Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    За девојките кои го изгубија плодот:
    Многу ми е жал, девојчиња, ама ќе биде. Зарем има поголема утеха од тоа да знаете дека можете да останете бремени :) Ајде, сега, гушки и бацки дома со мажињата, и чекаме нови позитивни тестови :*

На ripce ripce, only44you, BirMelek и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Leleee zeska pot me obli... devojki samo glava gore, a Gospod ni go dava najdobroto za nas, ova ne bilo najdobroto.

На Kiflicka05, ripce ripce, only44you и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Сакам да прашам, дали после хистероскопијата наредниот месец можам да направам проодност на каналите? Контрола имам закажано дури после 20 дена, значи од коа ке ми дојде после 20 дена (денес ми е прв ден од менструација после хистероскопија), а јас сакам некако да ја забрзам работава , да одам овој месец на проодност ?

4. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    женски кој од вас имаше ешерихија коли и како да ја излечам .... сега ми најдоа во мокрачата ;(

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @AngelOfArh imase, ja izlecila so vloskite na TianDe.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Фала многу :) ги има во аптека ? И кај да ги најдам

7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Srcki koi hormoni treba da gi ispitam za dokumentite preku fond?

8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Javi se na ovoj broj (kancelarija na TianDe) 078 600 003 pa ke se dogovoris kako da gi naracas.

@stevemila kako sto imam procitano, TSH, T4, FSH, LH, Estradiol, Testosteron i Prolactin.

На kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Srcka jqs sum od str mislam trivodaliev doma deka raboti

10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Srcka kolku si bremena?Jas bev 5 nedeli I se uste nemase srceva reakcija.Prokrvariv.Primav inekcii i dabroston no nisto imav spontan.Ama ne mi pravea kiretaza se iscistiv sama.Krvarev ko so menstruacija I imav mnogu bolki.Eve pominaa veke 6 god.:( uste malku I na skolo ke mi odese.No toa e Godpodova volja.Zal mi e,no bidi hrabra ke uspeeme site ke pomine ova bolka.Te guskam:inlove:

На ripce ripce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Девојки, како што тргнала работава, ќе се вратам во оваа тема ;( Бев денеска на контрола и ништо.....;( срцевата акција беше изгубена ;(;(;( На 6 недели се беше во ред, убаво вгнезден плодот, срцева акција имаше и се слушаше убаво, а сега по две недели, ништо. Пораснат си е плодот како за 7 недели и некој ден ама нема с.а. Се утепав од плачење, закажав кај уште двајца доктори за денес, сега го чекам мм да си дојди и ќе одам на уште две мислења, ама немам надеж. Како рекол Бог така ќе биди, мене оваа бременост ми беше благослов од Бога, па не се лутам за ништо, благодарна сум за се. Многу ми е тешко и болно, ама ќе помини. Бог сите да не благослови.

12. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Зошто мора и ова да се случи...Ајде не губете никаква надеж, тука сме за да си помагаме. Сега главата горе и уште попозитивни бидете, штом еднаш дошло до бременост мора и повторно да биде:inlove:

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Оф душички :( Нема зборови што ќе се пишат да ви олесни или да ви даде утеха.. ова мора самите да го одболувате :( Жал ми е многу. Те гушкам

14. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    Леле луѓе што стана работава. Нема зборови кои што можат да ве утешат, знам дека е болно, но бидете јаки и издржете ве молам. Без откажување. Штом еднаш биднало значи нема некој проблем - ќе биде пак. Барем знаете дека се е во ред со вас.
    Кај мене ова е 2ра оваква менструација.Предходната беше пред 3-4 месеци иста. Страшно крварење. Парталишта паѓаат од мене. Додека ми каснеше сега неможе да секне.
    Ме плаш помислата дека можеби сум имала хемиска бременост....

На emkaemka и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.215
    Sto toa se iznacitav jas denes ovde????!!!!!!!! A taman si rekov se pravi poleka poleka ovde cistka :( :( :( de be veke sto sudbini ke imavme, ke pomine, sekako deka ke pomine, ke bide I kaj nas, doprva ne cekaat ubavi denovi toa sigurno, no zosto be vakvi maki postojano, zosto vakvi mostovi, ne e fer, navistina ne e fer :( :( :(

16. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    леле ајде на сите нека ни е на помош мајка богородица и господ...си ја знаат работата нека бават само да не не заборават...ако треба маки да теглиме з ана крај да го имаме најмилото во раце нека биде и така....еве денес и на работа ми рекоа за една колешка беше со трето бремена и по две машки и рекоа девојче и ептен беше срекна...но во 6 месец тргнало наопаку и ништо од бременоста...
    женски чеда за маки родени....битно е да не се разочаруваме и да продолжиме поантаму...

На stevemila и ripce ripce им се допаѓа ова.
  17. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Mnogu tazno navistina. Teska e nasata sudbina. Znam deka nema uteha za vasite zagubi i sto i da se kaze e zaludno i nema da se namali bolkata, no tuka sme za se. Srekata koga se deli e pogolema, a tagata koga se deli e pomala...taka vikaat. Noviot den nosi nova nadez. Mora da ste silni. Ve gushkam site i Gospod neka bide so site nas!

На bubic.k, stevemila, Lisa_Maja и 4 други им се допаѓа ова.
  18. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Vi pustam golemi baknezi se guskam I da ne se sekirate ke dojde I toj moment....I jas gi cekam toa posle dva spontani ama gospod e golem :hug::hug::hug:

19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Девојчиња мили. Верувам во вас и знам дека од утре кревате глава и ја продолжувате борбата. Тука сме да си дадеме неизмерна поддршка која сега вам ви е најпотребна. Понекогаш животот не изигрува толку подмолно и неферски што едноставно не знаеме зошто така се одвиваат работите. Се што може да наравиме е да го прифатиме сето тоа и да продолжиме. Кога ќе ја постигнеме нашата цел, дури и ќе се гордееме со себе што сме биле силни да ги преминиме ваквите премрежја. Добра ноќ. Спијте! Сонот е лек за секоја мака. Утре е нов ден...

На stevemila, kukla21, do-re-mi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ah...;(;(....dusicki.Sto da se kaze,za ovie maki. Tesko e,pretesko....no kako sto rece nasata kuklicka,nema otkazuvanje,odime do kraj. Eden den nasite race ke bidat polni.
    Sakam samo da ja dadam mojata poddrska i bidete hrabri,nemojte gnevot,depresijata i prasanjata od tipot ,,zosto mene?,, da zavladeat so vas. Glavata gore,mnogu ljubov so vasite sakani i ke bide kaj site nas. Ve sakam,ve pregrnuvam silno i ve guskam najmili moi feminki :hug::hug::hug:

На ripce ripce, stevemila, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.