Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Како тоа една? нели провери преку крв, имаше висока бета како што се сеќавам. Го повтори тестот преку крв, за да видиш дали се дуплира правилно бетата?

2. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    ne sum go...pravev vo petokot bese 81, 7 sega neznam dali bidejki cesto mokram pa toa vlijaese za testot da bide negativen, danee razreden hcg hormonot...neznam sto da mislam
    :(

3. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Голема е веројатноста од често мокрење да е разреден хормонот, па тестот не го препзнава. Најдобро направи го тестот наутро, после 6 часа активен сон, или за уште посигурно повтори го тестот преку крв. Биди смирена, и мисли позитвно, ќе биде во ред, ќе видиш :hug:

4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @delvi utre idi da ti zemat krv,ako se duplira vrednosta toa znaci deka so sigurnost si bremena.kakov test za bremenost pravese?Nemoj da panicis,samo so pozitivni misli :*

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Девојки денес бев на доктор за мерење фоликули ради реда повеќе одев да се договориме за хсг и инсеминација и ме виде на ехо имав 3 фоликули по 10 мм ми вика супер,а 8 ми ден ми е од циклус со кломифен по 1/2 на ден.Е сега минатите два месеца имав поголеми фоликули,можно е да се помали дека последниот ден не го испив и вечерта се испијанав ама се испијанав па ми се стемна од се :drunk: и се мислам дали да правам инсеминација или да почекам да се подобри спермограмот? се консултирав со повеќе доктори ми рекоа ти си за инсеминација

6. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    Правев sure check, ке го повторам и утре наутро...и ако пак покаже негативен ке одам да ми земат крв....Ама овие денови станувам и навечер во тоалет на секој саат време...ајде ке видам утре што како ке биде...

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    а како планираш да го изведеш тоа и хсг и инсемнинација мислиш во размак од ден два се прави тоа? не си ми јасна навистина, пиеш кломифен а спермограмот благо речено катастрофа, каналите непроверени, а оние доктори само парите ти ги зимаат, и јас ќе ти направам инсеминација за 150 евра па после ќе те тапкам по рамо епа не бидна мали се шансите, што ќе извадат од помалкју од 4 % морфолошки исправни сперматозоиди?. Не се лути ама каша попара си направила.
    Направи прво и основно хсг од 9 до 11 ден од циклус се прави. После пауза еден месец, маж ти нека го подобри спермограмот па после инсеминации. Не знам како им веруваш на тие доктори кои ти лупаа кломифен ко бонбони и зар мислиш дека се стручни што ти ги трошеа јајце клетките без спермограм и хсг? Ако мислиш дека се стручни прави слободно .

На zalosna, emkaemka, only44you и 4 други им се допаѓа ова.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    delvi може не е точен тестот не се нервирај, не си требала да правиш таков требаше после пак да провериш преку крв, ајде провери сабајле сигурно се е добро :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Анета, убаво ти кажуваат девојчињата. Никој тука лошо не ти мисли. Твојов доктор е или нестручен или повеќе му е до парите. Хсг се прави од 9-11 ден од циклус. Ти веќе пиеш кломифен, имате лош спермограм и згора на се инсеминација ќе правите. Со под 4% морфолошки исправни сперматозоиди фондот одобрува директно ваучер бидејќи се смета за апсолутна индикација за стерилитет.

На zalosna, BirMelek, Стефани_5 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    правев утрово пак тест суре чек и пка негативен...отидов за крв и мирекоа дека треба барем 7 дена да помине за да се покаже...и на лугето од лабараторијата миселнње е дека 81,7 не е баш сигурна бременост...а во петокот докотрот ми кажа дека е ок..сега стварно незнам што да мислам...ако е пак толку вредноста значи има нешто ама не бременост...џабе ке биде радуванњето...треба да чекам до 3 саат сега за резултати..

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    делви од сношти те мислам сега кога видов си пишала реков ќе биде нешто убаво. а да му се јавиш пак на докторот? ајде со тебе сме!!!

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас мислам дека 81 не е мала вредност. Имаше некои таблици колку треба да е вредноста на бета хцг со едно ембрионче, колку со две на кој ден од овулација. Сигурна сум дека ова е во рамки на вреднотите - на компјутер дома ми е зачувано тоа, не можам сега да пристапам.
    Почекај ги резултатите. Стискам палци!

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    delvi слушни се со гинекологот тој најдобро ќе ти каже се надевам не станувало збор за биохемиска бременост :( те чекаме со убави вести :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @delvi , те чекаме со новости :hug:

Иначе.....4 ти месец како ми доаѓа теткава неканета.....
    Знам дека не треба , ама малку ме фака паника....

Прашањето ми е....после колку време неуспешно обидување се обративте на лекар?

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас после само 2-3 месеци..

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    јас истиот месец кога почнав со обиди. немав редовна менструација и знаев дека нема да биде лесно. во секој случај никако, ама никако не го оправдувам ставот да се чека година, а после да се оди. јас не би чекала.

На Love86, Libra88 и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас се согласувам со ова. Поарно да си раат дека не ти е ништо (со сите испитувања направени) и да се опуштиш психички, отколку да си ја лупаш главата.

18. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Незнам што да правам..... Пред да почнеме со обидите бев на гинеколог, му реков дека планирам бременост, правев само ПАП. Резултатите супер. Ми рече и микробиологија да правиме, ама ја занемарив искрено пошто не сум имала проблеми никогаш. Уредни еха, уреден ПАП, циклус у рамки на нормала....

Вчера бев тажна, му спомнав на сопругот, он вика - да се провери прво он. Ке ми треба совет каде да отиде. Не е проблем да е приватно, само да не биде 5 дена малтретирање со чекања и не завршена работа.

И уште едно прашање- од каде да почнам јас? Треба да испитам хормони? На кој ден од циклус?

Фала ви.

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    хормони на 3 ден од циклус земи упат од матичен гинеколог за на Гак или Клиничка Биохемија. Спермограм приватно авицена 1200, систина е доста поскап не знам немам правено. Ние секогаш правиме на државно на хистологија за 150 ден, се јавувам закажувам обично за недела дена има термин ( не работат со мој термин мора преку телефон или директно таму да закажеш) пред оставање на примерокот имаш разговор со доктор, резултати за 2 дена, чисто средено , ако не ти се дава пари на приватно ти го кажувам ова :) организирани се доста нема да се матката 5 дена тоа сигурно :)
    И брисеви направи си не се на одмет

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    е па еве прв добар чекот ти е што сопругот ќе се провери. после може да си испиташ хормони на трети ден се испитуваат тие основните 5 фертилни, а има има други кои се од значење за забременувањето како на пример тироидните, андрогените и други едни ги заборавив како се викаат поврзани со џигерот докторката убаво ми го објасни влијанието и истите не мора да се испитуваат на трети ден. за некои нема реагенси на државно. ама кога се фаќаш за испитување испитај ги сите. а за микробилошките мое мислење е сепак да ги испиташ, иако немаш мака. сметам дека се исто значајно како папот нели? и за папот немаме мака па го правиме. а чисти брисеви ќе ти требаат и за евентуално хсг. не ни е лесно сите сме во незавидна позиција, ама тоа е.