Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. lamia

lamia Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас имам едно прашање околу бременоста.Вака овој месец добив на 15 но ден пред тоа имавме односи со дечко ми и тој сврши во мене.И на 15 утредента ми дојде ми траеше 4 дена од 6 и после тоа почнав да мокрам на секои 5 мин имам болки во грбот т.е почнаа да ми се јавуваат ми се гади на моменти не ми се јаде спијам повеќе од 10 саати и сум ептен онака малаксана исто така вчера имав мал кафен исцедок .И баш ми е чудно не е можно да сум бремена зошто ми дојде а ги имам скоро пола симптомите и баш ми е чудно.Ме интересира дали некој имал ваков проблем и да ми даде некој совет затоа што имам читано дека можело да се забремени.Инаку ќе купам тест за бременост па потоа ќе одам на гинеколог :?:

2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас мислам дека не си бремена дека тоа ти е од ладното време ама најсигурно провери си

3. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Сакав да те прашам Свитвомен до каде си со бременоста и како ти оди

4. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    срцко влегов во 8 месец супер се држам сеуште немам некој проблеми како киселини и отечување на нозете ти како си?

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Би сакала да разменам искуство со некоја од бремените.Јас сум при крај на шестиот месец ама сеуште имам симптоми како сега да сум останата бремена,значи сеуште ми е лошо,повраќам,неможам да јадам и на пртпослената контрола ми рекоа дека детето ми касни две недели во однос на тежината,а на последната контрола која беше сега скоро тежеше 416 грама,јас стварно незнам дали е тоа доволно и ме фаќа паника,зошто сакам да јадам ама тоа едноставно е невозможно,немам апетит....има ли некоја од вас вакво или слично искуство...

6. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    срцко иди и на некој друг доктор да те види убаво јас кога бев при крај на 6 месец бебето тежеше 950 грама понапредно ми било за една недела..што дури се чудев бидејќи не јадев мн ама гледав да јадам витамини како овошје млеко јогурт (што ти препорачувам и тебе ако неможеш да јадеш друго барем овошје конзумирај во него има мн витамини) и јас до неодамна имав гадење проследено со повраќање што еве и сеуште во 8 месец чат пат повраќам и сеуште не јадам којзнае колку еве скоро 11 часот е а јас сеуште сум само на овошје не сум јадела друго немам апетит толку рано

7. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    zdravo feminki mnogu sum islpasena mazot mi pravese sperma test i na nego pisuva deka rezultatite posle 48 casa inkubacija ostanale streilni sto znaci toa ve molam za pomos mnogu sum islpasena a nemozam da go dobijam doktorot da go prasam pozdrav

8. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    За жал мила, тоа што значи нема ич да ти допадне. :sweat:
    # Стерилност в биологијата е синоним на бесплодие.
    # Стерилност в медицината значи среда без микрооорганизми.

9. letisija123

letisija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    moze edno prasajne ja sum zainteresirana da ostanam bremena ama nikako ne mozam celi 9 meseci ne znam zasto e taka koga vodime lubov se e ok ali poslem toa celata sperma mi izleguva nadvor sto moze da znaci toaa ve molam nekakvo pomos posto sakam da ostanam bremena sto da koristam :$ :wasntme: :(

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520
    Па и така треба, така е кај сите, дел од спермата искача надвор. Причината поради која не можеш да забремениш е друга, нема врска со ова.

11. letisija123

letisija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    а сто е причината посто ја от 14 години сум со него се усте не мозам да останам бремена целата спрерма скаца илии ако у моментов не искаца нисто али утрента сабајле искача се помогнете ми некакви лекови или цаеви

12. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    ^Причини поради кои една жена не може да остане бремена има милион. И јас после 9 месеци останав бремена. Мој совет ти е да одиш на гинеколог и да си ги направиш сите потребни прегледи, бидејќи немора да значи дека е во тебе проблемот.

13. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    и јас еве вејке скоро година за еден месец ке прајме , и никако да бидне одам на гинеколог штом можам побрзо ;( ,мислам бев во март што значи пред 8 месеци ,ама жената не ми беше некако сигурна што знам ,ми вика се е супер се ,морам да одам и со мажотми заедно

14. Em.mA

Em.mA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Како можевте да и го напишете ова на девојката, и нормално да ја извадите од памет. Драга шкорпија воопшто да не се секираш, ова што Иваноска ти го пратила е буквален превод на медицинската терминологија на зборовите. 100% твојот сопруг правел микробиолошко испитување на спермата(спермокултура) а не спермограм (како што стручно се нарекува) и само му е констатирано дека по нејзината филтрација останала чиста без никакви инфекции и бактерии. А сперма тест или спермограм, е сосема поинакво испитување каде што се проверува концентрацијата и бројноста на сперматозоидите нивната подвижност, оштетување, или скраја да е морталитет, и на резултатот се изразени во проценти. Се прави по претходно извршен Сида тест, и сексуална апстиненција од 3-4 дена. Анализата се состои од следниве параметри:
    -Подвижност, брза, спора, или неподвижна, нелинеарна или линеарна подвижност
    -Концентрација вкупен број на сперматозоиди и нивна виталност (Еозински тест)
    -Морфологија нормални (>50) или со промена на глава врат или опаш

Не се замарај и биди оптимист се ке се среди ........ И те молам откако ке направиш консултација со докторот пиши ми дали ова што сум ти напишала е точно 8)

15. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Како сум можела... Јас до колку знам стерилност значи тоа... Не сум сакала никого да вадам од памет. И посакувам на девојката од цело срце се да е во ред со нив и до една година да си имаат бебче, затоа што од собственото дете нема ништо поубаво...
    И сепак, тоа е форум, се разбира, дека ние не можеме да и дадеме точен одговор на нејзиното прашање... За такви нешта се праша доктор, ако не матичниот, се праша друг... за прашање никој не зема пари... :!:
    И се извинувам на девојката, ако одговорот мој не е бил точен (и се надевам да не е) ... :*

16. sanjickar

sanjickar Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    39
    значи дечко ми мој никако не можам да го сфатам.Минатите два три месеци не се пазевме и со тоа многу ми даваше надеж дека сака бебенце.Додуша ние никогаш не сме рекле еј срце ај ќе правиме бебе ..него работите дојдоа спонтано и престанавме да се пазиме...минатиот месец имавме односи на 11 ден од циклусот и некако ептен се надевав зашто ми беа плодни денови.Но ми дојде...и си реков ај со срце ги чекам плодните во ноември .И сега кога сум баш во плодни денови тој повторно почна да се пази т.е да свршува надвор од мене.
    И веќе не знам што да мислам...сака ли? неќе ли? Мака ми е ...а ми е многу глупаво да го напињам,зашто одма ќе рече шо брзаш како престарена да си.

17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    А зошто не го прашаш какви му се намерите? Пред се само во врска сте. Имате правено муабет за заедничко живеење, брак и сл? Дали имате доволно финансии да го гледате и израснете тоа дете, дали имате ставилна врска пред се? Не е само оп троп да се склопи детето.
    И прочитај поназад искуства, ретко која од прва останала бремена.
    И не гледај на плодни денови, едноставно љубете се, а бебето ќе се фати некој ден ;)

18. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Ако се сакате и почитувате треба отворено во врската за се да разговарате, мислам дека треба да му ја кажеш твојата желба која ја потиснуваш бидејќи од постот сватив дека се плашиш да му ја кажеш зошто не знаеш како тој ќе реагира на тоа. Разговарајте само така ќе ја решиш дилемата. Поздрав и ти посакувам да ти се исоплни желбата и наскоро да не израдуваш со најубавите вести мислам во фемина.

19. sanjickar

sanjickar Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    39
    тоа и ме буни девојки...од една страна вика сакам бебе..и ќе бидам мн сречќен кога ќе бидеш трудна а од друга страна после неколку обиди започнува пак со пазење .А не е мал...доволно е возрасен а и јас за бебе

20. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Па штом пак почнал да се пази мора да има нешто што го колеба, а тоа треба да го откриеш ти нормално преку разговор. Друга опција и нема, освен некоја членка тука да брца во машки мозоци па таа да ти открие какви мисли го демнат неговиот ;).