Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Фала ви на брзите одговори...

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Незнам како си ги занемарила микробиолошките?! И да имаш бактерија таа може да е присѕтна а да не прави видлив проблем. Обавезно да ги направиш.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  3. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Nie prvite 6 meseci bevme demek opusteni i ne se opteretuvavme(a sekoj mesec bevme sigurni deka sum trudna:D), potoa jas napraviv osnovni pap,mikro,eho koi i taka gi pravam na 7-8meseci. Potoa prodolzivme 3,4 meseci celno na plodni denovi odnosi-pak nisto. E duri sega napravivme spermogram,i pocnav so pratenje ovulacija kade se ustanovi deka ne pukaat folikulite koga treba. Jas iskreno se osekam deka tek od sega mozam da brojam neuspesni obidi otkako znaeme sto ni e (mozebi) problemot.Trebase porano da ni tekne vaka koga razmisluvam... Ama imam cuvstvo deka moze brzo da bidne,cul me gospod.

На MADO, BirMelek, only44you и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Девoјчињa, прaвев ХСГ вo јaнуaри и се е Oк, вчерa мaтичнaтa ми викa дa нaпрaвиме пoбрзo инсеменaцијa зa дa гo искoристиме ХСТ-тo.Кaквo е вaшетo искуствo, кoлку е вaжнoстa нa ХСГ-тo пред дa се прaви инсеменaцијa и дaли пaк ке ми бaрaaт хoрмoни дoкoлку се пoстaри oд 6 месеци? Пoздрaвче дo сите штo се вo исчекувaње нa бебушкa

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Викаат дека до 3 месеци после ХСГ е веројатно да има бременост бидејќи каналите се проширени од течноста. Каде планираш да правиш инсеминација?

6. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Вo Систинa нaјверoјaтнo, уште не сме oдлучиле ни кaде ни кoгa. Се мислaм дaли дa пoчекaме уште некoј месец пa пoтoa дa oдиме ( испитувaњaтa штo дoсегa ги нaпрaвивме се вo ред , лекaрите викaaт реaлнo немaме никaкoв прoблем a бебушкa немa).Oвa сo ХСГ- тo ме зaгрижи пa си велaм дa се кoнсултирaм сo вaс штo пoнaтaму

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    A што те загрижува ХСГ-то, не те сфатив?

По мене направи си нови хормони и со резултатите од хсг и спермограм да си одиш кај специјалист.

8. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Пa мaтичнaтa ми рече декa зa инсеминaцијa требaлo ХСГ-тo дa не е пoстaрo oд 6 месеци.Инaку бевме и кaј Лaзaревски вo Систинa, тoј ни рече резултaтите ви се вo ред, aкo се oдлучите зa инсеминaцијa дoјдете и ке пoчнеме сo прoцедурaтa нo ништo не ми спoмнa дo кoгa е вaлиднo ХСГ-тo

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ХСГ се прави еднаш. Зарем секои 6 месеци ќе проверуваш канали?! Демек за 6 месеци ќе станат непроодни?! Аууууу! Сега ептен да не е од пред 15 години, ама тоа нема трајност. Бог да чува.

10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I jas otidov istiot mesec koga pocnavme, zaradi toa sto nemav redoven ciklus i deka znaev oti volku dolgu ke teglam maki bez bebus... i koj znae uste kolku dolgo :(
    Zatoa ne gubete vreme, srekja imas sto mt izrazuva zelba za da se proveri, mm cekase edna godina da pomine pa da se svesti deka mora toa da go napravi.

11. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Ok, fala ti kukla21 za brziot odgovor, ke vidime togas koga ke pravime inseminacija. Pozdrav do tebe i ti posakuvam poskoro da se izraduvas so malecko soncence

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако веќе си била кај Лазаревски, слушај го него. Он е специјалист и само тоа го работи. Ако треба нешто екстра да провериш, ќе ти каже. Среќно и што поскоро да се радуваш!

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  13. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    сега ми јавија вредноста паднала на 13...ништо ке да е овој пат..лажна надеж...

14. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    сега ми јавија вредноста паднала на 13...ништо ке да е овој пат..лажна надеж...

15. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    немој само да се разочаруваш, мисли позитивно, се ќе биде. ако не е овој месец, ќе биде после тоа. главата горе и само напред

На Libra88, irenna, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    здрави живи следниот пат...сега се вракам во оваа тема пак да се дружиме..макар што не ве напуштив за долго...но секое зло за добро белки ке биде

На nevenask, stevemila, Bond Girl и 5 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш како што кажа. Ова секако значи дека до оплодување доаѓа. Треба да го гледаш како позитивен знак. Ти посакувам многу среќа следниот пат.

На Bond Girl, Libra88 и Ninichka им се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.215
    Vidi jas nesakam voopsto da te razocaram ili slicno, no bas ti procitav nekoj post od porano I po moe mislenje kaj tebe ne ni doslo do bremenost, oploduvanje I slicno, tuku ednostavno pozitivniot test ti e rezultat na prenano napraven, kade sto seuste imase dejstvo od inekcijata koja si ja primila, a I HSG ti bese vo petokot povisoko poradi istoto.
    Se ke bide samo trpenie I pozitivno, I sleden pat neizbrzubaj za da ne se razocaras pak vaka :)

На zalosna и only44you им се допаѓа ова.
  19. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    па тестото го нарпавив по препорака на докторот 14 дена по зафатот од инсеминација...на 11 06 ми беше инсеминацијата на 09 06 ја примив прегнилот...а на 26 направив тест преку крв...колку дејство имат тие инекции...

20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.215
    Pa kolku sto znam jas kaj site e razlicno, moze 10, a moze i 15, 16, i poveke.....se zavisi od organizmot. Ajde nemoj ic da ocajuvas i razocaruvas se ke bide, koga treba togas, a nie ke go precekame so rasireni race :)

На zalosna и Ninichka им се допаѓа ова.