Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Devojki jas da si se pozalam malku,vcera okolu deset naednas pocna da me boli zeludnikot do kaj 1h tri pati povrativ,sabajleto stanav mislev deka sum podobro, no koga se razdrmav imav pak nagoni i povrativ zoltenikavo dva pati.Sega staviv usta korka keb si ja vrtam i za nijansa sum podobra

2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas do 20 treba da (ne)dobijam.AMA kaj mene nema filmcinja pravenje oti maz mi ne e tuka.Od sex nema ni s :D.Ama uste dve nedeli ide i togas juuu. Pa zdravje boze od Septemvri pocnuvame :clap:

На Mariangel и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    jas bev taka minatata nedela, omalaksena i nagon na povrakjanje, ima virus mi kazaa, jas brgu se oporaviv, za dva dena. Napij se koka kola i edna lazica med kasni. Ke te udri malku blago, no jas poslusav i taka napraviv, pa se oporaviv.

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    Здраво :)
    Ме немаше многу време. Собирав храброст за лапароскопија и хистероскопија.8)
    Поминав. Сега имам 2 отпушени канали и нема веке преграда на матката.
    Време е за многу :inlove::l::inlove::l::inlove:

сакав да ви споделам видеото

IVF, Fertility Treatments & Men: A Puzzeling Proposition | Alon Neuman | TEDxJerusalem
    Секоја чест за Alon кој има толку храброст пред сите за зборува за својот проблем. Има уште неколку видеа за TedX на нашата омилена тема, ама оваа ми е супер инспиративно.

Само добрите мисли во главата, и се ќе се среди. :sun:

На do-re-mi, Стефани_5, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Иако јас сум трудничка 7ми мес редовно ве читам и ви пуштам среќичка сите Господ да Ве благослови и да ви го подари најголемото богатство на свет...И незнам зошто мислам дека до крајов на летово ќе ни дојдете многуу од тука во труднички муабети...ете така имам чуство...мнооогу трудници оваа година има секоја трета жена трудна е ,:) ии дај Боже сите до една да се исчистите од тука ,а нз зошто мислам дека куклево ќе биде во првите ...Пуштам среќичка на ситее и ви пренесувам позитивна енергија од моево меше и синко еве ве поздравува си мртка и наскоро сите мамички :* :* :"

На Radost i ocaj, flower30, Стефани_5 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ah da vi kazam lani koga ostanav trudna bese juli mesec. Koga se prijaviv vo termini na poroduvanje izleze deka juli mesec bil najploden pa eden kup bevme cekirani :) za poragaj vo april. E sega na site vi posakuvam ovoj juli da vi bide duplo posreken pa duplo trudnici poveke od godinava da si cekaat bebusi vo april dogodina. Od srce vi posakuvam:l:

На do-re-mi, Стефани_5, MADO и 7 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас овој јули планирам да бидам трудно :)

На Стефани_5, stevemila, Asiana и 12 други им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Planiraaassss???????? Abe veke sme ali uste neznaeme rano ni e za potvrda ;) :)

На stevemila и flower30 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не сум потврдила инаку знам

На stevemila, MADO, Libra88 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    So srekjicka mili moi zenicki, mnogu mnogu brzo da si ja slushnete najubava vest koja postoi za eden par, jas ve citam redovno i mnogu ste mi mili i od se srce vi posakuvam da bidete najdobrite majki na cel svet :hug:
    Ve gushkam site koi ste vo iscekuvanje i vi ja pushtam celata srekja na ovoj svet :*
    Imajte ubav leten den (poolparty)

На Radost i ocaj, Love86, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    I jas planiram ovoj Juli da bides trudna :inlove::hug:

На mimidjon, Стефани_5, stevemila и 5 други им се допаѓа ова.
  12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Дај да подистуриме baby dust тука по темава многу, да се фати ептен! Многу ме потсеќа на 2013 кога дремев тука од јутра до сутра. Но, Господ е голем, и на никого не му дава поголем терет од тој кој што може да го носи! Се си доаѓа во свое време и на свое место, сите премрежја се потребни како би не направиле поголеми и подобри личности. Важно е многу да не падне духот, и да не се откажете од довербата во себе, не желбата. Верувањето во некоја цел е докажано дека половина ја отстранува. Колку проблеми имав јас, според сите можни и не можни формули медицински јас не требаше да имам деца, а денес влегувам во 8-ми месец со второ. Четврта бременост ми е оваа!!! Колку се плашев да останам бремена, женичките тука ми даваа совети и утеха дека ќе успеам. Желбата постоеше, но не беше доволна. Сфатив дека ми треба цел, дека мора да верувам 100% дека ќе можам и дека ќе успеам! Можев и успеав.

Ви давам на сите мноооооооооооооогу поддршка и мноооооооооооооогу среќа за мнооооооооооогу бебиња од темава догодина! :* :* :*

На ruruk, Mrs.Bass, mimidjon и 19 други им се допаѓа ова.
  13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ti kasni li? Moze i od vremeto jas vcera bev na urgentno poradi,, nervozen zeludnik,,
    Opusti se ke bide podobro :*

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @kukla21 se nadevam deka slonceto ti drzi sreka i ovoj mesec trudno da bides, kako ti taka i jas za tebe najsrekna ke bidam :*

Mene mi zavrsi i se olesniv mislam deka za 15 kg, ama jeviot jajnik boli :-\ eve nekolku pati koga imam ubavo dobieno koga ke zavrsi mi se cini deka pak treba da dobijam.

Da vi kazam edna poznanicka ne mozela 2 godini da ostane bremena i ima sega 7 mesecno bebe i momentalno e bremena 2 mesec i imam drugarka koja ostana bremena. Kako Gospod nikoj ne e i nie na temava ke se raduvame veruvam vo toa :*

На Стефани_5, awl, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Bokace mene mi doaga od 28-32 den,vcera mi bese 29 den,nemozam da kazam deka mi docni,se mislam deka e stomacen virus koj me ubiva,povrakam i samo leb mi gi smiruva momentalno bolkite

16. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Mi se cini deka polovinava ke mi se oddeli od telovo .. Imam nekoja glupava bolka ,blaga bolka odvreme navreme vo stomakotl,gradite mi bea osetlivi do vcera no ne mnogu...cuvstvuvam zamor no nemozam da spijam ... Za dobivanje sum za dva dena...

17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @LadyIvvy dobredojde vo klubot okolu 20ti za nedobivanje :hug:

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Луѓе ајде во понеделник сите со позитивни тестови онака понеделнички :) Овој ке биде долг викенд во исчекување ;) Држам среќа за сите нас т. е. ја пуштам целата среќа кон сите. Имам убаво претчувство :* :* :*

На stevemila, Ninichka, wings и 3 други им се допаѓа ова.
  19. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Ни се наполни со позитивни мисли темава, само така продолжете.
    Јас добив вчера, како што прерачунав наредни плодни не ги фаќаме бидејќи јас сум на пат така што здравје септември месец...а толку имав надеж во топливе месеци. Наместо мене сега сите вие до крај на лето да сте останале бремени, разбравте?
    Помалку ќе ја отварам темава, така и сама помалку се оптеретувам, но кога ќе отворам сакам по минимум 2-3 трудни да видам ;)
    Ете така, работете на случајот, чувствувам убави денови ви претстојат:inlove::hug::sun:

На flower30, stevemila, Ninichka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    13.659
    Јас имав од 18.06 до 06.07. На почетокот првата недела многу слабо, крварење, а после обемно се ичистив до даска. Е сега незнам дали да ви се придружам на групата недоагање до 20ти, оти многу набрзо е завршувањето.
    Ама еве да си формирам нова група-недоаѓање до крајот на месецот.
    Инаку од 25.06 до 10.07 имав активни односи секоеее утро(иако имав), бидејќи ми беа и воедно плодни денови, иако не сум сигурна дали може да забремениш додека имаш, ама нели во медицината 1+1 не е 2.

На stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.