Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Dobro utro :) so bolki vo stomak i polovina zaradi :devil: pa i od toplovo i se na kup...glava boli, mi se spie, mi se jade...ama sega si spremiv kafetin, taka sto za edno 20tina minuti ke bidak kako nova:) se ke mi projde, samo zelbata za jadenje ke ostane:D
    Sledniot mesec pak ke imame nakaj 20ti mnogu za nedobivanje:) taka da za edna nedela site redovno domasna da pisuvate:)
    Vi posakuvam ubavo utro:coffee::*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Следниот месец нема да добиеме и тоа е тоа :)

На mama89, Bond Girl и flower30 им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Исти се, и градите болат, и стомакот боли ;) Вистински поинакви симптоми тек сега почнуваат чат пат да ми се појавуваат.

На Bond Girl и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @jacqueline.s да си уживаш во новите симтоми, и фала ти од сите нас сеуште активни на темава што не посетуваш :hug:

На kukla21 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Таман работа... мене оваа тема ми е во срцето :l: Колку утехи и убави зборови, успешни приказни сум изначитала, тоа е невидена работа. Оваа е единствена тема каде шето нема завист и омраза, и кога некоја од нас и доцни, сите се молиме, и се надеваме со цело срце за таа личност. Оваа е најубавата тема на Фемина и секогаш ќе ја читам и ќе се молам за женичките во исчекување :inlove:

На ennaz, Lisa_Maja, stevemila и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @Kristula ,@kukla21 .
    Вие изгледа мене ме чекате следниот месец. Заедно да ги видиме || линии. Море ќе и вратиме на таа вештерката има да си пукни од мака другиот месец.. хихиихи:$:P :lol::lol::lol::lol::makeup:

На mama89, Kristula и Bond Girl им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Фала богу дека те чекаме. Поинересно е во друштво :lol:

На Стефани_5, Bond Girl и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Чекајтеме и мене (fingers)

На Kristula, Bebulleee и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Пишани се сите на списокот хихи :*

На Bond Girl, kukla21 и Kristula им се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Zdravo devojki, jas rastrcana utre sestra mi se mazi :)
    Ako se otvori nova tema za da se zapisuvame za ne dobivanje jas ne znam koj datum ke bide hahaha
    Nego sakav da kazam 5 dena okolu bradavicite toj krug e potemen :D

На Ninichka, kukla21 и irenna им се допаѓа ова.
  11. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Se razbira te cekame:) mislam treba da i dademe ime na druzinata...neka se vika golemo veselo antidobivacko drustvo ili moze skrateno vaka- anti:devil:
    :D:D nemoj nekoj da bil tazen, se razbravme? Da zamine nepokanetava gostinka i site za rabota se fakjame!:*

На Bond Girl, Bebulleee, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Јас еве се вратив од кај Лазаревски.Таман си напредуваат фоликулите и матката,уште две фостимон,во недела стоп инекција и вторник инсеминација.Го молам Господ да е успешна, а вас ич да не треба да правите по доктори,сите нареден месец позитивен тест за бременост :*

На bokace, Bond Girl, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Еве ме и мене.Среќна и презадоволна од др.Ивановски навистина.Ми виде миом на надворешна страна на задна страна на матка,левиот јајник ми е многу назад,најде проблем во тестот за тромбофилија и ми препиша тонска терапија да ја пијам секој ден без престан и за три месеци на контрола.Значи внатре бев 50 минути,и само му падна сумљиво луѓе јас со стимулација добивав по 4 фоликули а денес на 4ти ден од циклус само на десниот јајник имав ни мање ни више него 6 фоликули остана со подотворена уста не му се веруваше.А кога го виде тестот за тромбофилија само ме праша,на кој ден од трансферот добиваше?? Ајде со господ напред па да видиме што ке биде :)

На Kiflicka05, bebaa, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    13.670
    Остана ли уште некој во групата на недоаѓање во месецов?
    Јас имав минатиот месец од 18.06 до 04.07(пообилно ми беше само последните4дена). Е сега ако не дојде до крајот на овој месец правам тест.
    Незнам зошто, ама овој пат имам најголема надеж. Ако сега не биде незнам кога. Со кломифен, на гинеколог над 4 фолекули,и од кога ми ги видоа фолекулите секој ден (онадување:rofl:) а не преку еден, се раскинавме.
    Односи имав секој ден од 01.07 до 12.07(за секој случај да не пукне порано или да пукне покасно фолекулот :$) (poolparty)

На Bond Girl, emkaemka, bebaa и 5 други им се допаѓа ова.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Девојчиња само што се вратив од одмор еве веќе еден саат читам што се дешавало кај вас. Прееееееемногу се израдував за Жаки. Уште кога го читав тоа со инцидентот со глупачата што и пишала знаев дека Господ е голем и најбрзо ќе ја израдува Жаки, па така и бидна. Иначе јас си бев на море си уживав и нешто слично како очичка секој ден со мм се изнагаливме....убавини! не знам дали ќе бидне нешто ама таков секс сум имала мммммммммм :inlove:
    Ве поздравувам!

На ennaz, Lisa_Maja, Ninichka и 9 други им се допаѓа ова.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @srekice kakov problem ti nasol vo testot za trombofilija I kakva terapija ti prepisa???
    Inaku kaj doktorot odese moja bliska I bese prezadovolna :)

17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Најде ншто хетерозиготност на нез кој фактор дома ми се резултатите а и имаше уште неколку ставки нежто со фактор MTHFR 667 и плус др,знам за аспирин 100 сигурно ама за другите како се викаат нез сега после да видам ама знам процитав за циркулација се.Инаку мене ми го препорачаа две другарки кои се пре пре задоволни од него

18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @srekice aha a tie rezultati gi odnese li kaj transfuziolog??? Ubavo e da si imas mislenje I on nego bidejki tie se poupateni od Ivanovski, I jas imam trombofilija ( 85% sum poveke sklona ) i imam nekoi pokaceni vrednosti na testovite od Imunologija Transfuziologija, a jas sum kaj Lazarevski I toj iskreno ne mi se mesa vo toj protokol na terapija tuku ubavo I uredno me praka kaj transfuziolog specijalist vo taa oblast. ( ako sakas ke ti preporacam nekoj ) I od iskustvo baraj si izvestaj I mislenje Ivanovski e specijalist neli vo druga oblast.

19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    13.670
    Да си прашам. Чуствувам од сабајле јака на периоди болка во десниот јајник- баш во тој што ми ги видоа фолекулите пред 20тина дена...Дури ногата ме заболува, бутот... Дали е можно да се направиле цисти и затоа да боли, бидејќи одтогаш немам отидено на гинеколог да проверам до кај е работата дали се пукнати.

20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да може јас и така не сум почнала да ги пијам а можам и на трнфузиолог да отидам