месеци ке му бараат..брис на државн0 нема кој да му земе , а урино и спермокултура на микробиологија може да однесе за два дена резултати.

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А ремедика?

8. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @Libra88 i nie vaka se brzavme, se odlucivme za remedika ama tamu mora da ima napraveno infektiven skrining mislam go vikaat (hiv test i hepatitite) ne postar od 6 mes, a ostanatoto brzo odi. Nemavme zakazano, otidovme nakaj 10 sabajleto mu izvadija prvo krv, po 2 casa se vrativme po rezultatite i odma go viknaa da ostavi materijal. popladneto vo 5 bea i rezultatite od spermogramot. Malku e maltretiranje, ama nie sme blisku pa ne ni precese. Inaku od personalot sme mnogu zadovolni, tolku detalno se ni objasnija okolu rezultatite da se cudis. :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Новата њу борн исто ти опција?

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.176
    Допаѓања:
    107.286
    Никој не прави за викенд, мора преку недела да се иде. До Четврток мислам најкасно.

Инаку јас немам веќе Коли, јухууу... Ја исчистив со улошките од Тиан Де :D Брзо ќе одам сега да направам проодност на канали :D

На ennaz, cvekence 03, awl и 15 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ајт сега на хсг :P

На Ninichka, Стефани_5 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Bravo angel, konecnoooo, sto se ne proba... hahaha da mu stavam i jas na mm vo gaki uloska od tian de, i toj imase e.coli vo bris od uretra.

Vaka resivme, spermogramot ke go ostavime koga ke odime na inseminacija, se drugo ke napravi utre vo avicena.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.176
    Допаѓања:
    107.286
    Мила и мажи ги користеле за простата, за бактерии, не е воопшто смешно. Мене ме спасија, друго не е битно ;) Кој сака во пп инфо ;)

На kukla21 и Libra88 им се допаѓа ова.
  14. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Devojki zdravo! Se nadevam ke me primite vo vase drustvo :) gi delam istite maki kako site vas, a bogami i istata zelba:$ nakratko mojata prikazna: obidi za bebe aktivno 1 godina, site ispituvanja napraveni, hormoni prv pat katastrofalni, vtor pat vo red, redoven ciklus, uspesno hsg, normalen spermogram. Ovoj mesec bev so klomifen, pa sega cekam da vidam do kaj sum. Ima nekoja mala nadez :)
    Veke nekoe vreme ve citam kako se raduvate zaedno, kako si davate poddrska i morav da se priklucam vo drustvovo...poddrska ocajno mi treba, inaku ke potonam vo solzi... Znaete kako e, malku treba.
    Zenski, se nadevam dobro ke se druzime:*

На cvekence 03, MADO, wings и 5 други им се допаѓа ова.
  15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @Kristula dobre ni dojde vo temava i se nadevam deka vo brzo vreme ke se raduvas na dve crti, Angel milo mi e sto uspea od toa da se resis od taa gadna bakterija , pa sega hsg pa edno bebce vo race :*

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Како ми сте девојчиња мили и драги?:inlove:Еве ме и мене долго време ме немаше, бев на еден подолг, убав и опуштувачки службен пат по кој се преродив;)Битно редовно ве читав и ги преживеав со вас сите радости околу нови бремености и разочарувања околу негативни тестови. Јас - стандард! Откако се вратив, пак бев оваа недела на фоликулометрија, дома со мм успешно си ја завршивме задачата:lol: и сега за две - три недели очекувам да добијам убав подарок таман ми е и роденден.
    п.с. добредојде @Kristula и што побрзо да си одиш:D

На MADO, Kiflicka05, wings и 7 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас на мм му дадов идеја за подарок за роденден ;)

На MADO, Стефани_5, Libra88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Добредојде,се надевам и јас дека побрзо ќе се префрлиш во Труднички муабети,а до тогаш тука сме да си даваме меѓусебна поддршка.
    Следиш ли плодни денови?
    И ако не е тајна на која возраст сте со сопругот?

На Kristula, Ninichka, Libra88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    феминки денес е 14 ден од инсеминацијата, дали ако правам тест за бременост ке покаже точен резултат или е рано и најдобро да направам тест преку крв. Ваше мислење ?

20. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388

nie koristevme tribestan po preporaka na urolog,i za 30 dena za 1 mesec se pie 2pati na den 1080 den go zimavme,a inaku ,jas ostanav bremena vednas,i seuste go nemase dopieno prvoto kutivce a nanazad imam pisano i sto se dr koristevme i kolko za zal ni bese los spremogramot