Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Феминки мои толку сум возбудена... Втор месец се обидувавме со дечко ми. Минатиот месец добив и многу се разочарав. Мислев дека никогаш нема да се деси за мене или дека многу ке се намачиме. Знаев дека не е плукни залепи ама сепак чим се обидуваш, очекуваш. Овој месец иако имав некои симптоми онака си викав ај бе сигурно не е ништо, нели за да не се разочарам. Имам прилично нередовен циклус. Кога на 30 дена,35 па дури и 40 ми доаѓало. Ја користев апликацијата "My days" и според неа утре треба да добијам.
    Е вечерва неможев веќе да чекам. Му викам на дечко ми батали ти чекање ја ке купам тест ке го правам посабајлечки. Ако е негативен а ми касни ке го повторам. Не бев сигурна дали е премногу рано за да се детектира хормонот. Земав еден од зегин германски, околу 140 ден. Право дома да го направам. Ма кое чекање сабајле. Нема шанса. Не можев да поверувам како се бојат во црвено и двете линии. ПОчнав да плачам да се тресам, мислам дека и ноктиве ке ми попаѓаа од возбуда. Ај се прибравме малку и одма у друга аптека втор тест. Земав тест од друга фирма и го направив иако немав сомнеж дека ке е позитивен.
    После 2 позитивни теста утре сабајлечки одма идам на гинеколог.
    Многу сум возбудена, многу измешани емоции чувствувам. Неможам да поверувам.. нема шанса...мислам сонувам...Иако беше намерна и обестрана желбава за бебе мислевме барем уште месец два ке потрае додека се фати. Сега прво нешто на кое помисливме,, пари, свадба и слично... Ние планиравме свадба некаде февруари и сега ептен ни дојде убрзано. Како и да е иако исплашени, среќни сме и двајцата. На сите ви ги посакувам двете линии!!!:inlove::*:*

На ennaz, stevemila, leona83 и 28 други им се допаѓа ова.
  2. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @Dioora Честиткииии сега со лесно да си ја тераш бременоста !
    Немаш доволно претстава колку си среќна што од втора ти се фатило :D:D:D Радувајте и уживајте во периодот што претстои :l:

На Bond Girl, jacqueline.s, Стефани_5 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ме наежи срцка честиткиии и ајде во труднички муабети и на сите ви посакувам :*

На Dioora му/ѝ се допаѓа ова.
  4. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Mi dojde......razocarana sum

5. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Биди пресреќна што не го одиш долгиот и болен пат до бебуш :) ти посакувам најлесна бременост и уживај во секој момент од неа :*

На zalosna и MADO им се допаѓа ова.
  6. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Така е кукла ајде тест и израдувај не сите :) секако ќе биде позитивен убаво трегна оваа недела како што очекувавме. Имавме позитивни тестови во понеделникот и вторникот, денеска среда среќен ден е резервиран за тебе :) ајде доста беше неизвесност :D :*

На Fatalnata, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Nemam jas takva zvezda da mi se slucuvaat cuda!!! Pristigna gospozata utrovo :(

8. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Libra i ja sekogas taka velam kaj k'smet u mene,ama koga ke i vratam eden den na gospozata e togas ke vidi taa :)

На Bond Girl, zalosna, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Aaaa ne ne ne taka.Kakvo placenje i cimolenje nemoze taka.Znaci vaka ,jas ova go razbrav kao test za izdrzlivost ,Gospod ne iskusuva i koga najmalce ke ocekuvame ke bide.Nie ne sme nisto pomalce od site drugi majki i trudnici,ke bide i kaj nas.Nemoj sega i ti kao mm i toj vaka negativno razmisluva pa veke ne smeam ni da mu kazam da imam dobieno zasto ke se napne.Glavata gore nema razocaruvanje

На Bond Girl и zajka1 им се допаѓа ова.
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Src kade ke pravis inseminacija,mislam kaj koj doktor???

11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Abe ne placam, ama maka mi e... kako i da e, ovoj mesec pravime pauza, prodolzuvame od septemvri so novi sili.

На MADO и zajka1 им се допаѓа ова.
  12. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Ајде септември сигурно ќе биде :) Батериите полни од летото со нови сили ќе видш дека ќе биде :)

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Фала ви девојчиња на убавите мисли и пораки! Ептен ми го разубавивте денот! Не сакав да го расипувам ведриот дух на темава (затоа што многу ми беше убава така позитивна), ама кај мене првиот гостин на роденден дојде уште сабајлето рано! Главата горе и следниот месец сигурно ќе биде!

@bebaa јас се имам боцкано со фостимон за ИУИ - 5 фостимона примив. Тебе ти дал 3 за да може во петок да те види на ехо па да реши што и како инаку ќе го фати викенд, а они за викенд не работат.. Веќе и шемата им ја научив. Јас со моите 5 фостимона имав 3 фоликули. Ајде со лесно и овој пат да бидне бебнце. Мора да се исчистиме од тука.

Поздрав девојчиња и убав ден. Среда, среќна нека ни биде.

На Bond Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Леле девојкиии и мојот тест има две цртичкии!!!
    Сега јас сум целосно збунета.
    Последна менструација имав на 27 мај, правев тест на 28 јуни и некаде на почетокот на јули и двата беа негативни. На 8јули бев на гинеколог да видам зошто толку ми доцни. Не ми виде ништо (јас се плашев од цисти и полицистични јајници) Како е можно да не видела ништо, а втората црта не е бледа. Со утринска мокрача го правев
    На гинеколог сум дури во петок, се тресам незнам што да мислам

На ennaz, stevemila, wings и 14 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јупиии! Супер! Браво! Може си имала покасно овулација со оглед на тоа дека циклусот изгледа ти е доста долг (од 27 мај)!
    Честитки, олабави се сега и одмарај!

На MADO и Love86 им се допаѓа ова.
  16. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Јупииии честиткиии многу ми е убаво кога читам вакви постови :)

На Mariangel, kukla21 и Love86 им се допаѓа ова.
  17. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Фала ви @zajkа и @kukla21 ама јас уште се тресам, што ако не видела ништо, а јас да сум повеќе недели бремена?
    А во петок ќе одам на приватно, не одам кај матичната. Незнам што да правам

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Mora sreda za nekoj da bide srekjen den :)
    Cestitki od se srcee... i kako sto kaza kukla, sigurno pokasno si imala ovulacija. Nemoze li doktorot da te protne vo spisok za denes????

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Фала многу @Libra88 Не сакам да одам кај матичната, сакам на приватно, а она доаѓа дури во петок. А да одам и кај матичната и во петок на приватно?

20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Кај Лазаревски ке правам
    @kukla21 жал ми е незнам зошто за тебе секогаш мислам дека успеало и готово заврши борбата.Ајде ке биде.

Последна измена: 22 јули 2015