Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Честитки @delvi i @rakce89 имајте лесна бременост,Господ да Ве чува и радува,ајде влечете нога и за нас :inlove::inlove::inlove::inlove: Ние денес го направивме спермограмот,резултати после 12 ч па ќе видиме каков е мм :wasntme:

На delvi и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  2. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Женски андростендион ми беше висок Ви пишав пред некој ден...немам полицистични јајници и денес бев на доктор . И нејзиниот одговор беше бидејќи сум многу се нервирам. Ама што да правам тоа е послино од мене нервата секој си ја носи со себе. Ај кажете нешто за смирвање освен апчиња. А и 14 ден ми е ме гледаше на ехо вика не гледам фолекул, ама не мора да значи ништо можи веќе ми завршила овулацијата или до прва ќе биди. Eте толку од мене убав и секси виденд до сите вас :*

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    @delvi, cestitki, imaj ubava i lesna bremenost. mnogu e ubavo da se procita vakva vest, dava nadez na site ostanati. samo sakav da te prasam kolku vreme se obiduvavte za bebe i koga se resi za inseminacija?

4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    фала на честитките...ние со сопругот сме веке 11 години заедно од кои 3 во брак. За бебе почнавме пред 2 години поинтензивно да се обидуваме по природен пат, но никако не успеавме, може затоа што имав стресови на работа го спремавме спратот..Од ноември се вселивме во новиот спрат, и решивме од јануари 2015 ако не биде да си почнеме и по доктори. Се одлучив без двоумење за Органџиски во Штип бидејки знам повеке успешни приказни од таму. За почеток ги правевме сите основни тестови, брисеви, мар тест спермограм проодност на канлаите. тоа ни траеше до кај мартмесец...Бидејки имав и нередовен циклус со прималут нор во април провоциравме и решивме да одиме прво со инсеминација да направиме една до две, ако не бидеше ништо од тоа ке одевме директно на ин витро. Во мај немав створено доволно фоликули, бидејки не реагирав на кломифенот, во јуни со зголемена доза кломифен 1 наутро , а две навечер се створи само едно доволно големо фолкулче на десниот јајник и на 11.06 ја правевме инсеминацијата и еве вчера се покажа дека засега е успешна, од прва...

На MADO, bubic.k, Lisa_Maja и 11 други им се допаѓа ова.
  5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Честитики и од мене и со лесно да си ја износиш целата бременост. Ти посакувам се најубаво :hug: :* :inlove:

6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Mila probaj so vitamini b6 i b12 tie gi preporacuvaat za smiruvanje na nervniot sistem.

7. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Здраво на сите Делви најпрво да ти ја честитам бременоста со лесно да си ја износиш и многу се радувам кога ќе слушнам дека некој после толку време конечно ги видел двете најубави цртички во животот. Се извинувам да те прашам дали имаавте некој проблем со спермограмот или само со нередовен цуклус, бидејки ние имаме проблем со спермограмот и јас имав полип но правев ХСЦ и сега се е во ред . Требаше да почнеме од некаде и ние но испадна друг проблем и сега чекаме да се средат тие работи па да почнеме и ние некоја процедура за инсеминација. Ние веќе 2 години безуспешно се убедуваме и немаме никаков резултат, почнав да одам во Систина кај др.Ивановски но се мислам дали да одам кај др.Органџиски бидејки и поблиско ми е тука, од прилика колку те чинеше оваа процедура кај него. Ти благодарам однапред

На Стефани_5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    И ние кога почнавме со процедури спермограмот беше слаб малку подвижни и брзо умираа сега незнам како беше дијагнозата, па од јануари до сега пиеше спремотренд и сеховит таблети и спермограмот беше супер сега е нормален.. А јас нередовнот циклус кај мене го препишувам и на вишокот тежина што го имам, но се регулираше со прималут нор. Сега здравје да биде се добро со бременоста....

9. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    @delvi честитки и лесна бременост :inlove:

10. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Значи вака девојки ! Спермограмот е катастрофален
    концентрација 13.7 милиони
    Живи 20 %
    Подвижни 10 %
    Прогресивно подвжни 3 %
    Подвижни во место 7 %
    Неподвижни 90 %
    Нормални форми под 4
    Со ваков спермограм ме запиша за инсеминација само ни препиша spermotrend.Дали има шанси со ваков спермограм да забременам со инсеминација не за џабе само пари да фрлам

11. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    на крај што пишува во интерпретација-во заклучокот?

12. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Олигоастенотератозооспермиа

13. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    4.040
    ех мила кога викаме ние испитувајте прво спермограм и хсг па после пијте кломифени вие не слушате :)

На Ninichka, alisijad, Anetaoh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    почнете со терапија.. со витамини веднаш..... се се решава, ќе се подобри ситуацијата. Само смирено :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ах,Стефи знам дека ќе се подобри спермограмот со терапија од неколку месеци,но мене ми е чудно ова понеделник треба да одам за мерење фоликули и сигурно пак стоп инекција,тогаш после тие 36 часа треба да се направи инсеминацијата тоа е значи по 10 тина дена,е колку може да се подобри спермограмот за 10 дена?

16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш како што пиша @butterflysk прво рипни па кажи оп..

Се што е со под 4% морфолошки исправни сперматозоиди е апсолутна индикација за ИВФ. Незнам зошто би правеле инсеминации.

ЕДИТ Ова е само потврда какви доктори има!

На Kristula, Стефани_5 и alisijad им се допаѓа ова.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    абе кај со ваков спермограм инсеминации башка немаш ни хсг направено боже е замисли сега и каналите ти се затнати недај боже и си ги трошеше јајниците за ништо, да им се плукнам у глупавите доктори ние тука на форумов повеќе знаеме од нив. пак ли примаше кломифен сега? :o

На Kristula, kukla21 и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  18. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    Ние кога прв пат отидовме на лекар беше стариот доктор Ванчо Органџиски и тој ни го кажа следнотоЧ прво вика треба да се запознаеме убаво со вашето тело и тоа да ја видиме формата на матката, бидејки ако е со неправилна форма каде неможе ниту хирушки да се корегира џабе ке биде се. Потоа треба да го направиме мар тестот- да не сте имуни еден кон друг, затоа што ако сте - џабе сите процедури да ви ги земам парите само туку директно ке одиме на ин витро, потоа ако е во ред ако не сте имуни одиме кон брисеви и пап тест и спермограм, ако се во ред и тие одиме кон проверка на каналите кај жената, бидејки ако се запушени исто така џабе ке биде други процедур. Ја следевме оваа релација овој тек, кај мене ги средивме брисевите, каналите во ред, 3-4 месеци маж ми пиеше терапија и дури тогаш дојде на ред инсеминацијата.... А ти кај кој лекар одиш ....Инаку кај него е 8000 инсмеинацијата со тоа што пак ти прават и спермограм бидејки нели го обработуват семето и ги издвојуват најдобрите пливачи

Последна измена: 26 јуни 2015
    На stevemila, newring86, Love86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    delvi cestitkki mila sega vidov :) da si imas lesna bremenost :) a kakov e toj Mar test, kade go pravevte kolku cini? Da ne mislis na antispermalni antitela i ostanati avtoantitela, sigurno e toj.

20. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Јас одам во Охрид кај доктор Захариевски центар за ин витро