Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ripce ripce

ripce ripce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    53
    samo osma nedela utre na konsultaci i od ponedelnik ke dogovoram cistene toa e ke bidi odnovo pak

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Девојки,одам денес кај гинекологот т.е сестрата да и кажам дека ќе правам пауза од кломифени во меѓувреме да направам хсг и да го подобриме спермограмот таа ми вика ако ок.добро да си направиш пауза и лето е плус ама спермограмот нема врска за инсеминацијата.Како бе нема врска,толку знаат ...нели и викам колку подобар спермограм толку поголеми шанси за забременување со инсеминација...страшна работа ееејјјјјј

3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    c c c c ne mi se veruva ejjjj.. gluperdi nevideni. Neznam samo koj im dal diploma. Vikaat ovie na privatnive fakulteti bile so kupeni diplomi, sto da kazeme za ovie nepismeni sto imaat diplomi, kakvi se tie, kupeni ili zasluzeni?
    Bog da ne cuva od vakvi lekari.

На only44you, kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  4. ripce ripce

ripce ripce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    53
    da vi kazam iskremo sledniot pat ne pijam nikakvi tableti ne odam na kontroli nisto zar nasite majki i babi imaa eho apteki i so jas znam Ne ama tolku sum iznervirana pa ne znam doktorot se radvase ko me vide a imase uste pred mene dve tri mislam ne gledase soznam jas uf site custva mi se izmesani luta sum nervozna tazna pa se Smeam bez vrska aj ke mi pomini

5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne grizi se ke pomine se. Ke dojdat ubavI denovi i za nas:hug:

На ripce ripce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Maler ni ja zafati temava,tie sto si otidoa pak da se vrakaat tuka, bezveze bas....:x
    Kako sto rekoa feminkite pogore,stom doslo do oploduvanje ke dojde pak i ke se zadrzi. Isplacete se,istaguvajte so mazite i prodolzete povtorno. Drzam sreka na site!

На ripce ripce, stevemila, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Баш ми е жал девојки за тоа што ви се случило, но најважно е да не се откажете и да бидете силни. Нервозата и стресот дополнително влијаат на плодноста. Така да смирете се, опуштете се и бебчето ќе дојде кога најмалку ќе се надевате. Само без стрес и паника ;) Од срце ви посакувам летото позитивно да ви влијае на плодноста и што поскоро да се израдувате на позитивен тест за бременост. Гушнете си ги мажињата и глава горе :*

На only44you и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    бев на лекар денес..и се чуди какви се резултатите од крв...според него од 81,7 да падне за два дена на 13 не било логично....ако пагало бетата пагало по 10 на ден...така да кај мене требало да биде барем на 50 паднато....ме виде на ехо имало точка почнало да се оплодува ама не се довршило...и сега да прекинам со утрогестанот и ако не ми дојде за 7 дена пак да направам тест за бременост...мада што милсам дека нема да има потреба ...

9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.942
    Допаѓања:
    111.821
    Abe ne za dzabe vikaat 2+2 ne se 4 vo medicinata, isklucoci ne ima nasekade. Ajde ti pozitivno mozda ke bide, pocekaj nekoj den ako nedobies, testot odma. I znam pogore ti pisaa od utrogestanot nemozelo da im probie, jas stavav krinon (neli i toe e progesteron) posle IFV pa dobiv den porano. Taka da nadez, nadez...........

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  10. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    pa go prasav za utrogestanot kaza deka ne vlijae deka go davala i pri invitro pa se slucuvalo ako ne e uspesno da dobijat...taka da sto znam ne sakam da se andevam mnogu ...zatoa sto miuslam deka ako i on bese siguren vo tockata ke mi kazase da prodolzam so terapijata a da napravam test za 7 dena....ama vidov deka ne saka da mi dava lazna nadez...nisto ne e izsgubeno , se spremame za sleden pat...mora hrabro :)

На stevemila, Bebulleee, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.942
    Допаѓања:
    111.821
    Sekako deka nisto ne e izgubeno, taman rabota, samo deka ti rekol pa.......pocekaj, tolku si se nadevala, pa za uste nekoj den.......

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Devojcinja nema aktivnosti nesto ;)
    Jas bev vcera na merenje folikuli ima 3 pogolemi, od koj eden bese 20x13 no doktorot se odluci da gi picekame I drugite dva, utre da odam da me vidi, da go primam pregnilot I vo vtornik bitrebalo na inseminacija.

На stevemila, kukla21, irenna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    циклопрогинова се пијат од петиот ден од менструација, така? докторот ми е на одмор нема кој да прашам :|

14. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ajde so sreka libra88,ubavi folikuli,stiskame palci za tebe. Ke bide, mora da bide :)

На Libra88, kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.605
    Така мислам ама си пишува на упатството од апчињата.Одамна ги пиев.

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    зависи..јас ги имам пиено и од 3 ден на мензис, а и ги имам пиено веднаш после хистероскопија кога не ни имав циклус. Како ти кажаа тебе?

17. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Kade merese folikuli cisto da znam za nareden pat..ajde ke bide super ti se folikulite...

inaku mene eve denes mi dojde..taka da ke vidime ovoj mesec moze ke odmorime pa slendiot ke pravime pak inseminacija...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ke bide, samo neznam koj den :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    13.624
    Јас бев на мерење на фолекули. Имам многу, полн е десниот јајник. Се гледаа 5, но има и повеќе, скриени се едни зад други. До утре ми се плодни денови затоа ме нема запнав на решавање на проблемов што го имам :lol::lol::lol::lol::lol:

На wings, Kristula, emkaemka и 4 други им се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    кломифен ли пиеше очичка?