Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    :D:D:DМе изнасмеа и јас си поставував вакви прашања и сама си дадов одговор,мене убаво на ембрионот усте поубаво.И јас процитав подобро е прво женското да заврши работа и после да се опушти на раат.

На stevemila, alisijad и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Инаку сакав да прашам дали некогаш сте слушнале за лунарен календар на плодност??? Читав доста по хрватските форуми а и страниве и се мисли како жената има два плодни периода во месецот овулацискиот и лунарен,и од тамо потекнува она верување каде сто жената се случува да забремени и во текот на менструалниот циклус.И јас да ви кажам си направив свој календар и според мојата дата на раѓање и часот и положбата на месечината треба да забременам на 19.12.2015 год ...хххх само занимација да си најдам,па ајде да видиме што ке биде.Инаку на истиот календар пишува како воздушните хороскопски знаци имаат најмногу тешкотии со забременување а јас и маж ми сме и двајцата воздушни :D:D

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ај прати линк

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Kukla sto ubavo mila pa tebe ti kasni :*
    Jas sonuvav deka sum pravela test za ovulacija i bil pozitiven so ubavo debeli dve crti :D

На delvi, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Тој лек јас го правев за намалување на ФСХ хормонот, кој ми беше висок 12,7, па со смоквите го намалив на 8,3, а Стефи од 17 го спушти 11...
    Всушност е и за неплодност значи , бидејки изгледа со овој лек се зголемува работата на "мрзливите" јајници, да произведуваат повеке фоликули ....

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    http://www.astro.com/ отвараш линк и идес десно подоле стои EXTENDED CHART SELECTION,кликаш на FOR QUEST USERS и си ги пополнувас личните податоци ама времето на раѓање од изводот точно да биде и ја скокаш земјата на раѓање а пишуваш град и само си одредува координати идеш понатаму и ти тава SPECIAL CHART таму внесуваш LUNAR PHASES FERTILITY CALENDAR i срч ...Ти дава се тоа сто е обележано со црвена линија ти се деновите плодни а на секое има пол на дете .Пробај ако не е јасно прати дата и време во порака ке ти израчунам

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    јас мислев на оној период после овулацијата кога се дешава имплантацијата некаде 7-10 ден после овулацијата, и ако тој период се доживее оргазам дали има влијание, создавал како грчење на матката имам читано..

8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418

Не верувам да смета,тоа е опуштање и за тебе и за мускулите,барем мене ми е така не правиш физички напор да биде штетно

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Zimaj digitalen togas :D i da ti pisuva sekako Pregnant :) mislam deka ima i kaj nas takvi, neznam jas pravev SureCheck.. ama kako da imam procitano niz temive deka ima takov i kaj nas... Ajde Kukla pa za rodendenot na sinko moj da jademe mekici za tebe :P

На stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Има clear blue се вика околу 500ден е во зегин,ама мн е скап,и најефти ке покаже ++ на прв ден од задоцнување

На stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ајде стрпете се сите ке правиме во среда тест среќно да ни тргне :):) а богами многу сме за правење тест може и попуст да ни дадат за групно тестирање :D:D:D:D:D:D

На stevemila и Dioora им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не купувам тест :) Ќе си чекам :)
    @srekice се снајдов. Интересно е за занимација :)

На stevemila, Bond Girl и MADO им се допаѓа ова.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Ти има друг пат вака доцнето кукле? :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не вака.. кога почнуваат градите да ме болат ми се зголемуваат и ме болат целите. Ме болат 2,3 дена прекинуваат, па за 2 дена иде теткица. Сега не се зголемени, само ареолата е поголема и пупките излезени и ме болат.

На stevemila, zajka1, alisijad и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Probav da ne se zamaram mesecov ama posilno e od mene. Treba da nedobijam za 2-3 dena. Vise sum nestrpliva..mesecov edna nedela posle ovulacija pocna da me boli stomakot dole. Primetuvav koga ke sednam naglo me zaboluvashe poostro, inaku onaka koga miruvav. Bolkite traea 4-5 dena. Ne bea konstantni tuku povremeni.Mnogu nekarakteristicno e za mene. Stomak edvaj me boli koga ke dobijam a ne pa 10 dena pred toa. Gradite sekako odma posle ovulacija pocnaa da bolat i se do denes trae bolkata samo sto poslednive 2-3 dena se namali intenzitetot. Od edna strana sakam odma da doznaam, od druga mn se plasam od |. :worried:

16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Колку пари сум фрлила до сега за тестови лелеее,и а купам тест и направам за пола саат ете ја тетката на гости:D:D тест за бременост ми е као еден вид покана,не правам за инает.Инаку кога правев ивф и кога ми ја ставија стоп инекцијата си правев вечерта тест пошто дава позитивен резултат и толку од ++ хх ама усте малце

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Јас добив пред два дена, две недели порано од обично. Малку се надевав дека ќе има нешто зошто многу рано ми почнаа симптомите овој месец ама ништо од тоа. Ајде да се надеваме дека мене следниот месец ќе ми биде среќен. А на сите кои што сеуште не добиле им пуштам среќа :inlove:

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Како 2 недели порано.. аууу.. некако многу порано твоево.. Ајде следниот пат ќе биде. Мора летни бебиња да направиме сите!

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    АААА јас сум готова за добивање.Нисто овој месец не ме планирајте мене :@:@

20. kukla21