Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.579
    И кај мене исто беше. Гестациско кесе со една точка внатре, а на сликата што ми ја даде, не се ни гледа точката. Затоа ме викна по една недела да одам, оти многу е рано ;) Не се паничи, на исто сме!!!

На stevemila, Kiflicka05, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Зависи со што те стимулираат.Ако е со кломифен,тој е сто денари сама си го купуваш,а инсеминацијата си ја плакаш одприлика девет и нешто беше се заедно со ехо прегледите.Ако е со фостимон тие се поскапи исто сама си ги купуваш,1125 мислам беше една ампула а ке треба минимум 3,и инсеминацијата исто девет и нешто беше.Првата ми ја водеше една докторка од први спрат нс гинекологија и ми ги наплакаа и ехо прегледите.На петти спрат дел асистирана репродукција не ги наплакаат башка.

3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Н
    Знам дека е опасна материја тоа но јас еве ни се лакирам ни ставам нокти.Така исечени си ги носам.Двапати само имам ставено и не ми е пријатно.Па еве со години се обидуваме за бебе.Можеби така се погодило,може и ненезнам што да кажам.

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Se zezas so noktive ili??? Jas so god si pravam nokti pa eve pak ostanav bremena :) boze boze

На biserka', MADO, kallias и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Јас ставав гел на нокти година дена (може и повеќе) без престан, во меѓувреме додека ставав останав бремена, после свадбата (4-ти месец) прекинав да ставам. Бебуш е жив и здрав, ништо не му фали :) Дека има штетни материи, има, ама дека може до толку да влијаат.......:?:

На MADO, kallias и zalosna им се допаѓа ова.
  6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    е ова со ноктиве чиста глупост се, да си пробувала со месеци, години па откако си ги извадила да си останала да држи вода муабетот ама вака :D дај не кажувајте се и сешто. Моиве нокти со години лак не виделе ( не сакам лак) па еве ме кај сум.

На kukla21 и zalosna им се допаѓа ова.
  7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Eee abe stvarno li mislite za noktite ili se salite?? Jas so godini stavam gel na nokti pa si rodiv zdravo pravo dete i sega pak sum trudna so vtoro i ova od prva bidna samo sto pocnavme prviot mesec da ne se pazime odma se fati, a gel ne sum restanala nikako sa stavam i stavam sekoj mesec i ginekologot mi odobri duri za noktite.
    A za farbite so se farbate ne se stetni neli? Demek samo gelot ima stetni materii :smirk:

На green.eyes и zalosna им се допаѓа ова.
  8. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Lak za nokti e nesto za sto ne komentirav.Zboruvav za gelot sto se koristi...Kazav deka ne sum sigurna, mojata namera bese da go spodelam svoeto iskustvo i sekako dokolku mozam da pomognam. @zalosna ne se zezam, toa e tocen podatok isto kako sto sigurno si informirana za stetata od farbanje vo bremenost. Zal mi e sto procitav vakvi postovi i sto go pisav bese za onie sto nemozat da ostanat bremeni, a ne za vie sto se izjasnivte. Ke napomenam, sekako deka ne e 100% tocno no ete posle godina dena obiduvanje prestanav da stavam nokti 2meseci i ostanav trudna. Istoto se sluci so uste 2 licnosti zatoa mojata namera bese vo pozitivna smisla prenesena, koj nesaka da veruva neka si se nasmee i neka mi stavi ignor ;) Ziveeme vo "moderno" vreme i mnogu od rabotite sto gi koristime i ni se normalni se stetni, navikite, ishranata...celovkupniot nacin na zivot e viniven za zal za se negativno so koe nie mladite se soocuvame. Ubav den na site i ubavo e sto ste si podrska edni na drugi :) Pozitivnite misli vodat kon posakuvanata cel ;):inlove:

На stevemila, Kiflicka05, nevenask и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Neka ti se zdravi i zivi decinjata, a so gelni nokti mozes i na poragjaj spored tvojot doktor? :?: Ova prv pat slusam..A za farbite da, site znaeme no za gelnite nokti e relativno nekolku godisen trend i podatokot moj ne e za nekoi sto stavale gel na noktu koj cini 1000den tuku za oni gelovi od 300den i onie devojki sto stavaat nokti sekoj mesec vo poslednite 9/10god megju koi spagjav jas uste otkako ziveev vo Bg, uste tuka nikoj ne pravese nokti:)

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Mila ne se sekiraj i kaj mene bese isto taka .. eveti nekolku fotki od mojot bebus da vidis deka e isto taka na pocetok
    Na prvata slika sum 2-3 nedela 2015-07-22 18.40.56.jpg 2015-07-22 18.41.20.jpg 2015-07-22 18.41.43.jpg 2015-07-22 18.42.29.jpg

На julia87, stevemila, iva78 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Duso togas sekako deka ne e problemot do gelni nokti :(..Jas stavav sekoj mesec i toa so godini nanazad i zatoa pisav za moeto iskustvo no ete naletav na kritiki i potsmev za zal od nekoi(facepalm) Mozno e i taka da se pogodilo kaj mene i kaj uste 2 devojki sto gi poznavam no ete se sluci za kratko vreme i zatoa nikogas poveke nema da stavam nokti:) So lesno keti posakam i ti ja pustam seta sreka na svetot za da se izraduvas i da dojdes vo temata trudnicki muabeti :*

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    A zoato pa da nemozi so gelni nokti na porajgaj ??

13. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    zatoa sto mila moja ne smee nitu lak da se ima na nokti ne mi se veruva kako ovoj podatok da ne go znaes, a komenturase za slicno (facepalm) Eve neka pisat tie sto rodile deka noktite na race treba da bidat bez lak zatoa sto dokolku dojde do iten carski, preky noktite se gleda sostojbata na trudnicata, isto kako sto pri sekoja operacija se insistira da se odi bez lakirani nokti...Strucno neznam mozebi da objasnam no tatko mi e stomatolog pa ete podatokot go znam :D Pozdrav

На Kiflicka05 и Fatalnata им се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Epa ajde ne spored mojot doktor tuku koga bev na poragjaj sosem vo druga bolnica se poragjav kaj dr.doktor so koj ne se poznavavme, imav gelni nokti okolu mene imase 3 doktori, sestri, akouserka i nikoj ni ednas ne mi rece ama nisto za noktite, zarem nikoj od niv ne zabelezal deka mi se lakirani barem ajde ako ne poznavaat deka e gel?? Ne znam sto da kazam ni jas.....

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Ete neznam jas nisto prv pat mie
    Dobro smiris malku ..nebare te kasnav gospode boze
    Inace jas ne ziveam vo mk i ovde ne gledaat na porajgaj dali zenata ima nokti prsti ili lak ili neznam sto..me razbiras..

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Haha de be srcka ne se trevozi tolku pa ni jas togas pred 3 godini ne znaev deka na poragjaj ne se odi so lakirani nokti i sega vo posledno vreme tuka od forumov doznav zosto ne se odi....

На stevemila и zalosna им се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Ova so noktive samo kaj nas vo mk go ima zimi majka

На stevemila и kallias им се допаѓа ова.
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I jas ne ziveam vo Mk tuku vo stranstvo i sigurno samo vo Mk kazuvaat za noktite, kaj mene na poragjaj ni vo nokti me gledale ni vo prsti bas kako sto kazuvas i ti......hahah sto da kazam ni jas ne znam :x

На stevemila и zalosna им се допаѓа ова.
  19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Mislam deka sme vo ista drzava :)po eden post od pred nekoe vreme...
    Pa i smotani dvete hoho :hug:

На stevemila и kallias им се допаѓа ова.
  20. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Hahh za nekoj da se smiri treba predhodno da bide nervozen duso ;) Da, tuka vo mk e taka milo mi e sto si go povlekuvate predhodno pisanoto zaedno so @kallias :) valjda za edno tri godini ke se doznae i za podatokot so gelni nokti :D A inace za lak na nokti ne bilo dozvoleno uste majka mi koga ke ragjala barem tatko mu bil tuka da i kaze :D Znaci podatokov e od pred 30god.Ubav den na dvete :*