1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ајде девојки како беше рецептот со медот и семките за подобрување на спермограмот? неможам да го најдам наназад,каков мед? дали може багремов,какви семки и по колку грама,сабајле и на вечер по една лажица..ви благодарам

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    може било каков мед, не е со семки туку со јаткасти плодови, мелени непечени, ореви бадеми лешници, индиски оревчиња, кикирики, плус можеш малку сусам да додадеш, суво грозје, кајсии, сливи се ситно исецкано, само не ставај количински многу нема теглата да собере. Сето тоа се меша и се јаде со дрвена или керамичка лажица никако железна еднаш до два пати дневно на гладно

На promeneta, Anetaoh и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Moze da se dodade i semki i soncogled nepeceni.
    Inaku jas na seto ova dodadov i propolis, polen i cimet.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ви благодарам многу,уште прашања имам некоја од вас што правела HSG во Плодност Битола дали се прави со анестезија,така разбрав дека поново време го правеле со анестезија кај Д-р Таше некоја да има правено поново време?

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    @Anetaoh јас правев во Плодност во февруари, со анестезија е 9000, а без е 7000. Е сега тоа не е класична анестезија, не те успиваат, туку прво ставаат систем со инфузија во собата за подготовка па те слегуваат кај рендгенот и таму во системот додаваат нешто за болки. Јас правев кај др. Таше и за 2 минути беше завршена постапката, а не сетив ништо, т.е од тоа што го ставаат бев како зашеметена. Резултатите ги даваат веднаш.
    Да се надополнам- докторот што снимаше неколку пати ми напомена дека ако не се проодни каналите, може да се почувствува болка ако пробива течноста.

Последна измена: 1 јули 2015
    На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Spored mene, anestezijata e apsolutno nepotrebna rabota za tolku kratka procedura.

На bebaa, Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    Да и јас после тоа сфатив дека немаше потреба, можев и сама да се напијам нешто за смирување, ама поинаку ја замислував таа анестезија. А во Бт немавме опција тој период за на државно, требаше да чекам за Ск, сега незнам дали прават мислам дека сеуште не.

8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.216
    A ustvari kakvo dejstvo bi imalo I propolisot polenot I cimetot na seto toa, aj te molam prosvetli me :) :)

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас мислам дека анестезијата е крајно непотребна. За 5мин работа, не вреди!

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ah kaj sto ve citam kako mi se prijade sega od toa medot so jatkastite plodovi ,mmmmmmm :D

На bebaa, irenna и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Затоа што сите три поволно влијаат врз спермата и го подобруваат нејзиниот број и квалитет. Поленот, прополисот и матичниот млеч се препорачуваат и за жените, не само за мажите. Значи воопшто, пчелните производи се број 1 за оваа работа!!!

На Kiflicka05, stevemila, wings и 2 други им се допаѓа ова.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.216
    Aha znaci I toa da napikam vo medot OK fala ti mnogu :)

На stevemila и only44you им се допаѓа ова.
  13. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Мое искувство: кога појдов ме прашаа дали сакам со анестезија, анестезиологот ми кажа дека постапката може да биде болна затоа подобро било со анестезија. Ама кога ми кажа дека процедурата е помалк од 5 минути, си реков колку болно може да биде за 5 минутки, ќе издржам. Па и кога ги видов девојките зашеметени од анестезијата, одлучив дека ќе одам без анестезија. Анестезиологот ме гледаше чудно 2-3 минутки ама јас бев одлучна и готово. Во самата течност ставаат анестезија и навистина нема потреба од дополнитена. Многу е кратка постапката(2-3min.) и воопшто не е страшна ни болна. Заб да поправаш повеќе боли, а и подолго е :). Ајде со среќа, не се плаши лесно е, а многу корисно за се понатаму.

На irenna, kukla21 и only44you им се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.216
    Pa zar ne si napravila seuste???????? ;) jas demek mu go napraviv na maz mi ali mu kradam, jas jadam med so seme od kopriva, arnonija, jatkasti plodovi, no se sto e tugo e poubavo :) :)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.216
    Abe jas bi rekla za HSG I anestezija koj kolku e hrabar ili na koj kolku mu e pragot na tolerancija za bolka. Za mene bese nevozmozno bez anestezija mislev deka ke zbesnam, jas na zabar samo za plombiranje sum so anestezija ednas sakase zabarkava bez, ali koga I se zgrciv, prebledev. Taka da kratka e procedurata ali napraveteja kako I ke vi e pomalku traumaticna :)

На Bond Girl и only44you им се допаѓа ова.
  16. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Се согласувам, сепак индивидуално е. Моето искувство за ХСГ беше многу лесно и безболно. Ама ете заборавив да спомнам дека мојот праг за издржливост на болка е многу висок (како војник сум :lol:). Ако некој е многу плашлив може да земе и некоја таблета за смирување или во краен случај анестезија. Најдобро секој да си одлучува сам за себе. (y)

На kukla21, only44you и emkaemka им се допаѓа ова.
  17. ripce ripce

ripce ripce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    53
    еве ме и мене на почеток повторно не било за мене самошто треба да го извадат како што рекоа мртвиот плод ко не се развива плачам не кажавме никому итешко е да се скрие вам ви кажав како на приjател и сега пак барам утеха во вас дали некоjзнаj како одат овие работи и колку треба да платам Тазна сум но ми беше речено подобро сега отколку на неколку месеци

18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.216
    Mnogu, mnogu mi e zal :(
    Kolku sto te procitav nekade nemase ni srceva akcija znaci mnogu si mala, taka da mozno e I da se iscistis sama davaat I nekoi lekarstva, no ako taka nemoze se pravi kiretaza, procedurata e kratka I bezbolna I se pravi so celosna anestezija, samo nekolku saati ke posedis na klinika. Na privatno neznam cena, no na drzavno ti e epten eftino. Potoa ke krvaris malku I sledniot mesec ke si dobies najnormalno, ke si pocekas 3 meseci I mozete nova borba :)
    Znam denes svetot ti e srusen nad glava, no nemoj da ocajuvas, izbrisi gi solzite, kreni ja glavata, gusnete se so mazeto, I recete nebilo nase :) ke bide I kaj vas kaj site nas ke bide, samo trpenie :)

На Kiflicka05, only44you, iva78 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. ripce ripce

ripce ripce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    53
    ti blagodaram za sovetot i ubavite zborovi glupavo e custvoto ama ke bidi podobro se nadevam sleadniot pat

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.216
    Cuvstvoto sekogas ke e glupavo, prasanjeto kako vaka, zosto vaka ke e sekogas prisutno, no zivotot prodolzuva vaka ili onaka. A kako toa senadevas podobro sledniot pat???????!!!!! Sekako deka ke bide sledniot pat, najubavo ke bide sledniot pat ke si galkas mese golemo, a posle i bebule, pa detence.....pozitivnata energija nemoj da te napusti ni za moment, denes e vaka, no utre ke pomine, mora da pomine, zadutre veke ke celis kon nova pobeda. Ete takov e zivotot na nekoi im poaga vednas od raka, a nekoi kako nas se pomacuvaat, no ke bide nie sme od onie pohrabrite, posilnite. :hug::hug::hug:

На ripce ripce, only44you, Bond Girl и 2 други им се допаѓа ова.