Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Jas pocnav da pijam macina treva i dobiv nagoni za povrakjanje i vrtoglavica. Prekinav da go pijam i bas mi e zal. Dali nekoja od vas Feminki se soocila so vakov problem, dali prodolizivte posle so pienje ili...? Pliiiz pisete sovet.

- а каде најдовте мачина трева? Читав на форумот дека е добра за плодност, но незнам каде да ја најдам

2. LoveableMe

LoveableMe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Macina treva ima na Bitpazar, dve zenicki na pocetok na pazarot prodavaat, 50 den kesicka, treba 20 kesicki da se pijat, od denot kgoa zavrsuva menstruacija.

Moite mi ostanaa 19, posto posle pienje na prvata ne mozev da prodolzam da pijam, ako sakas da ti gi dadam :)

3. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    LOVEABLEME ти испратив лична порака ама не ми одговараш...ајде може да се договориме за кесичките..
    Малку сум скептик за такви работи, ама би можела да пробам..

4. lamia

lamia Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Бев на гинеколог :envy: и првпат одев и ми беше она блјак ...но не сум бремена тоа било некоја инфекција ми дадоа вагиналетки и уште едни ги испив сега на 14 треба да одам по резултатите и на контрола и за срека ми помина тоа ... благодарам за советот :)

5. bici-xxx

bici-xxx Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    27
    Голема подршка од мене до сите сто сакаат да бидат бремени :sun: Ние по долго обидување од 2 год. сега останав бремена фала му на Господ.Сега сум 7 недела и досега е се во ред се надевам дека исто ке биде и понатаму. Затоа никогас не губете надеш кога најмалку ке очекувате Господ ке ве израдува исто како и мене. :) :inlove: :inlove:

На izaaaaa, zaljubenakiss, LaChiquita и 3 други им се допаѓа ова.
  6. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Би сакала да ве посоветувам дека многу е важно да проверите дали фунцијата на тироидната жлезда ви е нормална,има многу жени кои неможат да забременат баш поради нејзиното неправилно функционирање а да не го знаат тоа или пак да не им е посочено да одат и да ја испитаат нејзината функција...во секој случај не е ништо страшно да си проверите...Поздрав

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    честитки бици ајде и јас се надевам на наредниот месец, овој шансата отиде ми дојде вештерката. Некако се откажав кога ми било пишано нека биде.

8. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    честитки со лесно нека е тоа е била долго очекуваната желба :* :*

9. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво на сите еве ме мене пак значи денес се соочив со мојот најголем кошмар ги добивме резултатите од биопсијата на тестисите на мажот ми и лоша вест иако бев подготвена сило да го издражам тоа резултатот е дека со мажот ми дека нема да имаме деца ама сепак не паднав во депресија и верувајте ми дека не ми беше добро кога ја примив веста ни кажаа дека мажот ми кога бил дете прележал заушки и ни рекоа дека сите деца што имат таков проблем ќе бидат неплодни ама јас добив сила тоа силно да го издрзам и бидејќи ја имам најголемата подршка и љубов од мојот маж ќе одиме на донатор и тоа се на терет на фондот затоа една порака до сите дека не мора да се откажуваат и да се раздвојуваат од своите партнери и дека сега е напредна медицината и не е важно дали детето е зачнато од својот сопруг или од донатор важно е дека ви се остварува желбата да бидете родители не чекајте времето да ви мине одете до дека е на време и имајте верба во бога и господ ќе ни помогне верувајте ми многу лошо ја примив веста и кога си дојдов и дома ми се слоши и бев во болница да примам инекции за смирување ама размислив и сватив дека од пишаното и од судбината не се бега па со божји багослов одиме на донатор од понеделник здравје почнуваме со прегледите да ги поднесеме во фондот за здравство поздрав до сите и пак апел до сите кои го имат истиот или сличниот проблем како мојот да не чекаат да одат на донатор отворете на www.fzo.mk. и потоа одете на десната страна на сајтот пишува ин витро ќе ги добите сите информации што ви требаат и има и тим на доктори со кои можете да разговарате за се што не ви е јасно поздрав :hai: :hai: :* :* :) :)

10. bucka90

bucka90 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    zdravo na site! se pronajdov vo temata i vie ste edinstvenite sto ja razbiraat bolkata sto ja nosi edna zena.jas sum vo brak 3 i pol godini.tolku trae i nasata borba za bebe.sum gi napravila site mozni ispitvanja i jas i soprugot moj.kaj nego e se vo red a jas imam policisticni jajnici.imam pieno klomifen nemase rezultati,potoa inekcii fostimon i so niv nisto samo sto napravi doktorot hiperstimulacija.sega treba da pocnam od novo da zemam klomifen i decortin 5mg ama mnogu mi e strav.site ovi terapii si ostavija posledici vrz moeto zdravje psihicki sum mnogu loso celo vreme sum depresivna i nemam volja za nisto.znam deka samo vie ke me razberite i ke ve molam za sovet. ;( ;( pozdrav do site

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Буцка, пред се не се разочарувај. Има парови кои се обидуваат и подолго од вас, па на крај има резултат.
    А како тоа немаш волја за ништо? Не те доволно стимулира желбата за бебе? Јас те разбирам, но не можам да ти помогнам. Сама треба да собереш сила и да се изборете со сопругот заедно за тоа што го сакате.
    Се надевам наскоро ќе ви се исполни желбата.

12. bucka90

bucka90 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Znam deka nekoi uspeale i po mnogu godini.Soprugot mi e najgolema podrska zaedno se borime.Ne me svati ne deka nemam zelba tuku samite lekarstva i inekcii te pravat depresivna i sega mi e strav da pocnam od novo so terapija zatoa sto mnogu tesko ja podnesuvam. :( pozdrav

13. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.454
    Јас само сакам на сите кои го имате овој проблем, да ви кажам да не се разочарувате.
    Моите немале скоро 10 години деца.
    Мајка ми се омажила на 25, а на 34 ме родила мене, на 37 брат ми и тоа не планирано, не очекувале дека кај едно после толку години мака, и уште едно може да се зачне :lol:
    Никогаш и за ништо не е касно.
    Исто и оние, кои дефинитивно не можат да имаат свое, преку донатор, ин витро, па дури и посвојување, според мене не е страшна опција.
    Не верувам дека има разлика во љубовта кон детето, по неколку месеци, од мајка која го родила и некоја која си го посвоиле бебчето. Верувам дека и двете подеднакво ќе ги сакаат и ќе бидат на се спремни за детето.
    Тежок е првиот чекор, мислата, одлуката, ама кога и една ноќ ќе помине со вас едно такво суштество, спасено тоа, и спасени вие, мислам дека нема сила што ќе ја раздвои мајката од тоа свое чедо.
    Прост пример (значи немојте да ми замерите, не правам споредба дете-милениче, нема споредба нормално, туку само упатувам на моментот приврзаност и љубов), земаш милениче, оние што се љубители, па по кратко си толку приврзан, толку го сакаш, чуваш и штитиш, забораваш и од каде и како дошло. Што останува тогаш да се зботува за дете?
    Големо чудо што некој друг го створил, по кратко верувам дека взаемната љубов ќе биде појака од се, па ова нема да им прави никаква разлика.
    Јас само не оправдувам луѓе што по секоја цена остануваат сами, сакаат дете, а не сакаат да посвојат. Не сакаат да се спасат себе, и некое мало невино суштество, и да уживаат во животот.
    Редактирам и да дополнам, се заборавив себеси како пример :lol:
    Во брак сум година ипол, и откако сме во брак не се пазиме, па уште не сум бремена, и никогаш, ама никогаш не сум изјавила, не можам да останам бремена, онака, лабаво, нити мислам, можеби затоа што и уште не сакам да останам бремена, немам нит некоја желба, нит мајчински инстинкт (мада во мометов имам некои симптоми, ама повеќе сакам уште малку да почекам, убаво ми е вака, и да досредам уште некоја работа, па после, иако годинкиве се тука некаде, ама ете, не чувствувам така и тоа е ), но сепак, не сметам дека има некој проблем, или да се оптеретувам, уште помалку да се разочарувам.
    Се ќе си дојде на место, верувајте ;) сите сме со различни судбини, различен живот, и не е битен начинот, или како некој друг го направил неговиот поубав, наша задача е од нашиот, со расположливите средства ( судбина, среќа, знаење, потенцијал) да го направиме поубав.

На lolyta777, Ferhunde-87sk, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  14. xenna

xenna Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Дами вака решивме со вереникот да имаме детенце е сеа проблемот е што нз дали после 3 дена одкако ке ти заврси циклусот можеш да останес бремена,ние тоа го направивме точно на 3 ден ве молам ако знаете нешто кажете ми позз

15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    Мислам дека прашуваш за плодни денови и дали ти се погодиле.
    Има на самиот сајт на Фемина календар за пресметување на плодни и неплодни денови, можеш да го видиш и да си провериш.
    Инаку ако сакате да имате бебенце, практикувајте незаштитени односи, водете љубов, едноставно уживајте и не се оптеретувајте премногу. Со среќа и се надевам дека набрзо ќе ви се исполни желбата. :)

На m1lani и Annath им се допаѓа ова.
  16. baki-dk

baki-dk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    NISTO NE E NEMOZNO.....
    e vaka sega: jas i mojot soprug od sekogas znaevme deka sansite za da imame nasi bioloski deca bea sosem mali odnosno znaevme deka toa ke bibe so invitro ,a nadezta uste pomala zatoa sto primerocite na sperma bea vo banka veke 15 god, imeno mojot soprug bese dva pati tesko bolen i podlozen na hemoterapija i zracenje i toa vo razlicni periodi od zivotot, i toa ukazuvase na ogromen problem so negovata plodnost, imeno bevme i spremni za 3 do 4 god da pocneme so proces za posvojuvanje, da ne recam posle razgovor so strucen doktor bese nevozmozno da ostanam trudna po priroden pat. i vo red nie se soocivme so faktot, se dogovorivme sto i kako ponatamu i ednostavno pocnavme da ziveeme, mnogu opusteno i relasirano, bez nikakvi razmisluvanja za deca. pocnavme da se zanimavame so mnogu zdrav zivot vklucuvajki sveza hrana odnosno negotvena, redovno planinarevme, ribolovevme, jas stanav yoga zavisnik, a soprugot pocna da trca i na maratoni, malce dosadno do sega znam :) i koga posle samo 2 god od hemoterapijata i zracenjeto sosema slucajno bevme prijatno iznenadeni. bevme na odmori koga se vrativme mi se pojavija bezbroj akni i jas pobarav ispituvanje na hormoni i proverka za policisticni jajnici. zamislete koga otidov na ginekolog veke mi docnese ciklusot 16 dena, i ginekologot mi rece se e vo red bez griza i ke ti dojde za nekoj den........ i ne mi dojde. cekav uste 10 dena i kupiv test..... iskreno ocekuvav da bide negativen a toj obratnoooooo.....
    ne mozam da vi objasnam kolku bevme iznenadeni prosto ne mozevme da poveruvame deka navistina se sluci nevozmoznoto. sega sum veke 10 nedela i seuste ne mozam da poveruvam ama vistina e....
    ZAPOMNETE SE E MOZNO i toa koga najmalku se nadevas.
    pozdrav za site i samo opustete se!!!

На zaljubenakiss, bici-xxx, blond и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Честитки, со лесно да си ја износиш бременоста, искрено ме наежи твојава приказна, ти посакувам се најдобро

18. bucka90

bucka90 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    здраво феминки. баки-дк ти честитам и ти посакувам лесна и убава бременост.
    Јас започнав со терапијата па сега со Господ напред се надевам на позитивни резултати ако не борбата не престанува ке се бориме до крај ние сме јаки :muscle:.поздрав до ситее :hai: :hai:

На nana2112 и Ferhunde-87sk им се допаѓа ова.
  19. florentina

florentina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    kako mozam da go najdam kalendarot za presmatuvanje plodni denovi???? vi blagodaram

20. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720