Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. rak11

rak11 Истакнат член

и мене ми е тоа измацување секој месец

2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

па немој постојано да мислиш дали ќе фати или не пушти ѓи тие мисли на пасење малку размислувај за убави работи и ќе биде

3. rak11

rak11 Истакнат член

bas e tesko da ne mislis na toa

4. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Вака значи 2 месеца е краток период за да кажеш дека нешто не е во ред. Колку можеш не се оптеретувај со забременување , водете љубов и ке бидне. А за спермата секако дека ке излегува па неможе се да се задржи внатре нешто ке излезе , нешто ке остане за ова не се секирај ич :hai:

5. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

zdravo sakam da ve prasam vo koja privatna bolnica ste bile za pregledi i koja e podobra od ovie remedika sv lazar ,sistina i kaj koj doktor/ka oti sakame da posetime nekoja od privatnive bolnici so soprugot da se proverime za da si ostanam bremena pa ako moze da me posocite oti ne sum bila vo tie i neznam koja e podobra i kaj koj doktor pozdrav fala vi odnapred.

[mod-kirilica:15bkdmds][/mod-kirilica:15bkdmds]

6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

во св лазар кај др митко ивановски сите имат пофални зборови за него на многумина помогнал

7. plavicka

plavicka Истакнат член

И ние 2 месеци се обидуваме ама ништо, дури минатиот месец ми каснеше 4 дена, многу се разочарав кога ми дојде... е сеа нешто се подразболев т.е настинав па пиев некои антибиотици, ме интересира има ли некаква врска антибиотиците и забременувањето???? поззз

8. zlatapetkova

zlatapetkova Истакнат член

не....една моја пријателка исто била настината и пиела многу јаки антибиотици и кога после некое време отишла на гинеколог и кажале дека е бремена веќе месец и кусур....а знам дека понекогаш и настинката може да биде симптом на бременост

9. skorpijaa87

zdravo sakam da ve prasam dali ste bile vo sistina na pregled kaj doktorot bojadziski jas zakazv za pregled kaj nego nikogas ne sum bila sakam da znam kakov doktor dali nekoj imate slusnato za nego pozdrav.

[mod-kirilica:2frosmjo][/mod-kirilica:2frosmjo]

10. Annath

Annath Форумски идол

Ако се работи за д-р. Александар Бојаџиев, добар е, само што е млад, не знам колку има искуство. Јас бев кај него на преглед да потврдам бременост, па поминав супер. Повеќе го ценам искуството кај докторите, меѓутоа, тоа не е секогаш репер дека се работи за добар доктор.

11. skorpijaa87

pa da taka mi rekoa dr. aleksandar bojadziev jas prv pat odam vo sistina za da se pregledame so soprugot i dvajcata.A kako se cenite za pregledi?

12. zlatapetkova

значи ќе пукнма луѓе не можам да чекам веќе да напраам тест.Ме убива ова.Имавме незаштитени односи на 13 ден од мојот циклус и едвај чекам да направам тест

13. plavicka

plavicka Истакнат член

ајде прави тест и очекуваме позитивни вести :) а јас богами треба да почекам 10-тина дена па да видиме дали има нешто... :)

14. love23

love23 Популарен член

Само опуштено се ќе си дојде на свое место, посаувам да биде онака како што ти посакуваш среќно!

15. zlatapetkova

ајде луѓе само позитивно....плавичка и јас треба да чекам уште 10 дена ...што значи заедно ќе правиме тестови :)

plavicka likes this.
  16. plavicka

plavicka Истакнат член

обавезно да пишеш кога ќе го направиш тестот, а јас од љубопитност можеби и порано да го направам... поззз

17. Butterfly3

Butterfly3 Истакнат член

Дечки јас последно добив на 9ти Септември, тогас добив на 32 дена а пред тоа добивав 4 месеци на 35дена и сега не знам да казам колку ми касни..ако ми доаѓасе на 35 требасе во петокот да добијам..од симптоми немам нисто конкретно освен главоболка некои денови, повремени болки во јајници- кои беа поинтензивни до пред 3 дена, и бледо золт исцедок од време на време и ме стрека да трчам во тоалет да проверам да не сум добила.. не мозев да издрзам вчера купив Sure Check и ми излезе само една црта .. не знам сто да мислам - помогнете со искуство?? мислење??

18. BebyGirl

BebyGirl Истакнат член

Ние се трудевме доооолго време но безуспешно. Еден мој пријател од Америка ми донесе медицински лубрикант кој се користи при зачнување на бебе. Се вика Pre-Seed и се користи за време на плодни денови. По 3 месечно користење ние останавме бремени! Јупиии јупии јеееее! Конечно.....зашто стварно сакавме бебе. Мислам дека производот веќе постои и кај нас по аптеки но сепак препорачувам консултација со доктор пред употреба!

Од тоа што го знам јас (а читав многу на темава) голем проблем при забременувањето може да биде киселоста кај жената (pH). Најчесто киселоста е повисока од оптималното ниво и тоа предизвикува побрзо уништување на сперматозоидите. Овој лубрикант ги оптимизира условите кај жената за да може што повеќе сперматозоиди да преживеат и жената да зачне. Доколку се друго е во ред и со дваицата а сепак неможете да зачнете бебе препорачувам да пробате и вака.

И не заборавајте.......треба да водите љубов и да уживате, а не да правите деца. Опуштете се и уживајте еден во друг потполно. Човек заборава на овие ствари а баш тоа е најважниот дел при зачнување на бебе!

Поздрав

love23 and Nina24 like this.
  19. zlatapetkova

дали тестот ќе ми покаже точен резултат ако го направам денес?.треба да не добијам за два три дена.

20. Francesska

Francesska Истакнат член

Симптоми на бременост

Ме интересира дали некој имал проблем со пролактинот?? Мене ми доаѓаше на секои 18 дена, после прегледот кај матичниот ми рече дека ми е низок прогестеронот, ми даде некои таблети, не се ни сеќавам дека беше пред едно 5-6 години, ѓи испив но циклусот не ми се среди. Е годинава кога озбилно си ја сватив ситуацијата дека сакаме да имаме бебе се проверив во Систина и му најдоа низок пролактин, пиев достинекс некој месец и циклусот ми се среди, докторот кажа дека и шансите за забременување се поголеми, но кога го прашав за прогестеронот што ми беше низок вели дека тоа нема врска, туку кога ке останам трудна тогаш ке ми го провери, а читам дека баш прогестеронот е битен за овулацијата:( незнам што да правам, но досега обидите за бебе се безуспешни помош со некое искуство....