1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    .se javiv na doktorot mi kaza deka ne e dobro i deka mozno e spontan da nastanal... se dogovorivme da pocekam do petok ako ne mi dojde da odam vo sabota na kontrola...Inaku mi napomena da prodolzam da go stavam utrogestanot i pokraj moeto prasanje dali utrogestan ima nekakvo vlijanie vrz ciklusot...Zasto vie mi kazavte deka dodeka go stavas nego nema sansi da dobies...no doktorot mi kaza deka ovie dve raboti ne se povrzani... vase mislenje i iskustvo

2. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Posle mojata hemiska bremenost doktorot mi rece da prekinam so terapijata. Ne gledam I onaka logika za upotreba na utrogestan koga nema bremenost.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    незнам зошто така ми кажа...дали додека не се осигури на ехо не сака да прекинувам ...тоа е

4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    а после ваква бременост какви чекори следеа кај тебе...дали и кога остана бремена...

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Devojki, dali znaete Glukofaz dali go davaat bez recepta?
    Dr.Brankica Krstevska mi predlozi da pijam Glukofaz, no bidejki komunikacijata bese preku mail, nemoze ona da mi izdade recepta. Dali mozebi maticniot moze da mi prepise vo slucaj da ne go davaat bez recepta?

6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Moze sekako :)

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас не мислам дека дејатвото на хцг може да трае толку долго.

8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    не ја разбрав делви како тоа докторот ти рекол ако не добиеш до петок да одиш, а сепак да продолиш да ставаш утрогестан?и како тоа утрогестанот и менструацијата не се поврзани едно со друго? :?: дефинитивно додека ги примаш не може да добиеш. ќе добиеш кога ќе ги прекинеш отприлика по 3 дена. сигурна сум во ова што го кажувам. ако не - менувам јас докторка:)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Kaj mene toa se sluci vo januari lani posle 4tata inseminacija. Prvo se obidovme so uste edna inseminacija, bese neuspesna. Posle napraviv ispituvanja vo transfuziologija, mikrobiologija I MANU, mi otkrija trombofilija. Bremena ostanav so invitro na priroden ciklus na kraj na maj, bebus se rodi vo fevruari godinava. Celo vreme bev pod kontrola na antikoagulativnite faktori I primav fraksiparin inekcii.
    Iscitav eden kup informacii za hemiska bremenost I mozam samo da ti kazam deka kolku I da e emotivno bolna, mnogu e cesta (povekjeto zeni ne se ni svesni koga ke im se sluci, zosto se otkriva samo so ran test) I najcesto nema nikakvo znacenje za moznostite za natamosno zabremenuvanje. So srekja!

На only44you и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Zenski imam cesti napadi kako da kazam malce sum straslivka ama mi ude zesko niz celo telo.dali se mozebi I hormonite sto uste ne se sredile od kiretazata sto ja pravev vo aprilI dalu mislite deka treba so folna da si pocnam posto planiram bremenost.

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас си добивав дури и по 10 дена - на денот кога требаше редовно да си добијам :)

@iva78 од фолна нема штета. Можеш слободно да си ја пиеш.

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Kako mozi spontan da e a nemas nikakvo krvarejne??

13. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @delvi mi e mnogu krivo za ova sto ti se sluci... Mozebi ne e vreme za ova sto ke ti pisam, ama se nadevam nema da mi se lutis. Ako si vo moznost obavezno smeni si go doktorot. Da stavas utrogestan, na bhcg tolku nisko, koe ne se duplira, nema logika. Otkako ke se prestane so lekarstvata, po nekolku dena ciklusot ke dojde. Kako e mozno da nastanal spontan? Mislam ti krvarese ili? Ako ne, kako zaklucil doktorot deka se slucil spontan?
    Ne me sfakaj pogresno, ne si ti vinovna, ne se obiduvam da te prekoruvam sega ili nesto slicno, najdobronamerno e ova.
    Se nadevam deka si podobro, deka ke bides uste podobro i naskoro ke se izraduvas!

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    не не се љутам, па ги сметам за добри доктор Органџиски...Околу мене најблиски имама кај нив што успеале со ин витро...е сега...ке видам може не му се верува додека не ме виде на ехо незнам ...ке почекам уште оваа недела...

15. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Не се секирајте, кога најмалку очекувате тогаш ќе се случи тоа што најмногу го сакате. Имајте верба дека нешто убаво ќе ви се случи и токму тоа ќе се случи. Ви посакувам среќа и многу љубов.

На zalosna и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    @delvi жал ми е многу :hug:. Ама, наскоро ќе биде, верувај и биди сигурна во тоа. Ќе биде кај сите, мора да биде. :hug:

На wings, Libra88, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Ako imala hemiska bremenost nema da ima krvarenje, edinstveno ciklusot koga ke dojde moze da e poobilen.

На zalosna и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Dali ima nekoja devojka tuka od Strumica da mi predlozi nekoj doktor od tamu sto raboti vo sabota?

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    јас сум од Струмица ама леакр кој работи во сабота незнам, зашто ти е потребен ..може д-р Триводалиев да го прашаш за приватен преглед кај него ..

На stevemila и MADO им се допаѓа ова.
  20. hani986

hani986 Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Има ли некоја од вас да има правено инсеминација во Штип кај Шумански пишете ми ве молам